Belépés
Zabpelyhes-mézes édesség
... tejföl

Elkészítése:

Az almát megtisztítjuk, lereszeljük. A lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbóná...
2007-05-18 00:44:25
Almakenyér
... tegyük bele az almadarabokat. Közepes lángon pároljuk 2-3 percig, míg nem barnulni kezd. Szórjuk egy dagasztótálba a liszteket, adjuk hozzá a sót, a szárított élesztőt, a cukrot és az olvasztott vajat. Tegyük bele a kihűlt párolt almát is, majd kezdjük el dagasztani. Annyi langyos vizet öntsünk mindig hozzá, hogy kemény kenyértésztát kapjunk. Addig dagasszuk, míg a tészta az edény...
2007-05-17 00:37:34
Rebarbarás rétes
Hozzávalók:

1 csomag friss réteslap vagy leveles tészta, 3 közepes alma, 6 szál rebarbara, 4 evőkanál barna cukor, diónyi vaj, fél citrom leve, olvasztott vaj a réteslapok kenéséhez.

Elkészítése:

Vágjuk egy centis kockákra a meghámozott és kimagozott almákat, majd tegyük egy lábasba a vajjal, a citromlével és a cukorral együtt. Kis lángon kezdjük e...
2007-05-15 00:47:04
Senki sem kiváncsi rám
... sajnáltam, meg ilyen hülye értelmiségi allűrök.
Pedig az élet szép. Sütött a Nap, hideg volt a sör, s finom halat ettem.
Rájöttem, hogy kár agyonfűszerezni a halat. Margarint...
2007-05-13 20:33:52
Csokoládé! Ez az igazi jó!
... hevítés hőfokától és a keverés tartamától függ. (Amikor a svájci Milka Szlovákiában akarta csomagolni a híres terméket, hatalmas csokoládéblokkokat szállítottak ide, amelyeket nálunk olvasztottak és öntöttek formába. De más lett az íze, mint a hazainak, ezért az egész gyártási folyamat visszakerült Svájcba.)
Hódító útjára a barokk korban indult, de még mindig italként. Angliá...
2007-05-13 01:13:37
egyedül vagyok....
..."Egyedül vagyok, nem nézel rám,
nincs mit mondanod, hallgatsz,
talán már nem is tudod milyen volt
az ősz, milyen volt velem a szerelem,
hogy talált rád, jeget olvasztott-e a szíveden?
-hogy milyen édes volt a csókunk.
emlékszel mennyit barangoltunk,
képzeletben bejártuk az egész világot,
szikrából csiholtunk magunknak lángot,
bennünk vol...
2007-05-10 21:08:02
Csokoládés tofupite
... Kezünkkel egyenletesen nyomkodjuk az aljára és oldalára. 200 g keserű csokoládét olvasszunk fel vízgőz felett. Konyhai gyorsvágó gépbe tegyünk egy csomag összekockázott natúr tofut, az olvasztott csokoládét, 1 dl tejet vagy szójatejet, 120 ml mézet és egy csomag vaníliás cukrot. A gép segítségével készítsünk sima krémet az alapanyagokból. Töltsük a csokoládés masszát a keksszel ki...
2007-05-09 01:13:11
Sajtos táskák
Hozzávalók:

20 dkg juhtúró, 10 dkg ricotta sajt, 5 dkg reszelt mozzarella vagy eidami sajt, 1 db simára kevert sajt, őrölt fehérbors, 2 csomag réteslap, 2 ek. olíva olaj, 5 dkg olvasztott vaj.

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra bemelegítjük. A juhtúrót egy tálban simára keverjük, majd a ricottát és a reszelt sajtot meg a tojást hozzáadva összedolgozzuk....
2007-05-07 00:58:21
fánk
25 dkg liszt
2 tojássárgája
2,5 dkg cukor
1 dl tej
2 dkg élesztő
3 dkg olvasztott vaj
kevés só
olaj a sütéshez
4 evőkanál baracklekvár
porcukor a szóráshoz


A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot, majd a keveréket 15 percet pihentetjük.
A lis...
2007-05-04 02:17:43
Csiperkegomba
... a zsemlemorzsát és a felvert tojásokat. Kis lángra visszatéve állandóan kevergetve egy masszává sűrítem. Ezzel töltöm meg a gombafejeket, majd megszórom reszelt sajttal, meglocsolom olvasztott vajjal és a sütőben közepes lángon átsütöm.

Rántott gomba
Fél kg gomba, 2 tojás, zsemlemorzsa, liszt, olaj.
A gombákat megtisztítom, a szárát eltávolítom (ezt más...
2007-04-23 05:26:07
1 2 3 ..............517 518 .......776 777 .......1022 1023 1024 1033 1034 1035 
Címkék: Milka Szlovákiában, almát megtisztítjuk, szárított élesztőt, olvasztott vajat, kihűlt párolt, réteslapok kenéséhez, centis kockákra, cukorral együtt, élet szép, keverés tartamától, svájci Milka, híres terméket, egész gyártási, barokk korban, egész világot, csomag összekockázott, olvasztott csokoládét, csomag vaníliás, csokoládés masszát, tálban simára, reszelt sajtot, tojást hozzáadva, tejet meglangyosítjuk, felvert tojásokat, masszává sűrítem, sütőben közepes, gombákat megtisztítom, szárát eltávolítom, agyonfűszerezni, meglangyosítjuk, alapanyagokból, összekockázott, belemorzsoljuk, szódabikarbóná, összedolgozzuk, dagasztótálba, almadarabokat, megtisztítjuk, csiperkegomba, kenyértésztát, zsemlemorzsát, zsemlemorzsa, olvasztottak, segítségével, gombafejeket, egyenletesen, visszakerült, barangoltunk, szállítottak, szlovákiában, tojássárgája, megtisztítom, baracklekvár, bemelegítjük, képzeletben, meglocsolom, pihentetjük, értelmiségi, eltávolítom, meghámozott, elkészítése, citromlével, lereszeljük, kimagozott,
© 2013 TVN.HU Kft.