|
|
|
Mézes csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg csirkeszárny, 1 közepes nagyságú friss gyömbér, fél citrom leve, 1 narancs, 1 gerezd fokhagyma, fél dl Worcestershire mártás, 1 dl méz, 1 evőkanál dijoni csípős mustár, 3 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyem
Előkészí... |
2007-02-20 12:42:10 |
|
|
|
|
|
|
... 8 adaghoz: kb. 1 kg csirkeszárny
A marinádhoz: 12,5 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, finomra aprítva, 1 evőkanál finomra aprított friss gyömbér, 2 evőkanál limette-lé (friss zöld citrom), 2 evőkanál szójaszósz, 2 kávéskanál Sambal Olek (vagy csípős szósz, Erős Pista)
A mártáshoz: 12,5 dkg márványsajt, 2,4 dl light majonéz, fél kávéskanál frissen őrölt fekete bors
... |
|
2007-02-20 12:22:19 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
15 dkg margarin
1 tojássárgája
cukor
só
1-2 evőkanál víz
Töltelékhez:
25 dkg túró
1 tojás
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
1 kanál tejföl
1 marék búzadara
cukor
vaníliás cukor vagy vanília
5 dkg marg... |
2007-02-20 12:16:56 |
|
|
|
|
|
|
... dkg zellergumó
10 dkg cukkini
1 fej vöröshagyma
1 kg halcsont
2 babérlevél
2 dl száraz fehérbor
5 szem bors
2 citrom
2 tojásfehérje
1 evőkanál vágott petrezselyem
A gombóchoz:
10 dkg kenyérbél
30 dkg halfilé (ponty, harcsa, busa)
1 tojás... |
|
2007-02-20 12:14:34 |
|
|
|
|
|
|
... megsemmisítése mellett nem pusztítják el a hasznos baktériumflórát, ezenkívül immunstimuláló hatásúak. Keverjünk össze egyenlő arányban szárított apróbojtorjánt, bazsalikomot, borsikafüvet, citromfüvet, majoránnát, oregánót, rozmaringot és zsályát, készítsünk forrázatot és melegen - mézzel és citrommal ízesítve - kortyolgassuk. Ezzel az illóolajos teakeverékkel esténké... |
|
2007-02-20 00:39:29 |
|
|
|
|
|
|
... érleljük, csak utána tálaljuk.
Energia: 970 kJ/232 kcal
Szénhidrát: 35,5 g
Spárgatök sajttal és gombával
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg spárgatök
1-2 evőkanál citromlé
10 dkg vöröshagyma
4 dkg margarin
30 dkg csiperkegomba
1/2 csokor vágott petrezselyem
2 dl tejföl (12%-os)
15 dkg trappista sajt
Előkészítés: ... |
2007-02-19 10:51:30 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom
30 dkg uborka
10 dkg zöldpaprika
10 dkg gomba
1 fej saláta
1 csokor petrezselyem
6-8 friss bazsalikomlevél
2 evőkanál olaj
2 evőkanál citromlé
1 dl víz
Előkészítés: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát felkockázzuk, az uborkát legyaluljuk, a gombát felszeleteljük, a salátát m... |
2007-02-19 10:49:55 |
|
|
|
|
|
|
... rozmaring
1-2 gerezd fokhagyma
15 dkg gomba
20 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
15 dkg ecetes uborka
25 dkg zöldbab
1/2 csokor petrezselyem
1-2 kávéskanál citromlé
Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a felhevített olajon átfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és erős lángon átpirítjuk, a rozmaringgal és sóval őrö... |
2007-02-19 10:47:53 |
|
|
|
|
|
|
... igénye: 2-3 dl tej vagy kefir, 8-10 dkg sovány hús, 3-5 dkg sovány sajt vagy felvágott.
Tárkonyos busa
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg busa, szeletben
1/2 citrom leve
2 evőkanál olaj
2 dl tejföl (12%-os)
2 kávéskanál apróra vágott, friss tárkonylevél
Elkészítés: A halszeleteket besózzuk, őrölt borssal megszórjuk, a citro... |
2007-02-19 10:45:33 |
|
|
|
|
|
|
Bécsi túrótorta
tésztához valók:
12,5 dkg liszt
fél zacskó sütőpor
1 tojás
5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
töltelékhez valók:
1 kg túró
1 csomag főzős vanília puding
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
17 dkg vaj
... |
2007-02-19 10:34:25 |
|
|
|
|