|
|
|
Az olasz eredetű carpaccio hajszálvékony nyers bélszín, amelyet citromlé, olívaolaj és bors öntetével meglocsolva fogyasztunk. Mondhatni szupergyorsan elkészíthető elegáns étel, csak a hús és az ízesítők kellenek hozzá, parmezán, esetleg némi zöld a tetejére, inkább csak dekorációként. A lényeg a bélszín, az nem lehet akármilyen! Ezért csak akkor készítsünk carpacciot, ha valóban k... |
2008-02-06 13:12:45 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
5-6 db nagyobb burgonya, 20 dkg gomba, 2 ek. liszt, 3 dl tej, 15 dkg reszelt sajt, 1 tojás sárgája, 10 dkg paprikás szalámi, 5 ek. olívaolaj, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 dl tej, 2 szál újhagyma, csipetnyi bazsalikom, só, bors.
Elkészítése:
Mossuk meg, és szivaccsal dörzsöljük át a burgonyákat, tekerjük be alufóliába. Tegyük sütőbe, 1... |
|
2008-02-06 00:43:18 |
|
|
|
|
|
|
Sokmagvas tönkölykenyér
Hozzávalók:
240 ml tej
1 tojás
2 kiskanál olívaolaj
1 evőkanál méz
280 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g kenyérliszt vagy rétesliszt
40 g búzasikér a liszthez keverve,
100 g olajos magvakból (szezám-, lenmag, napraforgó- és tökmag, külön csak az egyikféle, vagy akár vegyesen)
1,5 kiskaná... |
2008-02-04 21:29:14 |
|
|
|
|
|
|
AZ ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ ANYAGOK JELENTŐSÉGE
A szabad gyökös reakciók és a szervezetben végbemenő oxidatív stresszfolyamatok már hosszabb ideje az érdeklődés középpontjában vannak. A szakemberek külön figyelmet szentelnek a természetes eredetű antioxidánsoknak, főleg az ilyen hatású vitaminoknak, amelyek képesek megelőzni az oxidatív károsodásokkal összefüggő bizonyos beteg... |
|
2008-02-03 02:16:18 |
|
|
|
|
|
|
AZ ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ ANYAGOK JELENTŐSÉGE
A szabad gyökös reakciók és a szervezetben végbemenő oxidatív stresszfolyamatok már hosszabb ideje az érdeklődés középpontjában vannak. A szakemberek külön figyelmet szentelnek a természetes eredetű antioxidánsoknak, főleg az ilyen hatású vitaminoknak, amelyek képesek megelőzni az oxidatív károsodásokkal összefüggő bizonyos beteg... |
|
2008-02-02 23:03:36 |
|
|
|
|
|
|
...kicsi, de energikus amerikai hölgy, akitől az idézet származik, sok éven át oktatta a főzést. Hogy ezért történt-e, vagy sem, tény azonban, hogy mindig kellett tennie valamit rendes testsúlyának megtartásáért. Stílusa kombinálja a fi nom ételeket a táplálkozástan alapos ismeretével, s közben azt is szem előtt tartja, hogy mennyire járulnak hozzá ezek a tényezők az egészség megőrzés... |
2008-02-02 00:46:19 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg sörretek, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 2 ág kakukkfű, csipetnyi szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 evőkanál liszt, fél maréknyi apró tészta, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 gerezd fokhagyma, só, darált bors.
Elkészítése:
Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük bele a finomra összevágott... |
2008-01-31 00:46:19 |
|
|
|
|
|
|
A SZÁRNYASOK
A Bibliában legfontosabb madár a galamb. A legrosszabb esetben áldozati madár. Sőt, gyaníthatóan a leggyakoribb áldozati állat, hiszen sokan voltak, akik nem tudtak nagyobb állatot venni, ill. adni. A Bibliában megengedett, hogy a juhot a galambbal helyettesítsék.
A libát ugyan sehol nem említi a Biblia, de okkal feltételezhető, hogy szerepelt az... |
2008-01-29 22:46:07 |
|
|
|
|
|
|
...
A majonéz Franciaországból származik. Néhány ételhez kiválóan illik. Így van ez a majonézes csirke esetében is. Igazi vendégváró finomság, de akár előételnek is remek lehet.
Majonézes csirke
Hozzávalók:
1 kis csirkemell
só, bors
2 zellerszár
idényzöldség (pl. retek, paradicsom)
4 tojás
1 kis fej saláta
ecet, vagy... |
2008-01-29 19:21:40 |
|
|
|
|
|
|
Néhány kisebb változtatás és sokkal kellemesebb lehet a közérzetünk, valamint a külsőnk
Tisztítsa olajjal
Ha egész évben géllel tisztította az arcát, télen megváltoztathatja ezt a szokását. Sok kozmetikus erre a célra a hidegen sajtolt olívaolajat javasolja.
Áttáncolt éjszaka után
Ég a talpa a sok tánctól? Ha megérte, ha egyébként jól érz... |
2008-01-29 00:34:15 |
|
|
|
|