|
|
|
... szőlő
só
fehér bors
gyömbér
vaj
Elkészítés: A húst fűszerezem és állni hagyom. Addig a birsalmákat feldarabolom, a szőlőt leszemezgetem. Vajon elősütöm a csirkecombokat, majd a beáztatott cserépedénybe teszem. Ráteszem a gyümölcsöket, felöntöm nagyjából 1 dl vízzel, és leöntöm a hús pecsenyelevével. Sütőbe teszem 25-30 percig, majd az edény tetej... |
2007-10-30 10:13:26 |
|
|
|
|
|
|
... kevés liszt.
Elkészítése:
A csirkét sózzuk, és lisztbe forgatva forró olajon megpirítjuk. Kiolajozott tűzálló tálba vagy magas falú tepsibe sorban lerakjuk a csirkecombokat. A maradék zsiradékon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, beletesszük a bazsalikomot és a paradicsomot, kevés vízzel és borral felengedjük, a csirkére öntjük, és fólia alatt puhára... |
|
2007-10-19 00:45:14 |
|
|
|
|
|
|
... birsalma
szőlő
só
fehér bors
gyömbér
vaj
Elkészítés: A húst fűszerezem és állni hagyom. Addig a birsalmákat feldarabolom, a szőlőt leszemezem. Vajon elősütöm a csirkecombokat, majd a beáztatott cserépedénybe teszem. Ráteszem a gyümölcsöket, felöntöm nagyjából 1 dl vízzel, és leöntöm a hús pecsenyelevével. Sütő... |
2007-10-11 15:32:19 |
|
|
|
|
|
|
... rozmaring
A padlizsánokat és a cukkiniket megmossuk, hámozatlanul kisebb kockákra vágjuk. A padlizsánt fél órára besózzuk, majd leöblítjük, kinyomkodjuk.
A csirkecombokat leöblítjük, szárazra törölgetjük, elősütjük a felforrósított olajban, majd sütőedénybe fektetjük, és meghintjük sóval, borssal.
A csirke sütőolajában megfonnyasztjuk a finomra vágott ha... |
|
2007-09-26 07:26:43 |
|
|
|
|
|
|
... méretű sütőtök, 4 evőkanál olívaolaj, 2 szál friss rozmaring, darált bors, só, grillcsirke fűszerkeverék, pár levél zsálya.
Elkészítése:
Kenjük be olívaolajjal a csirkecombokat, majd daráljunk rá borsot. Szórjuk be grillcsirke-fűszerkeverékkel, sózzuk meg, és tépkedjünk rá zsályaleveleket. Tegyük tepsibe a befűszerezett combokat, öntsünk alá félpohárnyi vizet... |
|
2007-09-19 01:11:57 |
|
|
|
|
|
|
... finom zöldség bele a kertből, karalábé is. Hagyma is és fokhagyma is. Egyik sem megtisztítva, csak jól lemosva. A hagymahéj nagyon jó a levesbe.
Még mindig fődögél.
A csirkecombokat besóztam, titkon többfűszer olajjal megkentem (A feleségem nem szereti igazán ezt az olajat a kakukkfű miatt). A töltelék három zsemléből tejbe áztatva állt. ebbe hagyma, fokhagyma került, r... |
2007-09-01 11:26:05 |
|
|
|
|
|
|
Itt ülök, kezemben egy csokor petrezselyemmel, és sietek megtölteni a csirkecombokat.
Leírom később, hogy hogyan.... |
2007-09-01 10:17:49 |
|
|
|
|
|
|
... bennünket, majd előételnek helyben készült körözöttet, hagymát és barna kenyeret, utána pedig babgyulyást, végezetül pedig ott a szabadban, parázson, a szemünk láttára készült sült csirkecombokat (griffmadár méretűek voltak) kaptunk friss vegyes salátákkal. Közben a háromtagú zenekar goran muzsikával és dalokkal szórakoztatott bennünket. Igen vidám hangulat volt, sokat viccelődtün... |
2007-08-22 16:51:52 |
|
|
|
|
|
|
... kimagozzuk, kierezzük, és vékony csíkokra vágva a citromléhez adjuk. A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, és a citromos mártást besűrítjük vele.
3. Közben a kifilézett csirkecombokat négyfelé vágjuk és besózzuk. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, benne a csirkecombokat mindkét oldalukon megsütjük, majd a citromos mártással összeforraljuk.
4. A spagettit sós, fo... |
2007-07-01 00:38:57 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál római kömény
• fél rúd fahéj
• csipet őrölt szegfűszeg
• 2 evőkanál citromlé
• 6 evőkanál olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat sóval és paprikával bedörzsöljük. Az apróra vágott fokhagymát a lereszelt gyömbérrel, a csilivel, a kardamommal, a kurkumával, a római köménnyel, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a citroml... |
2007-06-30 10:50:15 |
|
|
|
|