|
|
|
Hozzávalók 10 személyre:
3 kg kocsonyahús vegyesen (láb, fül, orr, farok, csülök, bőrke, sovány fejhús), 3 kávéskanál só, 3-5 szem bors, ízlés szerint pirospaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma
A húsdarabokat gondosan meg kell tisztogatni, többször megmosni, és a lábvégeket hosszában kettévágni. Jobban elaprózni nem érdemes, mert csontszilánkos lehet. A füle... |
2010-08-28 17:17:49 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg csuszatészta, 10 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg cseresznyepaprika, 30 dkg füstölt kolbász, 6 dl füstölt lé (vagy 2 db füstölt ízű leveskocka), 50 dkg burgonya, 10 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 1 csokor zellerlevél, só
A kockára vágott füstölt szalonnát kevés zsíron kisütjük, beletess... |
|
2010-08-28 17:17:15 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 20 személyre:
9,4 kg sertés színhús, 22 dkg só, 20 dkg édes pirospaprika, 2 fej fokhagyma, 2 csapott evőkanál őrölt bors, 20-23 m vékonybél, ízlés szerint tehető bele szegfűbors (2 csapott kávéskanállal), gyömbér (maximum 1 csapott kávéskanállal), majoránna (2 csapott evőkanállal), őrölt köménymag (1-2 csapott evőkanállal)
A húst vékony csíkokra vágjuk, és ... |
2010-08-28 17:15:33 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg ponty színhús, 40 dkg halcsont, 5 dkg finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 3 dl tejföl, só, zsír
A kifilézett pontyhúst, sűrűn beirdaljuk (finommetéltszerűen), kétujjnyi szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból tartalmas, rövid halalaplét készítünk (hideg vízben tessz... |
|
2010-08-28 17:14:14 |
|
|
|
|
|
|
... darált sertéshús, 40 dkg sertésborda, 40 dkg kolbász, 20 dkg tokaszalonna, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg rizs, 20 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 3 dkg pirospaprika, só, bors, majoránna, 3 tojás
A darált húst a félig megpárolt rizzsel tálba tesszük. A fele vöröshagymával, a fokhagymával, a sóval és a többi fűszerrel, valamint a tojással jól össze... |
|
2010-08-28 17:13:44 |
|
|
|
|
|
|
... személyre:
80 dkg marhahús, 1 nagy fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg debreceni, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom vagy 6 dkg paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, zsír
A húst kisujjnyi hosszúságúra és 0,5 cm vastagságúra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott h... |
2010-08-28 17:05:12 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg marhalábszár, 15 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál köménymag, 2 dkg pirospaprika, 10 dkg zöldpaprika, 2 paradicsom, 40 dkg burgonya, 8 dkg metélttészta, só, zsír
A marhahúst vékony csíkokra vágjuk. Forró zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a köménymagot. Megszórju... |
2010-08-28 17:04:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg birkalapocka, 20 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dkg pirospaprika, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, só, zsír
A birkahúst egyforma nagy kockákra vágjuk, és forró vízben nagyon jól megmossuk. A finomra vágott vöröshagymát zsírban megpirítjuk, és a pirospaprikával meghintjük. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a húst és me... |
2010-08-28 17:02:59 |
|
|
|
|
|
|
... dkg-os füstölt csülök, 15 dkg szárazbab, 1 szál felszeletelt sárgarépa, 1 kis fej vöröshagyma, 1 szál felszeletelt petrezselyemgyökér, 1 gerezd fokhagyma, a rántáshoz: 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl
Főzés előtt 24 órával a babot a csülökkel együtt beáztatjuk (így a bab hamarabb megpuhul főzés közben, a csülökből pedig a fölösleges só ... |
2010-08-28 17:02:37 |
|
|
|
|
|
|
... patiszon
* 1 dl 20%-os tejföl
* 1 ek liszt (én kölesliszttel sűrítek)
* 1 fej közepes vöröshagyma
* majoranna, ízlés szerint
* só, bors
* pirospaprika
* 2 gerezd fokhagyma
* fél paradicsom
* fél zöldpaprika
* kevés olívaolaj
... |
2010-08-28 14:37:03 |
|
|
|
|