Belépés
Carpaccio
Az olasz eredetű carpaccio hajszálvékony nyers bélszín, amelyet citromlé, olívaolaj és bors öntetével meglocsolva fogyasztunk. Mondhatni szupergyorsan elkészíthető elegáns étel, csak a hús és az ízesítők kellenek hozzá, parmezán, esetleg némi zöld a tetejére, inkább csak dekorációként. A lényeg a bélszín, az nem lehet akármilyen! Ezért csak akkor készítsünk carpacciot, ha valóban k...
2008-02-06 13:12:45
Töltött burgonya
Hozzávalók:

5-6 db nagyobb burgonya, 20 dkg gomba, 2 ek. liszt, 3 dl tej, 15 dkg reszelt sajt, 1 tojás sárgája, 10 dkg paprikás szalámi, 5 ek. olívaolaj, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 dl tej, 2 szál újhagyma, csipetnyi bazsalikom, só, bors.

Elkészítése:

Mossuk meg, és szivaccsal dörzsöljük át a burgonyákat, tekerjük be alufóliába. Tegyük sütőbe, 1...
2008-02-06 00:43:18
Sokmagvas tönkölykenyér
Sokmagvas tönkölykenyér

Hozzávalók:

240 ml tej
1 tojás
2 kiskanál olívaolaj
1 evőkanál méz
280 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g kenyérliszt vagy rétesliszt
40 g búzasikér a liszthez keverve,
100 g olajos magvakból (szezám-, lenmag, napraforgó- és tökmag, külön csak az egyikféle, vagy akár vegyesen)
1,5 kiskaná...
2008-02-04 21:29:14
Antioxidánsok
AZ ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ ANYAGOK JELENTŐSÉGE

A szabad gyökös reakciók és a szervezetben végbemenő oxidatív stresszfolyamatok már hosszabb ideje az érdeklődés középpontjában vannak. A szakemberek külön figyelmet szentelnek a természetes eredetű antioxidánsoknak, főleg az ilyen hatású vitaminoknak, amelyek képesek megelőzni az oxidatív károsodásokkal összefüggő bizonyos beteg...
2008-02-03 02:16:18
Antioxidánsok
AZ ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ ANYAGOK JELENTŐSÉGE

A szabad gyökös reakciók és a szervezetben végbemenő oxidatív stresszfolyamatok már hosszabb ideje az érdeklődés középpontjában vannak. A szakemberek külön figyelmet szentelnek a természetes eredetű antioxidánsoknak, főleg az ilyen hatású vitaminoknak, amelyek képesek megelőzni az oxidatív károsodásokkal összefüggő bizonyos beteg...
2008-02-02 23:03:36
Változtasson ÉLETSTÍLUST!
...kicsi, de energikus amerikai hölgy, akitől az idézet származik, sok éven át oktatta a főzést. Hogy ezért történt-e, vagy sem, tény azonban, hogy mindig kellett tennie valamit rendes testsúlyának megtartásáért. Stílusa kombinálja a fi nom ételeket a táplálkozástan alapos ismeretével, s közben azt is szem előtt tartja, hogy mennyire járulnak hozzá ezek a tényezők az egészség megőrzés...
2008-02-02 00:46:19
Retekleves
Hozzávalók:

40 dkg sörretek, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 2 ág kakukkfű, csipetnyi szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 evőkanál liszt, fél maréknyi apró tészta, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 gerezd fokhagyma, só, darált bors.

Elkészítése:

Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük bele a finomra összevágott...
2008-01-31 00:46:19
Bibliai szakácskönyv 7.
A SZÁRNYASOK

A Bibliában legfontosabb madár a galamb. A legrosszabb esetben áldozati madár. Sőt, gyaníthatóan a leggyakoribb áldozati állat, hiszen sokan voltak, akik nem tudtak nagyobb állatot venni, ill. adni. A Bibliában megengedett, hogy a juhot a galambbal helyettesítsék.
A libát ugyan sehol nem említi a Biblia, de okkal feltételezhető, hogy szerepelt az...
2008-01-29 22:46:07
Majonézes csirke
...
A majonéz Franciaországból származik. Néhány ételhez kiválóan illik. Így van ez a majonézes csirke esetében is. Igazi vendégváró finomság, de akár előételnek is remek lehet.
Majonézes csirke

Hozzávalók:

1 kis csirkemell
só, bors
2 zellerszár
idényzöldség (pl. retek, paradicsom)
4 tojás
1 kis fej saláta
ecet, vagy...
2008-01-29 19:21:40
Vészeljük át ép bőrrel a telet
Néhány kisebb változtatás és sokkal kellemesebb lehet a közérzetünk, valamint a külsőnk

Tisztítsa olajjal

Ha egész évben géllel tisztította az arcát, télen megváltoztathatja ezt a szokását. Sok kozmetikus erre a célra a hidegen sajtolt olívaolajat javasolja.

Áttáncolt éjszaka után

Ég a talpa a sok tánctól? Ha megérte, ha egyébként jól érz...
2008-01-29 00:34:15
1 2 3 .................627 628 .........941 942 .......1201 1202 1203 .1253 1254 1255 
Címkék: Változtasson ÉLETSTÍLUST, ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ ANYAGOK JELENTŐSÉGE, olasz eredetű, ízesítők kellenek, liszthez keverve, szabad gyökös, szervezetben végbemenő, érdeklődés középpontjában, szakemberek külön, természetes eredetű, ilyen hatású, oxidatív károsodásokkal, idézet származik, táplálkozástan alapos, egészség megőrzés, fazékban forrósítsuk, finomra összevágott, legrosszabb esetben, leggyakoribb áldozati, galambbal helyettesítsék, libát ugyan, majonéz Franciaországból, majonézes csirke, hidegen sajtolt, franciaországból, antioxidánsoknak, helyettesítsék, feltételezhető, károsodásokkal, középpontjában, táplálkozástan, antioxidánsok, tönkölykenyér, dekorációként, megtartásáért, hajszálvékony, szupergyorsan, testsúlyának, legfontosabb, tönkölyliszt, gyaníthatóan, változtasson, szervezetben, idényzöldség, zöldségleves, petrezselyem, szerecsendió, vitaminoknak, szakácskönyv, elkészíthető, leggyakoribb, természetes, jelentősége, ismeretével, elkészítése, kellemesebb, közérzetünk, szakemberek, olívaolajat,
© 2013 TVN.HU Kft.