|
|
|
... nem túl vékonyan felkarikázzuk - ha zellergumóból dolgozunk, azt apróra felkockázzuk.
2. Az újhagymát 10-12 cm-es zöldjével együtt 2 cm vastag, rézsútos karikákra vágjuk, és megfonnyasztjuk 2 ek. forró olajban. Rádobjuk a zöldségeket, folyamatosan keverve 3-4 percig pirítjuk, aztán az áttört fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal és a csilivel ízesítjük. Fedő alatt, saját... |
2007-06-07 00:30:10 |
|
|
|
|
|
|
... húsleveskocka
• 1 dl vörösbor (ha gyerekek is esznek belőle, ezt hagyjuk ki)
• só, zöld fűszerek (friss vagy szárított) vagy friss rozmaring
A hagymát apróra vágjuk, megfonnyasztjuk az olívaolajban. Hozzáadjuk a tört fokhagymát és a cukrot, majd 2 percig pirítjuk. A répát szeletelve adjuk hozzá (de ne vágjuk túl vékonyra), és 2-3 percig pároljuk.... |
|
2007-06-06 22:27:46 |
|
|
|
|
|
|
... kevergetve 4-5 percig pirítjuk. Megszórjuk kakukkfűvel, sóval, borssal, s még 2 percig forraljuk (levet ereszt!).
4. A mártáshoz elveszünk a hús alól 1-2 ek. zsiradékot, és megfonnyasztjuk benne a hagymát. Levével együtt hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot, a provence-i fűszerkeveréket, sót, borsot, majd élénk tűzön 15 percig forraljuk-sűrítjük, belekeverj... |
2007-06-03 00:52:26 |
|
|
|
|
|
|
... vékonyan felkarikázzuk - ha zellergumóból dolgozunk, azt apróra felkockázzuk.
2. Az újhagymát 10-12 cm-es zöldjével együtt 2 cm vastag, rézsútos karikákra vágjuk, és megfonnyasztjuk 2 ek. forró olajban. Rádobjuk a zöldségeket, folyamatosan keverve 3-4 percig pirítjuk, aztán az áttört fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal és a csilivel ízesítjük. Fedő alatt, saját l... |
|
2007-06-02 00:47:47 |
|
|
|
|
|
|
... csiperkegomba (el is maradhat).
Elkészítése: A kis kockákra vágott szalonnát az olajon kisütjük, és rádobjuk a reszelt vagy finomra aprított vöröshagymát. Kevergetve 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával. Épp csak elkeverjük, de mielőtt a paprika megégne, ráöntünk kb. 2,5 deci vizet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a köménnyel,... |
|
2007-05-30 20:07:03 |
|
|
|
|
|
|
... retket félreteszünk a díszítéshez). A petrezselymet megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, és néhány bóbita kivételével finomra vágjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, és megfonnyasztjuk az olajban. Rádobjuk a retekleveleket és a petrezselyem felét, majd a retket és a karalábét, ezt követően pedig élénk tűzön 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a zöldséglevessel (vagy belemor... |
2007-05-29 00:43:26 |
|
|
|
|
|
|
... bontjuk, megmossuk. A sárgarépát, a burgonyát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, a sárgarépát karikákra, a burgonyát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk.
2. A forró olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a sárgarépát és a burgonyát, 1 percig pirítjuk, felöntjük 1,2 liter vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a leveskockákat, a teatojásba zárt borsot, a citromlét, bab... |
2007-05-20 02:30:28 |
|
|
|
|
|
|
... mk. szárított kakukkfű, 2 dl tejszín, 1 ek. rizsliszt (vagy finomliszt), bőven olaj a zöldségszirmok sütéséhez.
1. Az apróra vágott zöldségeket a felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Felöntjük 8 dl vízzel, a kakukkfűvel, sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük.
2. Eközben a többi zöldséget uborkagyalun legyaluljuk, és bő, forró olajban... |
2007-05-13 01:08:18 |
|
|
|
|
|
|
... szerecsendió, 2 ek. tejföl, negyed piros húsú paprika.
Elkészítés:
1. A burgonyát, sárgarépát és hagymát megtisztítjuk, majd vékonyan felkarikázzuk.
2. Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, és erős tűzön egy percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a húslevest (vagy 2 leveskockát és 1 liter vizet), aztán f... |
2007-05-01 00:49:37 |
|
|
|
|
|
|
... 0,5 l fehérbor, 2 narancs leve és reszelt héja, 3 dl tejföl, 5 dkg liszt, citromlé, só, bors, borókabogyó
A húst csíkokra vágjuk, hideg vízzel leöblítjük, a zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, rátesszük a húst és erős tűzön pörköljük. Beletesszük a babérlevelet, kakukkfüvet, borókabogyót, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt lassú tűzön párolju... |
2007-04-18 10:09:35 |
|
|
|
|