Belépés
Répás padlizsánpástétom
... a többivel együtt helyezzük mély, enyhén beolajozott tepsibe. Sózzuk finoman, fedjük be alufóliával, és süssük az előmelegített sütőben 50 percig, amíg minden megpuhul.
Ha megpuhultak a zöldségek, szedjük ki a héjából a padlizsánt, hagymát, fokhagymát, majd a répával együtt tegyük aprítógépbe. Pürésítsük össze, több fordulóban, közben adagoljuk hozzá a koriandert és a Vé...
2017-10-21 18:32:36
Tárkonyos zöldborsóleves
... leveskockát, és 1 db apróra vágott csilipaprikát, és kb. 20-30 percig főzzük.
A nokedlihez összegyúrjuk a tojást, a lisztet, a sót és a vizet, majd beleszaggatjuk a levesbe. Ha megpuhultak a zöldségek és a nokedli, levesszük a tűzről. Tejföllel és csilipaprikával tálaljuk.

...
2017-10-19 21:34:16
Szedres-joghurtos kocka
... dkg szedret a nádcukorral és a vanília kikapart magjaival egy kis lábasba tesszük, és 8-10 perc alatt sziruposra főzzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és ha megpuhultak, belekeverjük a meleg szederkrémbe, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínhez keverjük a cukrot, és kemény habbá verjük. A joghurtot elkeverjük a szederrel, majd óvatosan beleforgatjuk a...
2017-10-06 22:17:40
GULYÁSLEVES - variációk
... a húst.
3.)
Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket. Időközben megkóstoljuk és ízlés szerint pótoljuk a sót, vagy a köménymagot.
4.)
Ha a zöldségek megpuhultak, beletesszük egészben az erős paprikát és a forrásban lévő levesbe szórjuk a tésztát, majd együtt főzzük még 5-8 percig. Tálalás előtt fedő alatt pihentetjük még 10 percig.

...
2017-10-04 10:38:50
Palócleves marhahússal
... majdnem puhára pároljuk.
Közben külön lábasban feltesszük főni a krumplit és a zöldbabot, annyi vízben, hogy ellepje. Megsózzuk és beletesszük a babérlevelet is. Amikor megpuhultak a zöldségek, a pörkölthöz öntjük, felöntjük kb. 0,5 liter vízzel, és összefőzzük.
A habaráshoz simára keverjük a lisztet a tejföllel, ezután hozzáadunk két merőkanálnyi levest,...
2017-09-09 22:37:24
Padlizsánkrémleves
... fokhagymát, majd rádobjuk a padlizsánt, valamint a felaprított sárgarépát, paprikát és krumplit. Felöntjük az alaplével és puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre pürésítjük, majd hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a tejszínt. Ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk és további 2 percig forraljuk....
2017-09-01 23:18:30
Nyári zöldségleves
... pároljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket, és mérsékelt tűzön puhára főzzük azokat.
Közben a fűszernövényeket leöblítjük és apróra vágjuk. Amikor már megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a zöld fűszereket és a tejet is. Ezzel még 1-2 percig főzzük.

...
2017-07-26 23:20:41
Nyírségi tejszínes gombócleves
... ráütjük a tojást, megsózzuk és annyi lisztet teszünk hozzá hogy keményebb masszát kapjunk.
A gombát feldaraboljuk. A borsót és a gombát beletesszük a levesbe.
Ha megpuhultak a zöldségek, akkor a levest lehúzzuk a tűzről és pár perc múlva hozzá adjuk a főzőtejszínt és fél citrom levét.
Vizes kézzel gombócokat formálunk a krumplimasszából, a le...
2017-07-20 22:13:24
Csorbaleves
... zeller kerül a főző vízbe a tárkonnyal együtt .Egy teatojásban a szemes borsot, a felaprított zellerzöldet, lestyánlevelet is a levesbe tesszük és megsózzuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a zöldbabot (ha üveges zöldbabot használunk, ráérünk a végén beledobni, azt nem kell főzni) és a csíkokra vágott káposztát. Amikor már minden zöldség...
2017-07-13 16:35:31
Padlizsánkrémleves
... fokhagymát, majd rádobjuk a padlizsánt, valamint a felaprított sárgarépát, paprikát és krumplit. Felöntjük az alaplével és puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre pürésítjük, majd hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a tejszínt. Ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk és további 2 percig forraljuk....
2017-06-27 23:22:02
1 2 3 4 5 ......27 28 ....41 42 ....54 55 56 
Címkék: többivel együtt, előmelegített sütőben, répával együtt, nokedlihez összegyúrjuk, vanília kikapart, zselatinlapokat hideg, meleg szederkrémbe, tejszínhez keverjük, joghurtot elkeverjük, zöldségek megpuhultak, erős paprikát, forrásban lévő, pörkölthöz öntjük, habaráshoz simára, felaprított sárgarépát, fűszernövényeket leöblítjük, zöld fűszereket, gombát feldaraboljuk, gombát beletesszük, levest lehúzzuk, főző vízbe, tárkonnyal együtt, szemes borsot, felaprított zellerzöldet, levesbe tesszük, zöldségek félig, kockára vágott, végén beledobni, csíkokra vágott, krumplimasszából, fűszernövényeket, csilipaprikával, zselatinlapokat, zöldborsóleves, beleszaggatjuk, lestyánlevelet, csilipaprikát, előmelegített, feldaraboljuk, beleforgatjuk, zellerzöldet, megkóstoljuk, főzőtejszínt, szederkrémbe, babérlevelet, zöldségleves, belekeverjük, összegyúrjuk, merőkanálnyi, zoldsegleves, felaprított, teatojásban, beletesszük, csorbaleves, mindmegette, megpuhultak, gombócleves, zöldségeket, aprítógépbe, botmixerrel, köménymagot,
© 2013 TVN.HU Kft.