Belépés
Zellerkrémleves
... szeretnél főzni kb. 6 merőkanállal. Ha jobban szeretnéd ízesíteni, akkor dobhatsz bele egy zöldséges leveskockát is, és főzd addig, amíg a zeller és a burgonya nem lesz puha. Ha már megpuhultak a zöldségek, akkor szedd ki őket egy másik tálba merőkanállal. Ami maradt a fazékban, azt turmixold össze, és keverd bele a főzőtejszínt. Amikor ezzel is elkészültél, akkor tedd vissza bele...
2010-09-13 13:18:53
Pilseni pacalleves
... csokor petrezselyemzöldje, fél citrom
A tarját megfőzöm, és kihűlés után metéltre vágom. A pacalt felcsíkozom, a zöldségekkel együtt sós vízben felteszem főni. A zöldségeket mikor megpuhultak, kiveszem és julienne-re szelem (metélt). Az apróra vágott hagymát egy ek olajon sárgára pirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a megfőtt pacalt. Sózom, borsozom, majoránnázom, resze...
2010-09-11 21:48:32
Tárkonyos csirkeleves 2.
... Kb. 2 liter.
Ezután füszerezzük, só, bors, majoránna, ízlés szerint, néhány babérlevél és a tárkony fele apróra vágva. Lassan forralva főzzük.
Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak belekeverjük a tejszínt, tejfölt. Ízesítésre még a citromot apróra vágjuk, és a leveshez adjuk. Végül 1 tojásból készült galuskát főzünk bele, és a tetejét megszórjuk a maradék tárkonnyal.[...
2010-09-09 17:59:22
Sárga csirkemell
... szétzúzott fokhagymát, beleszórom a curryt, a borsot, a rozmaringot. Fedő alatt, saját levében puhára párolom. Időnként óvatosan megkevergetem, hogy le ne égjen. Ha a csirkemell...
2010-09-08 21:17:22
Barackos csirkemell 1.
... besózott melleket olajjal bekent sütőlemezre, vagy tűzálló tálra fektetjük és tetejükre borsónyi vajdarabkákat téve a sütőben közepes lángon, kb. fél óra hosszat sütjük. Amikor már szépen megpuhultak és megpirultak, mindegyikre egy fél meghámozott, kimagozott őszibarackot fektetünk, a tetejére ismét apró vajdarabkákat hintünk, és az egészet reszelt szerecsendióval megszórjuk. A sü...
2010-09-06 05:42:16
Szabolcsi rakott felsál
... paprika kerül. Erre jön a hús másik fe...
2010-09-02 19:18:58
Somogyi aprópecsenye
... és 20 dkg sertésmájat. Kiolvasztom a szalonnát, zsírjában megpirítok negyed kiló vöröshagymát és a gombát. Hozzáadom a húsokat, és együtt pirítom tovább őket - sűrűn megkavarva. Ha megpuhultak a hozzávalók, beleteszek még 30 dkg lecsót és 20 dkg konzervborsót levével együtt. Ekkor kapja meg a fűszereket: sót, borsot, paprikát, zúzott fokhagymát (bőven), és cseresznyepaprikát. Én s...
2010-09-02 19:05:02
Görög csirke
... 6. Tetejükre egy-egy kanál tejfölt teszünk.
7. Felöntjük a víz...
2010-09-02 16:48:06
Kunsági leves 1.
... kézzel gombócokat formálunk belőle és a húsleveshez hasonlóan bezöldségelt és fűszerezett, forrásban lévő paradicsom-ivóléhez adjuk.
Amikor a gombócok é...
2010-09-01 20:01:10
Hévízi tekercs
... köménymaggal. Az előre megfőzött kelleveleket, megtöltjük a húspéppel, és tekercseket formázun...
2010-09-01 05:53:42
1 2 3 .......27 28 ....41 42 43 ...54 55 56 
Címkék: zöldséges leveskockát, másik tálba, tarját megfőzöm, pacalt felcsíkozom, zöldségekkel együtt, zöldségeket mikor, apróra vágott, zúzott fokhagymát, megfőtt pacalt, tárkony fele, zöldségek megpuhultak, citromot apróra, leveshez adjuk, tetejét megszórjuk, maradék tárkonnyal, sütőben közepes, tetejére ismét, egészet reszelt, húsleveshez hasonlóan, előre megfőzött, szerecsendióval, zellerkrémleves, vajdarabkákat, konzervborsót, megkevergetem, vöröshagymát, bezöldségelt, merőkanállal, őszibarackot, belekeverjük, majoránnázom, zöldségekkel, aprópecsenye, főzőtejszínt, kelleveleket, köménymaggal, sertésmájat, csirkeleves, zöldségeket, meghámozott, megpuhultak, tekercseket, sütőlemezre, mindegyikre, megpirultak, felcsíkozom, rozmaringot, füszerezzük, kiolvasztom, fűszerezett, húsleveshez, elkészültél, leveskockát, csirkemell, kimagozott, paradicsom, babérlevél, megszórjuk, megtöltjük, fokhagymát, ízesítésre, pacalleves, tárkonnyal, beleszórom, szétzúzott, hozzávalók, megkavarva, beleteszek, fűszereket, gombócokat, megpirítok,
© 2013 TVN.HU Kft.