|
|
|
... szeretnél főzni kb. 6 merőkanállal. Ha jobban szeretnéd ízesíteni, akkor dobhatsz bele egy zöldséges leveskockát is, és főzd addig, amíg a zeller és a burgonya nem lesz puha. Ha már megpuhultak a zöldségek, akkor szedd ki őket egy másik tálba merőkanállal. Ami maradt a fazékban, azt turmixold össze, és keverd bele a főzőtejszínt. Amikor ezzel is elkészültél, akkor tedd vissza bele... |
2010-09-13 13:18:53 |
|
|
|
|
|
|
... csokor petrezselyemzöldje, fél citrom
A tarját megfőzöm, és kihűlés után metéltre vágom. A pacalt felcsíkozom, a zöldségekkel együtt sós vízben felteszem főni. A zöldségeket mikor megpuhultak, kiveszem és julienne-re szelem (metélt). Az apróra vágott hagymát egy ek olajon sárgára pirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a megfőtt pacalt. Sózom, borsozom, majoránnázom, resze... |
|
2010-09-11 21:48:32 |
|
|
|
|
|
|
... Kb. 2 liter.
Ezután füszerezzük, só, bors, majoránna, ízlés szerint, néhány babérlevél és a tárkony fele apróra vágva. Lassan forralva főzzük.
Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak belekeverjük a tejszínt, tejfölt. Ízesítésre még a citromot apróra vágjuk, és a leveshez adjuk. Végül 1 tojásból készült galuskát főzünk bele, és a tetejét megszórjuk a maradék tárkonnyal.[... |
2010-09-09 17:59:22 |
|
|
|
|
|
|
... szétzúzott fokhagymát, beleszórom a curryt, a borsot, a rozmaringot. Fedő alatt, saját levében puhára párolom. Időnként óvatosan megkevergetem, hogy le ne égjen. Ha a csirkemell... |
|
2010-09-08 21:17:22 |
|
|
|
|
|
|
... besózott melleket olajjal bekent sütőlemezre, vagy tűzálló tálra fektetjük és tetejükre borsónyi vajdarabkákat téve a sütőben közepes lángon, kb. fél óra hosszat sütjük. Amikor már szépen megpuhultak és megpirultak, mindegyikre egy fél meghámozott, kimagozott őszibarackot fektetünk, a tetejére ismét apró vajdarabkákat hintünk, és az egészet reszelt szerecsendióval megszórjuk. A sü... |
|
2010-09-06 05:42:16 |
|
|
|
|
|
|
... paprika kerül. Erre jön a hús másik fe... |
2010-09-02 19:18:58 |
|
|
|
|
|
|
... és 20 dkg sertésmájat. Kiolvasztom a szalonnát, zsírjában megpirítok negyed kiló vöröshagymát és a gombát. Hozzáadom a húsokat, és együtt pirítom tovább őket - sűrűn megkavarva. Ha megpuhultak a hozzávalók, beleteszek még 30 dkg lecsót és 20 dkg konzervborsót levével együtt. Ekkor kapja meg a fűszereket: sót, borsot, paprikát, zúzott fokhagymát (bőven), és cseresznyepaprikát. Én s... |
2010-09-02 19:05:02 |
|
|
|
|
|
|
... 6. Tetejükre egy-egy kanál tejfölt teszünk.
7. Felöntjük a víz... |
2010-09-02 16:48:06 |
|
|
|
|
|
|
... kézzel gombócokat formálunk belőle és a húsleveshez hasonlóan bezöldségelt és fűszerezett, forrásban lévő paradicsom-ivóléhez adjuk.
Amikor a gombócok é... |
2010-09-01 20:01:10 |
|
|
|
|
|
|
... köménymaggal. Az előre megfőzött kelleveleket, megtöltjük a húspéppel, és tekercseket formázun... |
2010-09-01 05:53:42 |
|
|
|
|