Belépés
körtés mandulás muffin !
... !

100 g liszt
100 g őrölt mandula
100 g porcukor
1 tojás
fél csomag élesztő
1 joghurt
10 cl tej
1 teáskanál mandula kivonat
1 kis doboz szirupban=1 dl

elkészitése:
a lisztet a mandulát sót az élesztőt és a cukrot elkeverem Másik tálba rakom a tojást a tejet a joghurtot és a mandulaaromát.A kettő kikeverem .A vég...
2011-01-01 12:06:07
Narancshéjszörp 2.
... a cukrot másfél liter vízben felforraljuk, habját leszedjük, majd hozzáadjuk a citromsavat. Egypercnyi főzés után levesszük a tűzről. A narancsos alkoholt finom szűrőn át a citromsavas szirupba öntjük. Jól összerázzuk, és azonnal kicsi, szörpösüvegekbe töltjük. Légmentesen ledugaszoljuk, és ha kihűlt, sötét, hűvös kamrába tesszük.
A szörp rendkívül jóízű, sokféleképpen felhas...
2010-12-22 19:44:53
Sült narancs
... sütéshez.
Elkészítés:
A cukorból a rummal és kevés vízzel ...
2010-12-22 18:53:03
görög mogyorós
...
Hozzávalók:
Mogyoró, dió, mandula, cukor és méz.
Elkészítés:
A cukrot megpörköljük egy edényben, majd a forró szirupba beleöntjük a mézet. A magvakat leöntjük ezzel a sziruppal, és hagyjuk állni 5-10 percet....
2010-12-20 04:58:40
Gesztenyés kipfli
...
25 dka vaj, 25 deka liszt, 1 kávés kanál zukor, kis tejben áztatott élesztő össze gyúrni, kis golyókat belöle formálni, két óráig pihentetni. Töltelék: 1/2 kg főtt áttört gesztenyét 24 kozka cukorból készült vastag szirupba teszünk jól elkeverjük, s a kipfliket ezzel megtöltjük.
...
2010-12-17 04:56:39
Narancshéjszörp 2.
... a cukrot másfél liter vízben felforraljuk, habját leszedjük, majd hozzáadjuk a citromsavat. Egypercnyi főzés után levesszük a tűzről. A narancsos alkoholt finom szűrőn át a citromsavas szirupba öntjük. Jól összerázzuk, és azonnal kicsi, szörpös-üvegekbe töltjük. Légmentesen ledugaszoljuk, és ha kihűlt, sötét, hűvös kamrába tesszük.
A szörp rendkívül jóízű, sokféleképpen felha...
2010-12-15 08:18:38
Mézes égő gesztenye
... lehúzhassuk. Készítsünk szirupot fél liter vízből, a cukorból és a fele konyakból, s főzzük benne puhára a megtisztított geszte...
2010-12-14 06:23:43
Narancsos kiflik
... tepsibe téve forró s...
2010-12-13 05:35:38
Spanyol gesztenyesaláta
... 1-2 narancs, 1 kupica rum.

Elkészítés: Lobogó, forró vízbe dobjuk a megmosott gesztenyét, és 10 percig főzzük. Leszűrjük, megtisztítjuk, majd 1 liter vízből és cukorból kevert szirupba öntjük. Héjastól együtt karikákra belevágjuk a citromot, és fedő nélkül addig főzzük, míg a gesztenye meg nem puhult, ez alatt a leve is felére fő el. Végül a tűzről levéve belekeverjük a...
2010-12-13 05:20:31
mákos krémes
... állandó kavarás közben sűrű pépet főzünk belőle.|...
2010-12-06 20:07:46
1 2 3 .....21 22 23 ..31 32 ...41 42 43 
Címkék: cukrot elkeverem, kettő kikeverem, cukrot másfél, narancsos alkoholt, citromsavas szirupba, szörp rendkívül, cukrot megpörköljük, forró szirupba, magvakat leöntjük, kipfliket ezzel, fele konyakból, megtisztított geszte, megmosott gesztenyét, tűzről levéve, narancshéjszörp, gesztenyesaláta, szörpösüvegekbe, ledugaszoljuk, mandulaaromát, sokféleképpen, megtisztított, megtisztítjuk, megpörköljük, belekeverjük, felforraljuk, elkészitése, összerázzuk, citromsavas, citromsavat, légmentesen, lehúzhassuk, elkészítés, beleöntjük, gesztenyés, elkeverjük, megtöltjük, gesztenyét, hozzáadjuk, egypercnyi, belevágjuk, pihentetni, hozzávalók, készítsünk, megmosott, narancsos, joghurtot, konyakból, gesztenye, kikeverem, leszedjük, rendkívül, levesszük, kipfliket, karikákra, sziruppal, teáskanál, szirupban, elkeverem, leszűrjük, citromot, mogyorós, golyókat, áztatott, szirupba, mandulás, alkoholt, töltelék, formálni, héjastól, porcukor, szirupot,
© 2013 TVN.HU Kft.