Belépés
pikáns csirkemell
... nem túl vékonyan felkarikázzuk - ha zellergumóból dolgozunk, azt apróra felkockázzuk.
2. Az újhagymát 10-12 cm-es zöldjével együtt 2 cm vastag, rézsútos karikákra vágjuk, és megfonnyasztjuk 2 ek. forró olajban. Rádobjuk a zöldségeket, folyamatosan keverve 3-4 percig pirítjuk, aztán az áttört fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal és a csilivel ízesítjük. Fedő alatt, saját...
2007-06-07 00:30:10
Fogyjunk:))))
... húsleveskocka
• 1 dl vörösbor (ha gyerekek is esznek belőle, ezt hagyjuk ki)
• só, zöld fűszerek (friss vagy szárított) vagy friss rozmaring

A hagymát apróra vágjuk, megfonnyasztjuk az olívaolajban. Hozzáadjuk a tört fokhagymát és a cukrot, majd 2 percig pirítjuk. A répát szeletelve adjuk hozzá (de ne vágjuk túl vékonyra), és 2-3 percig pároljuk....
2007-06-06 22:27:46
Sajtos-csirkés csusza
... kevergetve 4-5 percig pirítjuk. Megszórjuk kakukkfűvel, sóval, borssal, s még 2 percig forraljuk (levet ereszt!).
4. A mártáshoz elveszünk a hús alól 1-2 ek. zsiradékot, és megfonnyasztjuk benne a hagymát. Levével együtt hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot, a provence-i fűszerkeveréket, sót, borsot, majd élénk tűzön 15 percig forraljuk-sűrítjük, belekeverj...
2007-06-03 00:52:26
Csirkemell pikáns körettel
... vékonyan felkarikázzuk - ha zellergumóból dolgozunk, azt apróra felkockázzuk.
2. Az újhagymát 10-12 cm-es zöldjével együtt 2 cm vastag, rézsútos karikákra vágjuk, és megfonnyasztjuk 2 ek. forró olajban. Rádobjuk a zöldségeket, folyamatosan keverve 3-4 percig pirítjuk, aztán az áttört fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal és a csilivel ízesítjük. Fedő alatt, saját l...
2007-06-02 00:47:47
virsli receptek
... csiperkegomba (el is maradhat).
Elkészítése: A kis kockákra vágott szalonnát az olajon kisütjük, és rádobjuk a reszelt vagy finomra aprított vöröshagymát. Kevergetve 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával. Épp csak elkeverjük, de mielőtt a paprika megégne, ráöntünk kb. 2,5 deci vizet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a köménnyel,...
2007-05-30 20:07:03
Tavaszi karalábéfőzelék
... retket félreteszünk a díszítéshez). A petrezselymet megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, és néhány bóbita kivételével finomra vágjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, és megfonnyasztjuk az olajban. Rádobjuk a retekleveleket és a petrezselyem felét, majd a retket és a karalábét, ezt követően pedig élénk tűzön 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a zöldséglevessel (vagy belemor...
2007-05-29 00:43:26
Karfiolleves
... bontjuk, megmossuk. A sárgarépát, a burgonyát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, a sárgarépát karikákra, a burgonyát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk.
2. A forró olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a sárgarépát és a burgonyát, 1 percig pirítjuk, felöntjük 1,2 liter vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a leveskockákat, a teatojásba zárt borsot, a citromlét, bab...
2007-05-20 02:30:28
Krémleves zöldségszirmokkal
... mk. szárított kakukkfű, 2 dl tejszín, 1 ek. rizsliszt (vagy finomliszt), bőven olaj a zöldségszirmok sütéséhez.

1. Az apróra vágott zöldségeket a felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Felöntjük 8 dl vízzel, a kakukkfűvel, sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük.
2. Eközben a többi zöldséget uborkagyalun legyaluljuk, és bő, forró olajban...
2007-05-13 01:08:18
Tavaszi pompás zöldségleves
... szerecsendió, 2 ek. tejföl, negyed piros húsú paprika.

Elkészítés:

1. A burgonyát, sárgarépát és hagymát megtisztítjuk, majd vékonyan felkarikázzuk.
2. Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, és erős tűzön egy percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a húslevest (vagy 2 leveskockát és 1 liter vizet), aztán f...
2007-05-01 00:49:37
Gombás szarvastokány
... 0,5 l fehérbor, 2 narancs leve és reszelt héja, 3 dl tejföl, 5 dkg liszt, citromlé, só, bors, borókabogyó

A húst csíkokra vágjuk, hideg vízzel leöblítjük, a zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, rátesszük a húst és erős tűzön pörköljük. Beletesszük a babérlevelet, kakukkfüvet, borókabogyót, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt lassú tűzön párolju...
2007-04-18 10:09:35
1 2 3 ......................70 71 ...........105 106 ..........138 139 140 141 
Címkék: újhagymát 10-12, áttört fokhagymával, csilivel ízesítjük, hagymát apróra, tört fokhagymát, répát szeletelve, mártáshoz elveszünk, kisebb darabokra, provence-i fűszerkeveréket, olajon kisütjük, reszelt vagy, paprika megégne, zúzott fokhagymát, petrezselymet megmossuk, hagymát megtisztítjuk, petrezselyem felét, hagymát meghámozzuk, sárgarépát karikákra, burgonyát apró, hagymát finomra, forró olajban, teatojásba zárt, zöldségszirmok sütéséhez, apróra vágott, felforrósított olajon, többi zöldséget, olajban megfonnyasztjuk, percig pirítjuk, áttört fokhagymát, húst csíkokra, zsiradékban megfonnyasztjuk, megfonnyasztjuk, karalábéfőzelék, fűszerkeveréket, pirospaprikával, zöldséglevessel, paradicsompürét, felforrósított, retekleveleket, zöldségszirmok, petrezselymet, csiperkegomba, megtisztítjuk, húsleveskocka, zellergumóból, felkarikázzuk, leveskockákat, szarvastokány, uborkagyalun, zöldségleves, fokhagymával, petrezselyem, folyamatosan, paradicsomot, babérlevelet, félreteszünk, lecsipkedjük, olívaolajban,
© 2013 TVN.HU Kft.