Belépés
Borjú piccata bazsalikomos zöldséggel töltött kagylótésztáva
... bazsalikomos zöldséggel töltött kagylótésztával

Hozzávalók:

60 dkg borjúhús (lehet hátszínből is)
1-2 szár bazsalikom
4 db tojás
15 dkg parmezán sajt
liszt
Vénusz olaj a sütéshez
25 dkg zacskó óriás kagyló tészta
3 db kaliforniai paprika (1-1 mindhárom színből)
2 db paradicsom
...
2014-07-12 22:28:38
Spárgás lasagne
... emmentáli sajt
5 dkg vaj + a tálhoz
A sajtmártáshoz:
6 dkg vaj
3 evőkanál liszt
7 dl tej
1 csipet őrölt szerecsendió
5 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

A spárgát megtisztítjuk, végeit levágjuk, megmossuk, egészben hagyjuk. Enyhén sózott, cukrozott vízben kb. 5 percig, főzzük, majd lecsepegtetjük. A b...
2014-06-28 23:20:09
Sertéskaraj milánói módra tagliatelle al pestóval
... személyre:

25 dkg friss tagliatelle tészta
3 dkg friss bazsalikomlevél
1 gerezd fokhagyma
60 ml (kb. 5 evőkanál) extraszűz olívaolaj
3 evőkanál reszelt parmezán (ha van, fele arányban pecorino romano sajt)
2-3 evőkanál fenyőmag


Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük. A többi hozzávalót...
2014-06-23 22:16:07
Tavaszi lasagne
... A sajtmártáshoz:
10 dkg vaj
7 dkg liszt
7,5 dl tej
kevés só
fehérbors
szerecsendió
1 kis babérlevél
5 dkg reszelt parmezán
10 dkg gorgonzola sajt

A házi tésztához:
25 dkg liszt
2 db tojás
5 dkg friss spenót
kevés olívaolaj

A töltelékhez...
2014-06-12 21:17:11
x
... Mikor elég sűrűnek találjuk, akkor mehet bele a sajt, természetesen reszelve. A lényeg, hogy a sajt felolvadjon a levesben ezzel is sűrítve rajta egy picit. Tálalásnál lehet még rászórni parmezánt.
forrás: innen-onnan
#460
2008. augusztus 21. 07:07
Előzmény Sné Judit 2008. augusztus 21. 06:08
Válaszolj!





...
2014-06-01 15:09:52
Cukkinis sült hal rukkolapestós tésztával
... rukkolapestós tésztával

Hozzávalók:

30 dkg linguine tészta
A pestóhoz:
15 dkg rukkola
5 dkg dió
5 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán sajt
1/2 dl olívaolaj

bors
A halhoz:
2 nagyobb szelet tengeri halfilé
1 tojás
1 kisebb cukkini
liszt
...
2014-05-23 23:38:04
Fetás céklasaláta
... meglocsolom olívaolajjal és balzsamecettel (a balzsamecet helyett almaecet is jó, de az előbbivel finomabb).

Egy picit állni hagyom, majd beledarabolom a feta sajtot. Csináltam már parmezán forgácsokkal is, de fetával a tuti!



Megjegyzés:

Nagyon...
2014-05-07 21:51:10
Cukkinifasírt
Cukkinifasírt

Hozzávalók:

3 kisebb vagy 1 nagy cukkini
3 tojás
1 kis fokhagyma
petrezselyem vagy kapor

kevés reszelt sajt (parmezán, de másféle is lehet)
zsemlemorzsa (annyi, hogy formázható legyen)
Vénusz olaj

Elkészítés:

A cukkinit lereszelem vagy gyalulom, sózom, ...
2014-05-06 22:52:17
Provence-i kertészleves
... 1 vöröshagyma
1 póréhagyma
2 evőkanál olaj
bors
A sajtmártáshoz:
1 csokor bazsalikom
4 gerezd foghagyma
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A fejtett babot beáztatjuk. A cukkinit hámozatlanul hasábokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a paradics...
2014-03-17 23:32:01
Változatok a sárgarépa-krémlevesre
... szeljük.
A sárgarépát megforgatjuk a hagymán, majd felöntjük a húslevessel.
Ha puha, átturmixoljuk.
Belefacsarjuk a mandarinok levét.

7.Karotta krémleves parmezánnal.
...............................
Juci (strawberry) receptj

[...
2014-03-03 10:46:12
1 2 3 6 7 8 9 10 11 12 13 14 
Címkék: spárgát megtisztítjuk, többi hozzávalót, házi tésztához, sajt felolvadjon, levesben ezzel, balzsamecet helyett, előbbivel finomabb, picit állni, feta sajtot, cukkinit lereszelem, fejtett babot, cukkinit hámozatlanul, burgonyát meghámozzuk, sárgarépát megforgatjuk, mandarinok levét, kagylótésztával, bazsalikomlevél, receptgaleriak, lecsepegtetjük, kagylótésztáva, balzsamecettel, cukkinifasírt, átturmixoljuk, belefacsarjuk, rukkolapestós, sajtmártáshoz, megtisztítjuk, természetesen, beledarabolom, kertészleves, szerecsendió, felkockázzuk, bazsalikomos, olívaolajjal, megforgatjuk, forgácsokkal, hámozatlanul, zsemlemorzsa, petrezselyem, vöröshagyma, krémlevesre, sertéskaraj, mindmegette, kaliforniai, ceklasalata, húslevessel, meghámozzuk, tagliatelle, meglocsolom, balzsamecet, felolvadjon, céklasaláta, parmezánnal, töltelékhez, zöldséggel, gorgonzola, paradicsom, megjegyzés, hozzávalók, formázható, beáztatjuk, hozzávalót, imagecache, tálalásnál, változatok, bazsalikom, póréhagyma, sárgarépát, lereszelem, hátszínből, mandarinok,
© 2013 TVN.HU Kft.