Belépés
Kocsonya
Hozzávalók 10 személyre:
3 kg kocsonyahús vegyesen (láb, fül, orr, farok, csülök, bőrke, sovány fejhús), 3 kávéskanál só, 3-5 szem bors, ízlés szerint pirospaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma
A húsdarabokat gondosan meg kell tisztogatni, többször megmosni, és a lábvégeket hosszában kettévágni. Jobban elaprózni nem érdemes, mert csontszilánkos lehet. A füle...
2010-08-28 17:17:49
Keménylebbencs bográcsban (Sla
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg csuszatészta, 10 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg cseresznyepaprika, 30 dkg füstölt kolbász, 6 dl füstölt lé (vagy 2 db füstölt ízű leveskocka), 50 dkg burgonya, 10 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 1 csokor zellerlevél, só
A kockára vágott füstölt szalonnát kevés zsíron kisütjük, beletess...
2010-08-28 17:17:15
Házikolbász
Hozzávalók 20 személyre:
9,4 kg sertés színhús, 22 dkg só, 20 dkg édes pirospaprika, 2 fej fokhagyma, 2 csapott evőkanál őrölt bors, 20-23 m vékonybél, ízlés szerint tehető bele szegfűbors (2 csapott kávéskanállal), gyömbér (maximum 1 csapott kávéskanállal), majoránna (2 csapott evőkanállal), őrölt köménymag (1-2 csapott evőkanállal)
A húst vékony csíkokra vágjuk, és ...
2010-08-28 17:15:33
Dunai halpaprikás
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg ponty színhús, 40 dkg halcsont, 5 dkg finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 3 dl tejföl, só, zsír
A kifilézett pontyhúst, sűrűn beirdaljuk (finommetéltszerűen), kétujjnyi szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból tartalmas, rövid halalaplét készítünk (hideg vízben tessz...
2010-08-28 17:14:14
Disznótoros töltött káposzta
... darált sertéshús, 40 dkg sertésborda, 40 dkg kolbász, 20 dkg tokaszalonna, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg rizs, 20 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 3 dkg pirospaprika, só, bors, majoránna, 3 tojás
A darált húst a félig megpárolt rizzsel tálba tesszük. A fele vöröshagymával, a fokhagymával, a sóval és a többi fűszerrel, valamint a tojással jól össze...
2010-08-28 17:13:44
Debreceni tokány
... személyre:
80 dkg marhahús, 1 nagy fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg debreceni, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom vagy 6 dkg paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, zsír
A húst kisujjnyi hosszúságúra és 0,5 cm vastagságúra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott h...
2010-08-28 17:05:12
Csikósgulyás
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg marhalábszár, 15 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál köménymag, 2 dkg pirospaprika, 10 dkg zöldpaprika, 2 paradicsom, 40 dkg burgonya, 8 dkg metélttészta, só, zsír
A marhahúst vékony csíkokra vágjuk. Forró zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a köménymagot. Megszórju...
2010-08-28 17:04:17
Birkapörkölt
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg birkalapocka, 20 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dkg pirospaprika, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, só, zsír
A birkahúst egyforma nagy kockákra vágjuk, és forró vízben nagyon jól megmossuk. A finomra vágott vöröshagymát zsírban megpirítjuk, és a pirospaprikával meghintjük. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a húst és me...
2010-08-28 17:02:59
Bableves csülökkel
... dkg-os füstölt csülök, 15 dkg szárazbab, 1 szál felszeletelt sárgarépa, 1 kis fej vöröshagyma, 1 szál felszeletelt petrezselyemgyökér, 1 gerezd fokhagyma, a rántáshoz: 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl
Főzés előtt 24 órával a babot a csülökkel együtt beáztatjuk (így a bab hamarabb megpuhul főzés közben, a csülökből pedig a fölösleges só ...
2010-08-28 17:02:37
Tejfölös patiszonpörkölt
... patiszon
* 1 dl 20%-os tejföl
* 1 ek liszt (én kölesliszttel sűrítek)
* 1 fej közepes vöröshagyma
* majoranna, ízlés szerint
* só, bors
* pirospaprika
* 2 gerezd fokhagyma
* fél paradicsom
* fél zöldpaprika
* kevés olívaolaj
...
2010-08-28 14:37:03
1 2 3 .............501 502 .......744 745 746 751 752 .......1001 1002 1003 
Címkék: húsdarabokat gondosan, lábvégeket hosszában, kockára vágott, húst vékony, kifilézett pontyhúst, halcsontból tartalmas, darált húst, félig megpárolt, fele vöröshagymával, többi fűszerrel, húst kisujjnyi, füstölt szalonnát, apróra vágott, marhahúst vékony, zúzott fokhagymát, birkahúst egyforma, finomra vágott, pirospaprikával meghintjük, összezúzott fokhagymát, csülökkel együtt, csülökből pedig, patiszonpörkölt, pirospaprikával, csontszilánkos, paradicsompüré, keménylebbencs, vöröshagymával, kávéskanállal, hozzákeverjük, kölesliszttel, pirospaprika, hosszúságúra, hozzátesszük, vastagságúra, csuszatészta, vöröshagymát, tokaszalonna, fokhagymával, marhalábszár, felszeletelt, húsdarabokat, csikósgulyás, birkapörkölt, birkalapocka, metélttészta, disznótoros, zöldpaprika, halpaprikás, halcsontból, zellerlevél, házikolbász, vöröshagyma, evőkanállal, összezúzott, mokkáskanál, köménymagot, kocsonyahús, tisztogatni, megpirítjuk, sertésborda, szegfűbors, paradicsom, fokhagymát, hozzávalók, szeletekre, beirdaljuk, finomliszt, hozzáadjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.