|
|
|
... főtt vörös bab
* 40 dkg darált marhahús
* 2 evőkanál olaj
* 2 fej hagyma
* 1 zöldpaprika
* 4 paradicsom
* 1-2 kávéskanál erős pirospaprika
* 1 kávéskanál cukor
* 1 gerezd fokhagyma
* só
Az olajon pirítsd meg a hagymát és a kockára vágott paprikát. Add hozzá a húst, és fedő alatt párold puhá... |
2010-08-27 19:18:58 |
|
|
|
|
|
|
* 1 kis fej vöröshagyma
* 1 kisméretű tök
* 1 csokor kapor
* ½ ek liszt
* ½ tk pirospaprika
* só
* 1/2 ek
* ½ - 1 tk cukor
* tejföl
* olaj
elkészítés
1. A tököt me... |
|
2010-08-27 14:47:26 |
|
|
|
|
|
|
... személyre:
1 fej nyári káposzta, amiből 20-25 levelet épen leszedünk, 60 dkg darált hús (dagadó vagy lapocka), 1 csésze rizs (2-2,5 dl), 1 kis fej vöröshagyma, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika. 3 gerezd fokhagyma (héjastul), 1 tojás, 4-6 szelet nyers füstölt tarja, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 dl olaj, 1 evőkanál ecet, 1 kiskanál köménymag, 3-4 db babérlevél, só, bors... |
2010-08-27 09:16:30 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 8 szelet ponty
* 20 dkg liszt
* 2 ek pirospaprika
* étolaj
* só
elkészítés
1. A megtisztított halat felszeleteljük kb 4-5 cm-es szeletekre.
2. A patkó alakú szeletet gerincnél keresztben is elvágjuk, könny... |
|
2010-08-26 22:16:37 |
|
|
|
|
|
|
... személyre:
1 fej nyári káposzta, amiből 20-25 levelet épen leszedünk, 60 dkg darált hús (dagadó vagy lapocka), 1 csésze rizs (2-2,5 dl), 1 kis fej vöröshagyma, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika. 3 gerezd fokhagyma (héjastul), 1 tojás, 4-6 szelet nyers füstölt tarja, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 dl olaj, 1 evőkanál ecet, 1 kiskanál köménymag, 3-4 db babérlevél, só, bors... |
|
2010-08-26 20:36:35 |
|
|
|
|
|
|
... kolbász, 4 evőkanál zsír (vagy olaj), 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 10 dkg rizs, 1 evőkanál só, 1 kávéskanál bors, 1 kávéskanál majoránna, 5 dl tejföl, 1 evőkanál pirospaprika
A ledarált húshoz keverjük a finomra vágott, és a kevés zsíron megpirított hagyma felét, a félpuhára párolt rizst, az apró kockára vágott füstölt szalonnát, sót, borsot, majorannát, a... |
2010-08-26 20:35:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg tök, 10 dkg vaj, 40 dkg rókagomba, 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagyma, fél csokor kapor, 1 teáskanál pirospaprika, fél csokor apróra vágott petrezselyem, só, bors, citromlé
A 60 dkg fiatal, meghámozott főzőtököt hasábokra vágjuk és kevés gyengén sós vízben, majdnem puhára pároljuk, utána leszűrjük és lecsepegtetjük.
Serpenyőben felol... |
2010-08-26 20:34:37 |
|
|
|
|
|
|
Káposztás harcsa
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg harcsa színhús, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt szalonna, 4 dkg liszt, 3 dl tejföl, 1 közepes fej vöröshagyma, só, pirospaprika, 1 csokor kapor, 10-15 dkg zöldpaprika, zsír
A savanyú káposztát megmossuk, és kevés vízzel felöntve feltesszük főni. A halat felszeleteljük, és besózzuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vá... |
2010-08-26 20:31:39 |
|
|
|
|
|
|
... hozzátesszük a savanyú káposztát és a karikára vágott füstölt kolbászt. Ha készre főtt, cserépedényekbe átmerjük, meglocsoljuk tejföllel, és forrón kínáljuk.
Jó tudni! Mátyás korában a pirospaprika nem szerepelhetett még a hozzávalók között, de a mai háziasszony egy kávéskanálnyival nyugodtan ízesítheti vele az ételt, amikor a vöröshagyma és a fokhagyma megpirult.
Elkész... |
2010-08-26 19:51:17 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük. Amennyiben rostsütő nem áll rendelkezésünkre, a flekkent kevés felhevített zsírban sütjük.
Megsózzuk, lisztbe mártjuk, majd a zsírba téve szép pirosra sütjük. Amióta a pirospaprika meghonosodott hazánkban, a háziasszonyok azt is kevernek a lisztbe.
Hideg salátával körítve, pirított burgonyával tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc + pácolás
Energiatartalom... |
2010-08-26 19:18:37 |
|
|
|
|