|
|
|
... főzővaj, 1 fej hagyma, 125 ml húsleves (kockából), 125 ml fehérbor, só.
A paprikát megmossuk, négybe vágjuk. 4 negyedet vékony csíkokra, a többit apró kockákra metéljük. A szalonnaszeleteket és a sajtot félbevágjuk. A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, és meghintjük borssal. Egy-egy darab sajtot, szalonnát és paprikát teszünk rá, majd felcsavarjuk, és megt... |
2008-10-18 00:26:33 |
|
|
|
|
|
|
... enyhén kiklopfoljuk, és a fűszeres keverékkel bekenjük. A salátalaveleket megmossuk, szárazra itatjuk, a vastag ereit kivágjuk: a csirkeszeleteket először a salátalevélbe, majd... |
|
2008-09-13 21:42:14 |
|
|
|
|
|
|
... a morzsával, a zúzott fokhagymával, a tejes morzsával, a vöröshagymával és a zöldfűszerekkel összekeverjük, végül megsózzuk, borsozzuk.
Egy kb. 1,5 literes formát a szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy kilógjon belőle annyi, amennyi elég a teteje beborításához. A húsos massza egyharmadát belesimítjuk, a piros színű paprikát ráfektetjük. Újabb egyharmadnyi húsos mass... |
2008-09-06 20:41:27 |
|
|
|
|
|
|
...
Halászlé
Hozzávalók: 80 dkg-os ponty, 1 hagyma, 10 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, pirospaprika.
A ponty fejét, uszonyait, farkát levágjuk, törzsét kifilézzük, beirdaljuk és ujjnyi csíkokra vágjuk. A haltejjel, ikrával együtt besózzuk. A kiesett részeket, csontokat 2 l vízben... |
|
2008-09-02 21:53:24 |
|
|
|
|
|
|
... segédeszköz használata nélkül ki tudjuk húzni, abbahagyhatjuk a főzését, kiszedjük, lecsöpögtetjük. A beáztatott tálat kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük, kibéleljük a vékony füstölt szalonnaszeletekkel, rátesszük a megmosott zellerlevelet és a káposztának kb. a harmadát. Beleágyazzuk a csülköt, rátesszük a maradék káposztát, meglocsoljuk a csülöklével (lehetőleg a tetejét szedjük... |
|
2008-07-31 11:56:36 |
|
|
|
|
|
|
... csirkecombokat megtisztítjuk, grill- vagy flekkenfűszerrel bedörzsöljük és a krumplira fektetjük. A hagymát meghámozzuk és egészben vagy félbevágva a combok köré rakjuk. A maradék szalonnaszeleteket a hagymára fektetjük. 200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, közben a tál tartalma a légkeveréssel egyenletesen megpirul. Akkor jó, ha a csirke bőre és a hagyma egyaránt szép barnára ... |
2008-07-03 10:58:27 |
|
|
|
|
|
|
... csirkecombokat megtisztítjuk, grill- vagy flekkenfűszerrel bedörzsöljük és a krumplira fektetjük. A hagymát meghámozzuk és egészben vagy félbevágva a combok köré rakjuk. A maradék szalonnaszeleteket a hagymára fektetjük. 200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, közben a tál tartalma a légkeveréssel egyenletesen megpirul. Akkor jó, ha a csirke bőre és a hagyma egyaránt szép barnára ... |
2008-06-28 18:05:08 |
|
|
|
|
|
|
... a morzsával, a zúzott fokhagymával, a tejes morzsával, a vöröshagymával és a zöldfűszerekkel összekeverjük, végül megsózzuk, borsozzuk.
Egy kb. 1,5 literes formát a szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy kilógjon belőle annyi, amennyi elég a teteje beborításához. A húsos massza egyharmadát belesimítjuk, a piros színű paprikát ráfektetjük. Újabb egyharmadnyi húsos mass... |
2008-06-24 21:55:01 |
|
|
|
|
|
|
... leöblítjük.
Elkészítés:
A halat belefektetjük a római tálba. Szétosztjuk rajta a hagymát, a gombát, és megszórjuk a zöldfűszerekkel. Ráfektetjük a szalonnaszeleteket. A bort összekeverjük a fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, majd a halra öntjük. Megcsepegtetjük a citromlével. Lezárjuk a római tálat, betesszük a hideg sütőbe, és 220 fokon (gázsü... |
2008-05-08 18:00:13 |
|
|
|
|
|
|
... segédeszköz használata nélkül ki tudjuk húzni, abbahagyhatjuk a főzését, kiszedjük, lecsöpögtetjük. A beáztatott tálat kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük, kibéleljük a vékony füstölt szalonnaszeletekkel, rátesszük a megmosott zellerlevelet és a káposztának kb. a harmadát. Beleágyazzuk a csülköt, rátesszük a maradék káposztát, meglocsoljuk a csülöklével (lehetőleg a tetejét szedjük... |
2008-01-30 17:19:05 |
|
|
|
|