Belépés
A megunhatatlan rizs
... Mangókockákkal díszítjük.

Töltött cukkini

Hozzávalók:

4 cukkini, vaj, 1 fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, 1 zeller, só, fekete bors, 1 tojás, 2 ek. reszelt parmezán sajt, olasz fűszerkeverék, 1 zacskó barna rizs, 2 dl zöldségleves

Elkészítése:

Megtisztítjuk a cukkinit, hosszában megfelezzük, majd kivájjuk a belsejét, és aprór...
2007-08-17 00:34:50
Gombás rétes
Hozzávalók:

35 dkg gomba, vaj, zöldpetrezselyem, bors, só, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 csomag réteslap, 8 dkg parmezán sajt

Elkészítése:

A gombát felszeleteljük, vajon megpirítjuk. Petrezselyemzölddel, sóval, borssal fűszerezzük. Egy lábasban vajat olvasztunk, hozzákeverjük a lisztet, de nem pirítjuk. Felengedjük a forró te...
2007-08-17 00:31:25
Sajtot mindenkinek!
... világon körülbelül ezerféle sajtot készítenek. Európában a legelterjedtebbek az ementáli, az eidámi, a camembert, a brie, a gorgonzola, a cheddar vagy az olaszos konyhában nélkülözhetetlen parmezán és mozzarella. Mindegyikben közös azonban az alapanyag: a tej.

Nemcsak finom, egészséges is!

A tej önmagában is több száz alkotóelemből áll, amelyek között megtalá...
2007-08-15 00:43:33
Articsókás pizza
... töltelékhez: 30 tonhal, 1-2 gerezd fokhagyma, fél teáskanál só, 1 teáskanál kakukkfű, csipet fehér bors, 16 frissen főzött vagy konzerv articsókaszív, 2 evőkanál kapribogyó, 5 evőkanál reszelt parmezán sajt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból élesztős tésztát készítünk. Dagasztás után 30 percig letakarva kelesztjük. A lecsöpögtet...
2007-08-10 00:33:26
Tonhalas-cukkinis kagylótészta
... bébicukkini
6-8 szem olívabogyó
1 fej hagyma
3 db szárított paradicsom
40 dkg tonhal
olívaolaj
1/2 citrom leve
só, bors
25 dkg kagylótészta
5 dkg parmezán

A tésztát kifőzzük. A póréhagymát olívaolajon egy kevés sóval megpirítjuk. A cukkinit kockára vágjuk, a hagymához adjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott halfilét, sóval, b...
2007-08-09 14:09:03
Rukkolakrémleves
Hozzávalók:

1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db cukkini, 5 dl húsleves, parmezán, nagy marék rukkola, fél dl tejszín, só, bors, szerecsendió

Elkészítése:

Olívaolajon megpirítjuk az apróra szeletelt hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a lereszelt cukkinit, átforgatjuk, majd felöntjük a levessel. Néhány percig főzzük, beleszórjuk a sajtot és a rukkol...
2007-07-27 00:26:30
HASZNOS TUDNIVALÓK 12
PARMEZÁN
A sajtok egyik legkeményebb és legsúlyosabb egyénisége. Nevét Párma városáról kapta, ám a jól hangzó és 1612 óta létező Parmigiano-Reggiano márkanevet ezen kívül még a Reggio Emilia, Modena, Mantua és Bologna festői vidékein előállított sajtkorongok is birtokolhatják.. Elkészítése hosszadalmas és alapos procedúrát kíván és azt is szigorúan szabályozzák, hogy csakis ol...
2007-07-22 00:57:39
HASZNOS TUDNIVALÓK 11
... állt Orloff herceg szolgálatában. Az istenáldotta tehetségű séf a felszeletelt húst hagymával és szarvasgombával töltötte, ízes Maintenon-szósszal locsolta meg, erre pedig a szintén zamatos parmezán került, hogy aztán az egész tökéletes ízcsodává álljon össze a sütő melegében.
OUBLIE
A gasztronómia történetének talán legelső süteménye ez a lapos, vagy tölcsér alakban fe...
2007-07-21 13:19:10
Nyári tonhalas spagetti
... azonnal keverjük össze a ...
2007-07-17 00:28:05
Sajtkrémes zöldségekkel töltöt
...

1 kisebb cukkini

15 dkg natúr krémsajt

1 dl fehérbor

3 ek natúr joghurt

3 dkg vaj



bors

parmezán

30 dkg conchiglioni

A vajon megpárolom a pici negyedcikkelyekre vágott cukkinit, a centis egységekre darabolt zöldbabot és a felkockázott paprikát.
Ha már a ...
2007-07-11 16:25:57
1 2 3 .....................128 129 ..........193 194 .........251 252 253 256 257 258 
Címkék: HASZNOS TUDNIVALÓK, Nevét Párma, Reggio Emilia, megunhatatlan rizs, gombát felszeleteljük, lábasban vajat, cheddar vagy, olaszos konyhában, tészta hozzávalóiból, tésztát kifőzzük, póréhagymát olívaolajon, kevés sóval, cukkinit kockára, hagymához adjuk, apróra vágott, apróra szeletelt, lereszelt cukkinit, sajtok egyik, istenáldotta tehetségű, felszeletelt húst, szintén zamatos, egész tökéletes, sütő melegében, gasztronómia történetének, vajon megpárolom, pici negyedcikkelyekre, centis egységekre, felkockázott paprikát, zöldpetrezselyem, rukkolakrémleves, nélkülözhetetlen, petrezselyemzöld, szarvasgombával, felszeleteljük, mangókockákkal, birtokolhatják, articsókaszív, megunhatatlan, hozzákeverjük, hozzávalóiból, fűszerkeverék, alkotóelemből, megtisztítjuk, szolgálatában, conchiglioni, zöldségleves, történetének, gasztronómia, szerecsendió, kagylótészta, felszeletelt, tojássárgája, legkeményebb, hosszadalmas, zöldségekkel, mindegyikben, szabályozzák, istenáldotta, sajtkorongok, felkockázott, legsúlyosabb,
© 2013 TVN.HU Kft.