Belépés
A jó magyar ételek
... egy tiszta porczellán edénybe tegyünk boreczetet; ha igen erős az eczet, kevés vizzel vegyitsük. Tegyünk az eczetbe sót, néhány szem borsot, egy fej felvágott vereshagymát, néhány babérlevelet és többféle zöldséggyökeret karikára vágva. Ebbe a füszeres eczetbe rakjuk bele az egyszerűen, vagy zsemlyemorzsában megsült halszeleteket. A hal igy készitve eláll pár napig is; lehet tálal...
2007-10-20 00:32:55
Kocsonya gazdagon
... feltesszük főni annyi vízben, hogy jól ellepje. Rövid ideig főzzük, és leszedjük a keletkezett habokat. Ezután hozzáadjuk a megmosott vöröshagymát héjastul, fokhagymát,és az egész borsot, babérlevelet. Megsózzuk, majd lassú tűzön, gyöngyöző forrással, fedő alatt 3-5 órán átfőzzük. Ha a hús megpuhult, akkor kivesszük és a lé tetejéről a zsírt, leszedjük. A színhúsokat feldaraboljuk...
2007-10-15 12:54:44
mai recept
... vágni, paradicsomot, paprikát apró kockákra vágni. Köménymagot késsel felaprítani vágódeszkán. Olajon megfuttatjuk a köménymagot majd beletesszük a felaprított hagymákat, zöldségeket, babérlevelet. Felengedjük vízzel a levest. Ekkor jön bele a húsleveskocka, felszeletelt káposzta és a paradicsompüré és a szójaszósz. Kb negyed órát rotyogtatjuk. Az utólsó 5 percben aprítjuk bele a...
2007-10-14 17:13:16
Pacal
... paprika
csípős cseresznyepaprika ízlés szerint
3-5db krumpli

Teendők:

Első nap: A pacalt 6-8cm széles csíkokra vágjuk, hozzátesszük a 3 db babérlevelet + 2 fej vöröshagymát, és 1,5-2 órát abáljuk.
(abálni = ízesített lében főzni)
Ezután lemossuk, és hideg vízben eltesszük másnapra.
Második nap: A pacalt max. fél centim...
2007-10-06 19:22:50
Babos csülök
... olajba dobjuk a mogyoróhagymát, a répát, a fehér répát és a hagymát. Öt percig főzzük. Visszatesszük a sonkát az edénybe, és hozzáadjuk a citromlevet, a mustárt, a Worcester szószt, a babérlevelet és a fekete borsot. Felforraljuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Lefedhető tűzálló tálba tesszük a csülköt és a zöldségeket, és egy óráig sütjük. Levesszük a fedőt, és hozzákeverjük a ...
2007-09-29 00:51:42
Spagetti a la carbonara
... 20 dkg bacon szalonna, parmezán sajt.

Elkészítése:

A spagettit megfőzzük. Elkészítjük a mártást: a tejet serpenyőbe öntjük, beletesszük a hagymaszeleteket, a babérlevelet és a borsszemeket. Felforraljuk, majd a tűzről levéve 10 percig állni hagyjuk. A tejet átszűrjük. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet és halványra pirítjuk. A tűzről levéve apránkén...
2007-09-28 00:26:48
Tejszínes spagetti
... a virslit és a gombát vékony szeletekre, a hagymát apró kockákra vágjuk. Kis vizet öntve hozzá valam...
2007-09-28 00:25:36
Tűzdelt őzérmék
... tisztított sárgarépát, gyökeret, vöröshagymát adunk hozzá, kevés paradicsompürét, és tovább pirítjuk.
Megszórjuk kevés liszttel, csontlével felengedjük, sózzuk, fűszerezzük, babérlevelet adunk hozzá, két és fél, három óra hosszáig főzzük, ezután szűrszitán átszűrjük.
Hozzáadjuk a vörösbort, és beforraljuk.
A csirkemájat kockákra vágjuk, és leforrázzuk. ...
2007-09-21 18:18:39
Musttal, borral
... vastagabb leveszöldséget megtisztítjuk és metéltre vágjuk. A maradék leveszöldséget annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a sót, hagymát, fokhagymát, szemesborsot, babérlevelet és a borókabogyót, majd felforraljuk. Beletesszük a húst, hozzáöntjük a bort és gyakori forgatás mellett 2-3 órán keresztül lassan pároljuk. Ezalatt elpárolog a folyadék és a hús p...
2007-09-14 00:36:56
Lencsefőzelék sült kolbásszal
... pohár tejföl, ecet.

Elkészítése:

Az előző este megtisztított, megmosott, beáztatott lencsét bő vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, sót. Ha megfőtt, rózsaszín rántást készítünk, rátesszük a pirospaprikát, hozzáadjuk a lencséhez, készre főzzük. Végül 1 pohár tejfölt keverünk hozzá és egy pár csepp ecetet. Feltétnek sült ...
2007-09-09 00:54:49
1 2 3 ....................133 134 ..........199 200 ..........261 262 263 265 266 267 
Címkék: tiszta porczellán, füszeres eczetbe, keletkezett habokat, megmosott vöröshagymát, egész borsot, színhúsokat feldaraboljuk, köménymagot majd, felaprított hagymákat, pacalt 6-8cm, fehér répát, fekete borsot, óráig sütjük, spagettit megfőzzük, tejet serpenyőbe, tűzről levéve, tejet átszűrjük, vajat felolvasztjuk, gombát vékony, hagymát apró, csirkemájat kockákra, maradék leveszöldséget, előző este, hagymaszeleteket, zsemlyemorzsában, zöldséggyökeret, paradicsompürét, mogyoróhagymát, leveszöldséget, paradicsompüré, húsleveskocka, hozzákeverjük, megtisztított, lencsefőzelék, feldaraboljuk, előmelegítjük, megtisztítjuk, pirospaprikát, visszatesszük, felolvasztjuk, halszeleteket, vöröshagymát, megfuttatjuk, szemesborsot, babérlevelet, borsszemeket, felforraljuk, paradicsomot, vereshagymát, rotyogtatjuk, borókabogyót, felszeletelt, hozzátesszük, színhúsokat, hozzáöntjük, beletesszük, elkészítése, beleszórjuk, csirkemájat, beforraljuk, keletkezett, citromlevet, leforrázzuk, elkészítjük, zöldségeket, köménymagot, vágódeszkán,
© 2013 TVN.HU Kft.