|
|
|
... Mangókockákkal díszítjük.
Töltött cukkini
Hozzávalók:
4 cukkini, vaj, 1 fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, 1 zeller, só, fekete bors, 1 tojás, 2 ek. reszelt parmezán sajt, olasz fűszerkeverék, 1 zacskó barna rizs, 2 dl zöldségleves
Elkészítése:
Megtisztítjuk a cukkinit, hosszában megfelezzük, majd kivájjuk a belsejét, és aprór... |
2007-08-17 00:34:50 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
35 dkg gomba, vaj, zöldpetrezselyem, bors, só, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 csomag réteslap, 8 dkg parmezán sajt
Elkészítése:
A gombát felszeleteljük, vajon megpirítjuk. Petrezselyemzölddel, sóval, borssal fűszerezzük. Egy lábasban vajat olvasztunk, hozzákeverjük a lisztet, de nem pirítjuk. Felengedjük a forró te... |
|
2007-08-17 00:31:25 |
|
|
|
|
|
|
... világon körülbelül ezerféle sajtot készítenek. Európában a legelterjedtebbek az ementáli, az eidámi, a camembert, a brie, a gorgonzola, a cheddar vagy az olaszos konyhában nélkülözhetetlen parmezán és mozzarella. Mindegyikben közös azonban az alapanyag: a tej.
Nemcsak finom, egészséges is!
A tej önmagában is több száz alkotóelemből áll, amelyek között megtalá... |
2007-08-15 00:43:33 |
|
|
|
|
|
|
... töltelékhez: 30 tonhal, 1-2 gerezd fokhagyma, fél teáskanál só, 1 teáskanál kakukkfű, csipet fehér bors, 16 frissen főzött vagy konzerv articsókaszív, 2 evőkanál kapribogyó, 5 evőkanál reszelt parmezán sajt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból élesztős tésztát készítünk. Dagasztás után 30 percig letakarva kelesztjük. A lecsöpögtet... |
|
2007-08-10 00:33:26 |
|
|
|
|
|
|
... bébicukkini
6-8 szem olívabogyó
1 fej hagyma
3 db szárított paradicsom
40 dkg tonhal
olívaolaj
1/2 citrom leve
só, bors
25 dkg kagylótészta
5 dkg parmezán
A tésztát kifőzzük. A póréhagymát olívaolajon egy kevés sóval megpirítjuk. A cukkinit kockára vágjuk, a hagymához adjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott halfilét, sóval, b... |
|
2007-08-09 14:09:03 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db cukkini, 5 dl húsleves, parmezán, nagy marék rukkola, fél dl tejszín, só, bors, szerecsendió
Elkészítése:
Olívaolajon megpirítjuk az apróra szeletelt hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a lereszelt cukkinit, átforgatjuk, majd felöntjük a levessel. Néhány percig főzzük, beleszórjuk a sajtot és a rukkol... |
2007-07-27 00:26:30 |
|
|
|
|
|
|
PARMEZÁN
A sajtok egyik legkeményebb és legsúlyosabb egyénisége. Nevét Párma városáról kapta, ám a jól hangzó és 1612 óta létező Parmigiano-Reggiano márkanevet ezen kívül még a Reggio Emilia, Modena, Mantua és Bologna festői vidékein előállított sajtkorongok is birtokolhatják.. Elkészítése hosszadalmas és alapos procedúrát kíván és azt is szigorúan szabályozzák, hogy csakis ol... |
2007-07-22 00:57:39 |
|
|
|
|
|
|
... állt Orloff herceg szolgálatában. Az istenáldotta tehetségű séf a felszeletelt húst hagymával és szarvasgombával töltötte, ízes Maintenon-szósszal locsolta meg, erre pedig a szintén zamatos parmezán került, hogy aztán az egész tökéletes ízcsodává álljon össze a sütő melegében.
OUBLIE
A gasztronómia történetének talán legelső süteménye ez a lapos, vagy tölcsér alakban fe... |
2007-07-21 13:19:10 |
|
|
|
|
|
|
... azonnal keverjük össze a ... |
2007-07-17 00:28:05 |
|
|
|
|
|
|
...
1 kisebb cukkini
15 dkg natúr krémsajt
1 dl fehérbor
3 ek natúr joghurt
3 dkg vaj
só
bors
parmezán
30 dkg conchiglioni
A vajon megpárolom a pici negyedcikkelyekre vágott cukkinit, a centis egységekre darabolt zöldbabot és a felkockázott paprikát.
Ha már a ... |
2007-07-11 16:25:57 |
|
|
|
|