Belépés
A konyhafőnök titkai
... liszt, a tojás és a zsemlemorzsa után még egyszer forgassuk meg ...
2007-05-04 01:01:37
ĺzletes bébiételek
... kávéskanál lisztet, 2 evőkanál darát, 1 evőkanál olajon pirított vöröshagymát, csipetnyi vegetát, apróra vágott petrezselymet, 1 tojást. Összekeverjük. Lisztbe, tojásba, morzsába panírozzuk. Olajban kisütve hús helyett adható.

Főzelék csecsemőknek

A csecsemőknek készülő főzelékekhez szinte bármilyen zöldségfélét felhasználhatunk (a babot, a lencsét és a kápos...
2007-05-04 00:57:48
Rakott kelbimbó
... sajt,
csip. só

Elkészítés:
A kelbimbót puhára főzzük. A kiolvasztott szalonnán hagymát párolunk,
hozzáadjuk a gombát,fűszerezzűk, megpuhítjuk.
A karajt olajban hirtelen kisütjük, majd laskára vágjuk, összekeverjuk a
gombás raguval, amihez még a paradicsom jön hozzá.
A kelbimbót vajazott tepsibe tesszük, rétegezzük a raguval, leöntjuk a...
2007-05-03 00:45:06
Tavaszi pompás zöldségleves
... őrölt szerecsendió, 2 ek. tejföl, negyed piros húsú paprika.

Elkészítés:

1. A burgonyát, sárgarépát és hagymát megtisztítjuk, majd vékonyan felkarikázzuk.
2. Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, és erős tűzön egy percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a húslevest (vagy 2 leveskockát és 1 liter vizet), a...
2007-05-01 00:49:37
Sajtos-diós csirkegöngyöleg
... zöldpetrezselymet keverjük öszsze a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, és göngyöljük a csirkeszeletekbe, a szeleteket szúrjuk át hústűvel, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatva forró olajban süssük aranysárgára. A húsokat szedjük ki papírtörlőre, amely felszívja a fölösleges olajat.
Tipp
Ugyanilyen göngyöleget készíthetünk pulykamellből is, de akkor a húst áz...
2007-04-29 00:39:46
Ki az úr a háznál?
... autópálya nem a békaátjárók, hanem a felesleges viaduktok miatt drága.
Az energiakérdésekben pedig nagy hangsúlyt kell fektetnünk a zöldenergiára.
Kókáék hajlamosak csak a gázban és olajban gondolkozni" - hoz példát a
lehetséges különbségekre egy fodorista országgyűlési képviselő.
A "zöld" és a "sikeres" liberális tárcák jövőbeni küzdelmeiből már kaptunk ...
2007-04-26 20:45:13
A mai ebéd..:-)
... paradicsomszósz (kb. 1,5 liter),
# kb. 1/2 liter tej,
# 3-4 evőkanál liszt,
# kb. 8 dkg vaj,
# só,
# olaj,
# 1 csomag (50 dkg) lasagne tészta

Elkészítés: Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinsztelem, majd ráteszem a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig párolom, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal íz...
2007-04-23 10:32:10
Csiperkegomba
... funghi)
Fél kg vargánya, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.
A gombát apróra vágom és a mentával kevés Olivaolajban megpárolom. Sóval és borssal ízesítem. Mikor a gomba megpirult, hozzáadok egy átnyomott gerezd fokhagymát és további 15 percig párolom. A kenyeret megpirítom és bedörzsöl...
2007-04-23 05:26:07
A burgonya
... héjában gőzölt krumpli esetén a veszteség 5-30 %, hámozott főtt krumplinál a veszteség 30-40 %, sütőben sült krumpli esetén 40 %, serpenyős vagy pirított burgonya esetén 20-40 %, végül olajban sült krumpli esetén a veszteség 10-35 %.

Néhány burgonyaalapú étel tápanyagtartalma a következőképpen alakul (100 g, fogyasztásra kész ételben):
Vízben főtt krumpli: 85 kalór...
2007-04-22 14:08:29
Az ősmagyarok konyhája
... fogyasztják (a Selyem Út mellett élő jugarok mindenféle "keleti" fűszert is ismertek és használtak). Híres lakodalmas ételük a káposztás birkapörkölt; a felvágott vöröshagymát zsírban vagy olajban megpirítják, hozzá pirítják a disznóhúst és a feldarabolt káposzta-leveleket. Esetenként tárkonnyal vagy kakukkfűvel, apró-paprikával vagy gyömbérrel fűszerezik. Hurkáik nancsa néven szi...
2007-04-18 04:32:16
1 2 3 ...............565 566 ........848 849 ........1119 1120 1121 1130 1131 1132 
Címkék: Selyem Út, konyhafőnök titkai, ősmagyarok konyhája, zsemlemorzsa után, csecsemőknek készülő, kelbimbót puhára, kiolvasztott szalonnán, karajt olajban, kelbimbót vajazott, olajban megfonnyasztjuk, percig pirítjuk, áttört fokhagymát, szeleteket szúrjuk, húsokat szedjük, fölösleges olajat, felesleges viaduktok, fodorista országgyűlési, apróra vágott, fokhagymával együtt, darált húst, gombát apróra, mentával kevés, gomba megpirult, átnyomott gerezd, kenyeret megpirítom, veszteség 5-30, veszteség 30-40, veszteség 10-35, következőképpen alakul, káposztás birkapörkölt, felvágott vöröshagymát, petrezselyemzöld, csirkeszeletekbe, tápanyagtartalma, felhasználhatunk, paradicsomszósz, csirkegöngyöleg, megfonnyasztjuk, következőképpen, zsemlemorzsába, csiperkegomba, országgyűlési, különbségekre, burgonyaalapú, megdinsztelem, marhahúsleves, zöldenergiára, megtisztítjuk, összekeverjuk, petrezselymet, összekeverjük, felkarikázzuk, pulykamellből, papírtörlőre, zsemlemorzsa, főzelékekhez, vöröshagymát, zöldségfélét,
© 2013 TVN.HU Kft.