|
|
|
... hagyjuk.
A krémhez a 2 citrom levét kifacsarjuk, majd feloldjuk benne az előzőleg beáztatott zselatinlapokat. A túrót egy magasabb falú műanyag edénybe öntjük, hozzáadjuk a zselatinos citromlevet, a vaníliás cukrot, és porcukorral ízesítjük. A tejszínt habbá verjük a zselatinporral, a túrós masszához keverjük és kihűtjük (akkor jó, ha már egy kicsit a hűtőben megdermedt... |
2011-03-07 18:14:27 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyát, az almát, az uborkát és a salátát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Kedvenc keverőtálunkban a majonézt a mustárral, meg a porcukorral ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, beleszűrjük a citromlevet, meghintjük a petrezselyemmel, és jól összekeverjük. Ezután lazán beleforgatjuk a felcsíkozott hozzávalókat, majd megtöltjük vele a paradicsomokat.
A maradékot a kínálótálon e... |
2011-03-06 20:42:37 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a harcsafilét, a mazsolát és a borsot.
Jól átpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és beledobjuk a leveskockát. ... |
2011-03-06 18:27:33 |
|
|
|
|
|
|
... dkg parmezán vagy trappista sajt, 1,2 kg burgonya, 2 dkg só.
A halfilét lemossuk, lecsepegtetjük, és konyharuhával leszárítjuk. A halszeleteket tálcára rakjuk, sózzuk, és citromlevet csepegtetünk rá. Kb. 10 percig pihentetjük. A megtisztított vöröshagymát, füstölt szalonnát úgy félcentis kockákra vágjuk. A tepsit margarinnal kikenjük, ráhelyezzük a halfiléket, megkenjük... |
2011-03-06 17:57:06 |
|
|
|
|
|
|
... ecettel tisztítsd: először önts rá tömény, 20% háztartási ecetet, majd várj egy-két órát. Ezután öblítsd le, majd a foltokat alaposan dörzsöld át egy félbevágott citrommal. Hagyd rajta a citromlevet fél órán át, majd öblítsd át a felületet.
Citrommal a szerelvényeket is ragyogóvá teheted: önts citromlevet egy szivacsra, majd egyszerűen töröld át a csapokat vele. A citro... |
2011-03-06 17:42:53 |
|
|
|
|
|
|
... keverem. Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat.
A masszához kikavarom a cukrot, a vajat és a tojásokat, bele a pudingport, beletöröm a túrót, hozzáadom a sót, vaníliát, citromlevet.
A sütőt bemelegítem.
Ezután összekeverem a tészta kétféle hozzávalóit és evőkanálnyi halmokat teszek belőle szabályos rendben a tepsibe, majd óvatosan a halmok közé kanalazom, ön... |
2011-03-05 23:13:50 |
|
|
|
|
|
|
... keverem. Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat.
A masszához kikavarom a cukrot, a vajat és a tojásokat, bele a pudingport, beletöröm a túrót, hozzáadom a sót, vaníliát, citromlevet.
A sütőt bemelegítem.
Ezután összekeverem a tészta kétféle hozzávalóit és evőkanálnyi halmokat teszek belőle szabályos rendben a tepsibe, majd óvatosan a halmok közé kanalazom, ön... |
2011-03-05 19:19:36 |
|
|
|
|
|
|
... csepegtetjük citromlével, hogy szép világosak maradjanak. A mazsolát megtisztítjuk, megmossuk, kevés langyos vízben áztatjuk. A felolvadt zselatint, étkezési keményítőt, tojássárgát, tejet, citromlevet a liszttel összedolgozzuk. A végén adjuk hozzá az almát, és a beáztatott mazsolát. A tésztát elosztjuk a papír muffin formákban. Ezeket enyhén kivajazott sütőlemezre helyezzük. A té... |
2011-03-05 18:02:46 |
|
|
|
|
|
|
... verjük. A megmaradt vajat
felolvasztjuk. Tálban felváltva adjuk a cukros
tojássárgát a habhoz, illetve a lisztet, a tejet, és az
olvasztott, de már nem meleg vajat. Végül a citromlevet
és a fuszereket is hozzáadjuk. Habverovel óvatosan addig
keverjük, amíg a massza egynemuvé válik. Belesimítjuk a
kikent formába, ezután pedig a meggyet rászórjuk a... |
2011-03-05 11:25:23 |
|
|
|
|
|
|
... alatt lassan készre főzzük. Mielőtt kész, 10 dkg rizst szórunk bele. 2 dl tejfölt simára keverünk és a leveshez adjuk. Finomra vágott petrezselymet, zellerzöldet, ízlés szerint kevés citromlevet adhatunk hozzá. Forrón tálaljuk.
Vigyázat!!! Egy tányér belőle, és tele a pocak.
#484
2009. június 17. 11:27
Válaszolj!
... |
2011-03-05 07:26:14 |
|
|
|
|