|
|
|
... !
100 g liszt
100 g őrölt mandula
100 g porcukor
1 tojás
fél csomag élesztő
1 joghurt
10 cl tej
1 teáskanál mandula kivonat
1 kis doboz szirupban=1 dl
elkészitése:
a lisztet a mandulát sót az élesztőt és a cukrot elkeverem Másik tálba rakom a tojást a tejet a joghurtot és a mandulaaromát.A kettő kikeverem .A vég... |
2011-01-01 12:06:07 |
|
|
|
|
|
|
... a cukrot másfél liter vízben felforraljuk, habját leszedjük, majd hozzáadjuk a citromsavat. Egypercnyi főzés után levesszük a tűzről. A narancsos alkoholt finom szűrőn át a citromsavas szirupba öntjük. Jól összerázzuk, és azonnal kicsi, szörpösüvegekbe töltjük. Légmentesen ledugaszoljuk, és ha kihűlt, sötét, hűvös kamrába tesszük.
A szörp rendkívül jóízű, sokféleképpen felhas... |
|
2010-12-22 19:44:53 |
|
|
|
|
|
|
... sütéshez.
Elkészítés:
A cukorból a rummal és kevés vízzel ... |
2010-12-22 18:53:03 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Mogyoró, dió, mandula, cukor és méz.
Elkészítés:
A cukrot megpörköljük egy edényben, majd a forró szirupba beleöntjük a mézet. A magvakat leöntjük ezzel a sziruppal, és hagyjuk állni 5-10 percet.... |
|
2010-12-20 04:58:40 |
|
|
|
|
|
|
...
25 dka vaj, 25 deka liszt, 1 kávés kanál zukor, kis tejben áztatott élesztő össze gyúrni, kis golyókat belöle formálni, két óráig pihentetni. Töltelék: 1/2 kg főtt áttört gesztenyét 24 kozka cukorból készült vastag szirupba teszünk jól elkeverjük, s a kipfliket ezzel megtöltjük.
... |
|
2010-12-17 04:56:39 |
|
|
|
|
|
|
... a cukrot másfél liter vízben felforraljuk, habját leszedjük, majd hozzáadjuk a citromsavat. Egypercnyi főzés után levesszük a tűzről. A narancsos alkoholt finom szűrőn át a citromsavas szirupba öntjük. Jól összerázzuk, és azonnal kicsi, szörpös-üvegekbe töltjük. Légmentesen ledugaszoljuk, és ha kihűlt, sötét, hűvös kamrába tesszük.
A szörp rendkívül jóízű, sokféleképpen felha... |
2010-12-15 08:18:38 |
|
|
|
|
|
|
... lehúzhassuk. Készítsünk szirupot fél liter vízből, a cukorból és a fele konyakból, s főzzük benne puhára a megtisztított geszte... |
2010-12-14 06:23:43 |
|
|
|
|
|
|
... tepsibe téve forró s... |
2010-12-13 05:35:38 |
|
|
|
|
|
|
... 1-2 narancs, 1 kupica rum.
Elkészítés: Lobogó, forró vízbe dobjuk a megmosott gesztenyét, és 10 percig főzzük. Leszűrjük, megtisztítjuk, majd 1 liter vízből és cukorból kevert szirupba öntjük. Héjastól együtt karikákra belevágjuk a citromot, és fedő nélkül addig főzzük, míg a gesztenye meg nem puhult, ez alatt a leve is felére fő el. Végül a tűzről levéve belekeverjük a... |
2010-12-13 05:20:31 |
|
|
|
|
|
|
... állandó kavarás közben sűrű pépet főzünk belőle.|... |
2010-12-06 20:07:46 |
|
|
|
|