Belépés
Profiterol
... fánk, akkor - újabban - profiterol!

Az eredeti recept :

1.5 dl vizet 5 dkg vajjal felforralunk. Amikor már forr folyamatos keverés közben hozzáadunk 8 dkg lisztet.
Addig kavargatjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától, ekkor levesszük a tűzről és 2 tojást keverünk hozzá.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat helyezünk a tészt...
2011-01-17 19:54:08
Kedd menüajánlat
... liszt
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
1.) Az édesköményt megmossuk, felaprítjuk, és 1 liter erőlevesben megfőzzük.

2.) A fazekat lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a lisztet, a krémsajtot és a felaprított petrezselymet, majd botturmix segítségével az egészet krémesre turmixoljuk. Picit állni hagyjuk, esetleg átforraljuk, és azonnal tálaljuk.

Pir...
2011-01-17 19:46:45
A töpörtyűkészítés titkai
... csapott kávéskanál só, . 2 dl tejföl, (3 dkg élesztő + 1 csipet cukor + 0,5 dl tej), tojás a megkenéshez
Elkészítés: Előveszünk egy nyújtódeszkát, rászórjuk a sóval összekevert, kimért lisztet. A közepébe mélyedést formázunk, és beleütjük a 3 tojás sárgát, a zsírt, a tejben felfuttatott élesztőt és tejfölt. Keményre gyúrjuk a tésztát. A tésztát letakarjuk egy konyharuhával, é...
2011-01-17 19:43:15
Ismerkedés a rokfort sajttal
... választjuk: 5 fehérje egy tálba, 5 fehérje egy másik tálba, és 10 sárgája a 3. tálba.
1.) A vajat összekeverjük a tojássárgákkal, porcukorral, reszelt citromhéjjal, majd beleforgatjuk a lisztet, tejszínt, és végül 5 tojás keményre vert habját. (A másik 5 tojás habját félre tesszük díszítésnek.) Vajjal kikent palacsintasütőben sütni kezdjük a palacsintákat - csak az egyik olda...
2011-01-17 19:37:20
A Katolikus Biblia
... 8.6
Izrael fiai?] Kézműves készítette, bizony nem Isten az; igen, tűz emészti meg Szamaria borját.
Oz 8.7
Szelet vetnek és vihart aratnak. A búza nem hány kalászt, a kalász nem ad lisztet; ami terem mégis, azt idegenek falják fel.
Oz 8.8
Elnyelik Izraelt, lám, már a népek között van, olyan, mint egy eldobott cserép.
Oz 8.9
Mert fölmentek Asszíriá...
2011-01-17 16:49:17
Árpagyöngy, alias gersli
... vizelethajtó hatása is van.
Gersli a világban

A zsidó konyha egyik meghatározó alapanyaga, rendszeresen kerül belőle a sóletbe, de levesekben is gyakran előfordul. Tibetben lisztet őrölnek belőle, Marokkóban sütemény alapanyaga, Japánban szépítőszerként fogyasztják. Azoknál a népcsoportoknál, ahol a gersli alapvető élelmiszer, a szívproblémák és szívbetegségek szin...
2011-01-17 11:50:02
Sertésszűz
... besózom, borsozom, lisztben megforgatom. Olívaolaj és 5 dkg vaj keverékében hirtelen pirosra sütöm.

A maradék vajból, lisztből, tejből besamelt főzök (a zsiradékon megpirítom a lisztet, majd sűrű keverés mellett felöntöm tejjel és felforralom - könnyen csomósodik, megéghet, óvatosan, sűrűn keverve kell besűríteni. Ha nem elég a liszt, akkor még lehet tenni hozzá, tejföl...
2011-01-17 11:44:23
Fokhagyma, a boszorkányűző
... párna

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
3 gerezd fokhagyma
csipet só
csipet cukor
1,5 dl meleg víz
1 bő evőkanál olaj
4 g szárított élesztő

Elkészítés: A lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot egy tálba öntöm. Hozzáadom a vizet, és alaposan kidolgozom a tésztát. Konyharuhával fedem, és legalább fél órát hagyom kelni. A megkelt ...
2011-01-17 11:27:14
Miért jó a nyúlnak?
... narancslé
2 dl húsleves (leveskockából is jó)
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál friss levendulavirág
a díszítéshez:
1 evőkanál friss levendulavirág

A lisztet a sóval és a borssal összekeverjük, majd a megmosott, leszárogatott, kisebb darabokra vágott nyúlhúst beleforgatjuk. A margarint megforrósítjuk, és a húsdarabokat több kisebb adagban elős...
2011-01-17 11:17:41
Kráter szelet
... tejben felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A tészta elkészítéséhez 5 tojássárgáját, 25 dkg cukrot és 1 csomag vaníliás cukrot kikeverünk, lassan hozzáadunk 1 dl tejet, 1 dl étolajat, majd 25 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaót, 1 csomag sütőport és az 5 tojás kemény habját. Kikent tepsibe öntjük, majd vizes kanállal beleszaggatjuk a hideg pudingot. 180°C-on sütjük. A forró tésztára 2 dl tej...
2011-01-17 11:15:48
1 2 3 ..................1879 1880 1881 1896 1897 ..........2845 2846 .........3792 3793 3794 
Címkék: Katolikus Biblia, Elnyelik Izraelt, töpörtyűkészítés titkai, rokfort sajttal, eredeti recept, edény falától, édesköményt megmossuk, fazekat lehúzzuk, felaprított petrezselymet, egészet krémesre, sóval összekevert, közepébe mélyedést, tejben felfuttatott, tésztát letakarjuk, másik tálba, vajat összekeverjük, egyik olda, népek között, eldobott cserép, zsidó konyha, gersli alapvető, maradék vajból, zsiradékon megpirítom, tálba öntöm, borssal összekeverjük, margarint megforrósítjuk, húsdarabokat több, tészta elkészítéséhez, hideg pudingot, forró tésztára, töpörtyűkészítés, népcsoportoknál, szépítőszerként, beleszaggatjuk, megforrósítjuk, elkészítéséhez, levendulavirág, tojássárgákkal, szívbetegségek, nyújtódeszkát, konyharuhával, szívproblémák, leszárogatott, petrezselymet, boszorkányűző, tojássárgáját, leveskockából, beleforgatjuk, összekeverjük, palacsintákat, felforralunk, petrezselyem, sütőpapírral, segítségével, citromhéjjal, rendszeresen, húsdarabokat, felfuttatott, vizelethajtó, átforraljuk, menüajánlat,
© 2013 TVN.HU Kft.