|
|
|
... tejföl
Elkészítése:
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük. A lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbóná... |
2007-05-18 00:44:25 |
|
|
|
|
|
|
... tegyük bele az almadarabokat. Közepes lángon pároljuk 2-3 percig, míg nem barnulni kezd. Szórjuk egy dagasztótálba a liszteket, adjuk hozzá a sót, a szárított élesztőt, a cukrot és az olvasztott vajat. Tegyük bele a kihűlt párolt almát is, majd kezdjük el dagasztani. Annyi langyos vizet öntsünk mindig hozzá, hogy kemény kenyértésztát kapjunk. Addig dagasszuk, míg a tészta az edény... |
|
2007-05-17 00:37:34 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csomag friss réteslap vagy leveles tészta, 3 közepes alma, 6 szál rebarbara, 4 evőkanál barna cukor, diónyi vaj, fél citrom leve, olvasztott vaj a réteslapok kenéséhez.
Elkészítése:
Vágjuk egy centis kockákra a meghámozott és kimagozott almákat, majd tegyük egy lábasba a vajjal, a citromlével és a cukorral együtt. Kis lángon kezdjük e... |
2007-05-15 00:47:04 |
|
|
|
|
|
|
... sajnáltam, meg ilyen hülye értelmiségi allűrök.
Pedig az élet szép. Sütött a Nap, hideg volt a sör, s finom halat ettem.
Rájöttem, hogy kár agyonfűszerezni a halat. Margarint... |
|
2007-05-13 20:33:52 |
|
|
|
|
|
|
... hevítés hőfokától és a keverés tartamától függ. (Amikor a svájci Milka Szlovákiában akarta csomagolni a híres terméket, hatalmas csokoládéblokkokat szállítottak ide, amelyeket nálunk olvasztottak és öntöttek formába. De más lett az íze, mint a hazainak, ezért az egész gyártási folyamat visszakerült Svájcba.)
Hódító útjára a barokk korban indult, de még mindig italként. Angliá... |
|
2007-05-13 01:13:37 |
|
|
|
|
|
|
..."Egyedül vagyok, nem nézel rám,
nincs mit mondanod, hallgatsz,
talán már nem is tudod milyen volt
az ősz, milyen volt velem a szerelem,
hogy talált rád, jeget olvasztott-e a szíveden?
-hogy milyen édes volt a csókunk.
emlékszel mennyit barangoltunk,
képzeletben bejártuk az egész világot,
szikrából csiholtunk magunknak lángot,
bennünk vol... |
2007-05-10 21:08:02 |
|
|
|
|
|
|
... Kezünkkel egyenletesen nyomkodjuk az aljára és oldalára. 200 g keserű csokoládét olvasszunk fel vízgőz felett. Konyhai gyorsvágó gépbe tegyünk egy csomag összekockázott natúr tofut, az olvasztott csokoládét, 1 dl tejet vagy szójatejet, 120 ml mézet és egy csomag vaníliás cukrot. A gép segítségével készítsünk sima krémet az alapanyagokból. Töltsük a csokoládés masszát a keksszel ki... |
2007-05-09 01:13:11 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg juhtúró, 10 dkg ricotta sajt, 5 dkg reszelt mozzarella vagy eidami sajt, 1 db simára kevert sajt, őrölt fehérbors, 2 csomag réteslap, 2 ek. olíva olaj, 5 dkg olvasztott vaj.
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra bemelegítjük. A juhtúrót egy tálban simára keverjük, majd a ricottát és a reszelt sajtot meg a tojást hozzáadva összedolgozzuk.... |
2007-05-07 00:58:21 |
|
|
|
|
|
|
25 dkg liszt
2 tojássárgája
2,5 dkg cukor
1 dl tej
2 dkg élesztő
3 dkg olvasztott vaj
kevés só
olaj a sütéshez
4 evőkanál baracklekvár
porcukor a szóráshoz
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot, majd a keveréket 15 percet pihentetjük.
A lis... |
2007-05-04 02:17:43 |
|
|
|
|
|
|
... a zsemlemorzsát és a felvert tojásokat. Kis lángra visszatéve állandóan kevergetve egy masszává sűrítem. Ezzel töltöm meg a gombafejeket, majd megszórom reszelt sajttal, meglocsolom olvasztott vajjal és a sütőben közepes lángon átsütöm.
Rántott gomba
Fél kg gomba, 2 tojás, zsemlemorzsa, liszt, olaj.
A gombákat megtisztítom, a szárát eltávolítom (ezt más... |
2007-04-23 05:26:07 |
|
|
|
|