|
|
|
... zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
2 k étolaj
só, bors, majoránna, ízlés szerint ételízesítő
Elkészítése:
A rizst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük kétszer annyi vízzel, amennyi a rizs térfogata. Felforraljuk, majd kis lángon 15-20 percig főzzük.
Amíg a rizs ... |
2014-05-04 09:44:59 |
|
|
|
|
|
|
... maradék 1 dl tejszínbe beáztatjuk a kalácsokat, ezután k... |
|
2014-04-21 09:09:12 |
|
|
|
|
|
|
... tejszínhab
Elkészítés
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 25*20 cm-es, zsírozott tepsibe nyújtjuk.
A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk és alaposan lecsepegtetjük. A lecsepegtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán. A pudingporokat elkeverjük 8 dl lében (a meggyléhez adjunk annyi vizet, hogy a térfogata 8 dl legyen) a cukorral együtt,... |
2014-01-06 11:53:38 |
|
|
|
|
|
|
... kisebb darabokra tördeljük. A hagymát, a répát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk.
Felforrósítunk 3 dkg vajat, és kissé megpirítjuk benne a kenyeret. Az aszalt gyümölcsöket lecsepegtetjük, és összevagdaljuk. A tejet felforraljuk, összekeverjük a kenyeret és az aszalt gyümölcsöket, és leöntjük a forró tejjel. A tojást a kenyeres masszához dolgozzuk, a fahéjjal, sóval, ... |
|
2013-12-29 17:38:15 |
|
|
|
|
|
|
... só,bors
Elkészítése:
A sárgarépát megtisztítjuk és zöldség hámozóval nagyon vékonyra vágjuk hosszában. Dobjuk 2-3 percre forró sós vízbe, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük. A hagymákat apróra vágjuk és a darált húshoz adjuk. A többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk és annyi zsemlemorzsát adva hozzá, hogy formázható masszánk legyen.
... |
|
2013-08-16 18:57:19 |
|
|
|
|
|
|
... maradék folyadékot, majd hagyjuk hűlni.
Belekeverjük a porcukrot.
Egy szögletes hosszúkás formát folpackkal kibélelünk.
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és jól lecsepegtetjük (tegyük papírtörlő közé, hogy a benne lévő nedvesség jó része leivódjon).
A tortazselét a leírás szerint elkészítjük (a tasak tartalmához hozzáadunk 3 csapott k cukrot, és ... |
2013-06-23 21:23:50 |
|
|
|
|
|
|
... hozzákeverjük.
Vizes kézzel kis golyókat formázunk, közepébe epret teszünk. Olajos-sós vízben feltesszük főni, míg a gombócok fe... |
2013-06-02 09:46:52 |
|
|
|
|
|
|
... csapott k búzadara. 4 dkg
1 db tojás
3-4 száll újhagyma zöldje apróra vágjuk
Só, bors,
Elkészítés:
A zellert vegetás vízbe főzzük meg, leszűrjük, lecsepegtetjük. kihűtjük. Törjük át a túrót villával, majd a többi hozzávalót kavarjuk hozzá. Hagyjuk állni 20 percig, majd vizes kézzel formázzunk gombócokat a masszából, és forrásban lévő vízben főzzük... |
2013-05-15 12:36:34 |
|
|
|
|
|
|
... csiperkegomba
1 fej hagyma
2 tojássárgája(a kenéshez)
olaj, só, ízlés szerinti fűszerek
cérna a kötözéshez
Elkészítés:
A combokat lebőrözzük, megmossuk, lecsepegtetjük,
sózzuk és fűszerezzük, ízlés szerint.
A gombát a hagymával, só hozzáadásával, olajon elkészítjük.
Vizet nem adtam hozzá, hiszen enged levet, de azért figyeljük töb... |
2013-05-13 16:07:00 |
|
|
|
|
|
|
... pihenni a hűtőbe, míg elkészül a feltét.
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és besózzuk (kb 1-1,5 csapott ek só mehet rá, kóstolni ne felejtsük el!). Jól kinyomkodjuk és lecsepegtetjük, hogy ne áztassa el a tésztánkat.
Egy tálban a tejfölt és a tojásokat alaposan összekeverjük habverővel. Ízesítjük sóval (2 tk), borssal. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és az átnyom... |
2013-04-17 00:46:39 |
|
|
|
|