|
|
|
... kakastaréjokat vágunk. A megtisztított hagymákat vastagabb cikkekre,... |
2007-06-11 00:50:53 |
|
|
|
|
|
|
... átválogatott és beáztatott sárgaborsót leszűrjük, és lecsepegtetjük. Felöntjük húslevessel, sóval, borssal ízesítjük, és puhára főzzük. Ezután az olajon először ropogós pirosra sütjük a szalonnaszeleteket. A sült szalonnát tálalásig félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, majd zsemleszínűre pirítjuk. A zsemleszínű rántással ... |
|
2007-05-19 00:20:38 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín, szalonna; a körethez: rizs, áfonya vagy birsalmabefőtt. A megtisztított fácánt szalonnacsíkokkal megspékelem, besózom, olajozott sütőedénybe helyezem. Tetejére további szalonnaszeleteket fektetek, és meglocsolom tejföllel, amelyet előzőleg összekevertem a tejszínnel.
Vizet öntök alá, lefedem és 175 fokos sütőben kb. egy órán át sütöm, közben még locsolgatom a t... |
2007-05-18 00:55:14 |
|
|
|
|
|
|
... bors.
Elkészítése:
Vágjuk le a zsemlyék tetejét, kézzel kissé szedjük ki a belsejüket, majd tegyük őket a grillsütőbe, és süssük addig, amíg megpirulnak.
Vágjuk kétfelé a szalonnaszeleteket, majd egy serpenyőben süssük ki félig őket, utána tegyük a megpirított zsemlyébe.
Üssük bele egyenként a tojásokat a zsemlyékbe, daráljunk rájuk bors... |
|
2007-05-03 00:53:53 |
|
|
|
|
|
|
... felszúrjuk. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.
2. A húsok nyílásába 2-2 bébikukoricát helyezünk, a megtöltött csirkemelleket sóval, őrölt borssal bedörzsöljük, és hajszálvékony szalonnaszeletekbe burkoljuk.
3. A tepsit kikenjük olajjal, belefektetjük a húst, és a sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük. Langyosra hűtjük.
4. A leveles tésztát 4 mm vastagra nyújtjuk,... |
|
2007-04-07 12:50:00 |
|
|
|
|
|
|
... utasítás szerint megsütjük. Felszeleteljük, mindegyik szeletre 1-1 ananászkarikát és sajtszeletet fektetünk, visszatesszük a sütőbe, és további 5 percig sütjük. A baná... |
2007-01-18 11:07:04 |
|
|
|
|
|
|
... tölteléket az előkészített pulyka hasüregébe töltjük, hústűvel lezárjuk.
Combvégeit összekötve, szárnyvégeit visszahajtva formázzuk. A mell és a comb vastagabb húsára vékony szalonnaszeleteket fektetünk, a felolvasztott zsírral meglocsoljuk, és előmelegített sütőben gyakori locsolgatás mellett ropogósra sütjük. Ha megsült, a sütőből kivéve pihentetjük, majd feldaraboljuk (a ... |
2006-12-10 19:03:21 |
|
|
|
|
|
|
... tölteléket az előkészített pulyka hasüregébe töltjük, hústűvel lezárjuk.
Combvégeit összekötve, szárnyvégeit visszahajtva formázzuk. A mell és a comb vastagabb húsára vékony szalonnaszeleteket fektetünk, a felolvasztott zsírral meglocsoljuk, és előmelegített sütőben gyakori locsolgatás mellett ropogósra sütjük. Ha megsült, a sütőből kivéve pihentetjük, majd feldaraboljuk (a ... |
2006-12-10 14:36:50 |
|
|
|
|
|
|
... kakastaréjokat vágunk. A megtisztított hagymákat vastagabb cikkekre, a pap... |
2006-08-09 00:11:08 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg újburgonya, 30 dkg szeletelt bacon, 4 paradicsom, 2 szál újhagyma, 3 ek. olívaolaj, 1 ek. vágott petrezselyem.
1. Kiterítjük a szalonnaszeleteket egy alufóliára, ráterítjük a szeletelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük.
2. A paradicsom héját eltávol... |
2006-08-07 18:50:22 |
|
|
|
|