|
|
|
... mélyhűtött zöldbab, 1 db paradicsom,1 db zöldpaprika, 3 db főtt tojás, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint majoránna, bors, só, őrölt pirospaprika, 4 ek olaj, 1 csomag petrezselyem
Elkészítés A bacont megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát, kicsit összepároljuk, majd a dar... |
2010-07-24 23:15:34 |
|
|
|
|
|
|
... kellett lennem. Sírtam az ajtóban, nem tudtam kimenni az utcára, nem tudtam elmenni K. Lászlóhoz a Győri kapuba reiki tanfolyamra.
K. nevét pár éve egy cigány vette fel, másik a Petrezselyem nevet, ezeket százalékolja le a társadalombiztosítás, a szigeti csatával egyidőben történt, ezekkel ültem együtt az orvosi bizottságon. A Petrezselyem szigeti csatározások főleg Amerika ... |
2010-07-24 21:39:58 |
|
|
|
|
|
|
... főzés sütés során ne alkalmazzuk őket) Pl: egy jó halászlébe sem szükséges a kocka, ha jól van elkészítve, a húslevesről már nem is beszélek; kiváló minőségű hús és sok-sok zöldség, petrezselyem s persze egy hagyma és só, bors és én szoktam egy csipetnyi szerecsendiót is beletenni ,de hallottam már egy csipetnyi sáfrányról is. Természetesen az is fontos, hogy ne tömérdek vízben ke... |
2010-07-24 20:47:56 |
|
|
|
|
|
|
... reteksaláta
Hozzávalók: 2 darab sárgarépa lereszelve, 2 édesebb alma, meghámozva és kisebb darabokra felvágva, 1 dl joghurt, 3 fej hónapos retek, gyufaszál vékonyságúra felvágva, fél csokor petrezselyem, 1 kiskanál méz, 1 kiskanál citromlé, 1 maroknyi dió, széttördelve.
A sárgarépát, az almát, a retket halmozd egy tálba, keverd össze, majd locsold le a joghurt-méz-ci... |
2010-07-24 20:36:58 |
|
|
|
|
|
|
... (lehetőleg ami kicsit fűszeresebb ízű)
* 1 vöröshagyma
* liszt
* vegeta
* paprikapor
* currypor
* bors
* só
* egy kis petrezselyem
* 2 kis gerezd fokhagyma
* cukor
* 1 ek olaj
* 2 ek sűrített paradicsom
Elkészítés
A virsliket megsütjük az olajban, majd félre ... |
2010-07-24 19:18:35 |
|
|
|
|
|
|
Összetevők
* Csirkecombfilé, vagy mell
* 5-6 csirkemáj
* 6 tojás
* szeletelt füstölt császárszalonna
* snidling
* petrezselyem
* reszelt sajt
* szalámi (lehet maradék is)
* só
* bors
* 1 tejföl
* 5 kanál étolaj
Elkészítés
A kuglófformát kibéleljük süt... |
2010-07-24 19:16:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 20 dkg darált hús (sertés vagy baromfi)
* 2-3 evőkanál csigatészta
* 1 csokor petrezselyem
* 2 sárgarépa
* 1 fehérrépa
* 1 kis hagyma
* 1 evőkanál olívaolaj (vagy baromfizsír)
* ételízesítő
Elkészítés:
Az olívaolajon (vagy baromfizsíron) elkezjük párolni a darált hús... |
2010-07-24 15:53:26 |
|
|
|
|
|
|
... majd adjuk hozzá a diót és a konyakot. Keverjük össze, s már el is készült a töltelék.
Krémsajtos töltelék: Hozzávalók: 25 dkg krémsajt, 2 dl tejföl, 10 dkg sonka apróra vágva, petrezselyem, snidling, só, bors, őrölt köménymag. A krémsajtot a tejföllel keverjük habosra és adjuk hozzá a fűszereket és a sonkát.
Jól dolgozzuk össze, és kész a töltelék. Isteni finom!!! |... |
2010-07-23 21:32:23 |
|
|
|
|
|
|
... el.
Tonhalpuffancs
Hozzávalók:
2 doboz tonhalkonzerv (nem olajos)
4 szál újhagyma vagy egy szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg liszt
1 dl víz
Egy nagyobb csokor petrezselyem
Só, bors,
Az összes hozzávalót (kivéve a... |
2010-07-23 21:11:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 db nyúzott, afrikai harcsa törzs(ez azért jó, mert abszolút nem szálkás, gyerkőcök is ehetik bátran)
3 nagy gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja
1 csokor petrezselyem
só, bors
zsiradék (olaj/vaj)
Elkészítés:
Tálba öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 ci... |
2010-07-23 19:45:51 |
|
|
|
|