Belépés
Pulykamellrolád
... főzővaj, 1 fej hagyma, 125 ml húsleves (kockából), 125 ml fehérbor, só.

A paprikát megmossuk, négybe vágjuk. 4 negyedet vékony csíkokra, a többit apró kockákra metéljük. A szalonnaszeleteket és a sajtot félbevágjuk. A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, és meghintjük borssal. Egy-egy darab sajtot, szalonnát és paprikát teszünk rá, majd felcsavarjuk, és megt...
2008-10-18 00:26:33
Csirkemellfilé sonkában
... enyhén kiklopfoljuk, és a fűszeres keverékkel bekenjük. A salátalaveleket megmossuk, szárazra itatjuk, a vastag ereit kivágjuk: a csirkeszeleteket először a salátalevélbe, majd...
2008-09-13 21:42:14
Húspástétom
... a morzsával, a zúzott fokhagymával, a tejes morzsával, a vöröshagymával és a zöldfűszerekkel összekeverjük, végül megsózzuk, borsozzuk.

Egy kb. 1,5 literes formát a szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy kilógjon belőle annyi, amennyi elég a teteje beborításához. A húsos massza egyharmadát belesimítjuk, a piros színű paprikát ráfektetjük. Újabb egyharmadnyi húsos mass...
2008-09-06 20:41:27
Halételek
...

Halászlé

Hozzávalók: 80 dkg-os ponty, 1 hagyma, 10 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, pirospaprika.
A ponty fejét, uszonyait, farkát levágjuk, törzsét kifilézzük, beirdaljuk és ujjnyi csíkokra vágjuk. A haltejjel, ikrával együtt besózzuk. A kiesett részeket, csontokat 2 l vízben...
2008-09-02 21:53:24
Káposztába ágyazott csülök
... segédeszköz használata nélkül ki tudjuk húzni, abbahagyhatjuk a főzését, kiszedjük, lecsöpögtetjük. A beáztatott tálat kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük, kibéleljük a vékony füstölt szalonnaszeletekkel, rátesszük a megmosott zellerlevelet és a káposztának kb. a harmadát. Beleágyazzuk a csülköt, rátesszük a maradék káposztát, meglocsoljuk a csülöklével (lehetőleg a tetejét szedjük...
2008-07-31 11:56:36
csirke comb pékné módra
... csirkecombokat megtisztítjuk, grill- vagy flekkenfűszerrel bedörzsöljük és a krumplira fektetjük. A hagymát meghámozzuk és egészben vagy félbevágva a combok köré rakjuk. A maradék szalonnaszeleteket a hagymára fektetjük. 200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, közben a tál tartalma a légkeveréssel egyenletesen megpirul. Akkor jó, ha a csirke bőre és a hagyma egyaránt szép barnára ...
2008-07-03 10:58:27
Cs.comb Pékné módra
... csirkecombokat megtisztítjuk, grill- vagy flekkenfűszerrel bedörzsöljük és a krumplira fektetjük. A hagymát meghámozzuk és egészben vagy félbevágva a combok köré rakjuk. A maradék szalonnaszeleteket a hagymára fektetjük. 200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, közben a tál tartalma a légkeveréssel egyenletesen megpirul. Akkor jó, ha a csirke bőre és a hagyma egyaránt szép barnára ...
2008-06-28 18:05:08
Húspástétom hidegen-melegen
... a morzsával, a zúzott fokhagymával, a tejes morzsával, a vöröshagymával és a zöldfűszerekkel összekeverjük, végül megsózzuk, borsozzuk.

Egy kb. 1,5 literes formát a szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy kilógjon belőle annyi, amennyi elég a teteje beborításához. A húsos massza egyharmadát belesimítjuk, a piros színű paprikát ráfektetjük. Újabb egyharmadnyi húsos mass...
2008-06-24 21:55:01
Halak rómaiban
... leöblítjük.

Elkészítés:

A halat belefektetjük a római tálba. Szétosztjuk rajta a hagymát, a gombát, és megszórjuk a zöldfűszerekkel. Ráfektetjük a szalonnaszeleteket. A bort összekeverjük a fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, majd a halra öntjük. Megcsepegtetjük a citromlével. Lezárjuk a római tálat, betesszük a hideg sütőbe, és 220 fokon (gázsü...
2008-05-08 18:00:13
Alföldi káposztás csülök
... segédeszköz használata nélkül ki tudjuk húzni, abbahagyhatjuk a főzését, kiszedjük, lecsöpögtetjük. A beáztatott tálat kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük, kibéleljük a vékony füstölt szalonnaszeletekkel, rátesszük a megmosott zellerlevelet és a káposztának kb. a harmadát. Beleágyazzuk a csülköt, rátesszük a maradék káposztát, meglocsoljuk a csülöklével (lehetőleg a tetejét szedjük...
2008-01-30 17:19:05
1 2 3 ....16 ..24 ..30 31 32 
Címkék: paprikát megmossuk, többit apró, sajtot félbevágjuk, húst leöblítjük, fűszeres keverékkel, salátalaveleket megmossuk, vastag ereit, csirkeszeleteket először, zúzott fokhagymával, tejes morzsával, zöldfűszerekkel összekeverjük, teteje beborításához, húsos massza, piros színű, ponty fejét, kiesett részeket, beáztatott tálat, vékony füstölt, megmosott zellerlevelet, maradék káposztát, tetejét szedjük, krumplira fektetjük, hagymát meghámozzuk, combok köré, hagymára fektetjük, légkeveréssel egyenletesen, csirke bőre, hagyma egyaránt, halat belefektetjük, római tálba, bort összekeverjük, halra öntjük, római tálat, hideg sütőbe, flekkenfűszerrel, csirkeszeleteket, zöldfűszerekkel, pulykamellrolád, salátalaveleket, megcsepegtetjük, szegedihalaszle, csirkemellfilé, csirkecombokat, vöröshagymával, lecsöpögtetjük, abbahagyhatjuk, halparadicsom, légkeveréssel, összekeverjük, salátalevélbe, zellerlevelet, beborításához, belefektetjük, megtisztítjuk, fokhagymával, felcsavarjuk, egyenletesen, bedörzsöljük, kiklopfoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.