|
|
|
... liszt, a tojás és a zsemlemorzsa után még egyszer forgassuk meg ... |
2007-05-04 01:01:37 |
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál lisztet, 2 evőkanál darát, 1 evőkanál olajon pirított vöröshagymát, csipetnyi vegetát, apróra vágott petrezselymet, 1 tojást. Összekeverjük. Lisztbe, tojásba, morzsába panírozzuk. Olajban kisütve hús helyett adható.
Főzelék csecsemőknek
A csecsemőknek készülő főzelékekhez szinte bármilyen zöldségfélét felhasználhatunk (a babot, a lencsét és a kápos... |
|
2007-05-04 00:57:48 |
|
|
|
|
|
|
... sajt,
csip. só
Elkészítés:
A kelbimbót puhára főzzük. A kiolvasztott szalonnán hagymát párolunk,
hozzáadjuk a gombát,fűszerezzűk, megpuhítjuk.
A karajt olajban hirtelen kisütjük, majd laskára vágjuk, összekeverjuk a
gombás raguval, amihez még a paradicsom jön hozzá.
A kelbimbót vajazott tepsibe tesszük, rétegezzük a raguval, leöntjuk a... |
2007-05-03 00:45:06 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt szerecsendió, 2 ek. tejföl, negyed piros húsú paprika.
Elkészítés:
1. A burgonyát, sárgarépát és hagymát megtisztítjuk, majd vékonyan felkarikázzuk.
2. Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, és erős tűzön egy percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a húslevest (vagy 2 leveskockát és 1 liter vizet), a... |
|
2007-05-01 00:49:37 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpetrezselymet keverjük öszsze a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, és göngyöljük a csirkeszeletekbe, a szeleteket szúrjuk át hústűvel, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatva forró olajban süssük aranysárgára. A húsokat szedjük ki papírtörlőre, amely felszívja a fölösleges olajat.
Tipp
Ugyanilyen göngyöleget készíthetünk pulykamellből is, de akkor a húst áz... |
|
2007-04-29 00:39:46 |
|
|
|
|
|
|
... autópálya nem a békaátjárók, hanem a felesleges viaduktok miatt drága.
Az energiakérdésekben pedig nagy hangsúlyt kell fektetnünk a zöldenergiára.
Kókáék hajlamosak csak a gázban és olajban gondolkozni" - hoz példát a
lehetséges különbségekre egy fodorista országgyűlési képviselő.
A "zöld" és a "sikeres" liberális tárcák jövőbeni küzdelmeiből már kaptunk ... |
2007-04-26 20:45:13 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsomszósz (kb. 1,5 liter),
# kb. 1/2 liter tej,
# 3-4 evőkanál liszt,
# kb. 8 dkg vaj,
# só,
# olaj,
# 1 csomag (50 dkg) lasagne tészta
Elkészítés: Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinsztelem, majd ráteszem a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig párolom, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal íz... |
2007-04-23 10:32:10 |
|
|
|
|
|
|
... funghi)
Fél kg vargánya, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.
A gombát apróra vágom és a mentával kevés Olivaolajban megpárolom. Sóval és borssal ízesítem. Mikor a gomba megpirult, hozzáadok egy átnyomott gerezd fokhagymát és további 15 percig párolom. A kenyeret megpirítom és bedörzsöl... |
2007-04-23 05:26:07 |
|
|
|
|
|
|
... héjában gőzölt krumpli esetén a veszteség 5-30 %, hámozott főtt krumplinál a veszteség 30-40 %, sütőben sült krumpli esetén 40 %, serpenyős vagy pirított burgonya esetén 20-40 %, végül olajban sült krumpli esetén a veszteség 10-35 %.
Néhány burgonyaalapú étel tápanyagtartalma a következőképpen alakul (100 g, fogyasztásra kész ételben):
Vízben főtt krumpli: 85 kalór... |
2007-04-22 14:08:29 |
|
|
|
|
|
|
... fogyasztják (a Selyem Út mellett élő jugarok mindenféle "keleti" fűszert is ismertek és használtak). Híres lakodalmas ételük a káposztás birkapörkölt; a felvágott vöröshagymát zsírban vagy olajban megpirítják, hozzá pirítják a disznóhúst és a feldarabolt káposzta-leveleket. Esetenként tárkonnyal vagy kakukkfűvel, apró-paprikával vagy gyömbérrel fűszerezik. Hurkáik nancsa néven szi... |
2007-04-18 04:32:16 |
|
|
|
|