Belépés
Ferdinánd tekercs
... gépet. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az olvasztott vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép. Dagasztás után lezárjuk a gépet, majd duplájára kelesztjük.

Ha kézzel dagasztjuk a tésztát, akkor a langyos tejben elkavarunk 1 tk cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt, lefödjük és meleg helyre tesszük.
A lisztet dagasztótálba ...
2019-04-23 20:36:32
túrós bukta
... összekeverjük. A maradék cukorral a tejben felfuttatjuk az élesztőt hozzákeverjük a tojást, a liszthez adjuk az olvasztott langyos vajjal együtt.

Jól kidagaszjuk. Duplájára kelesztjük.

Kb fél cm vastagra nyújtjuk, köröket szaggatunk, közepére tesszük a tölteléket és gombócokat formázunk belőle. Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) formába tessz...
2019-02-28 13:19:22
Meggyes - mákos kalács
... hogy a tészta még kelni fog! Megkenjük a töltelékkel, megszórjuk meggyel, majd feltekerjük.
A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kicsit távolabb és 20 percig kelesztjük. Tetejét lekenjük a tojás sárga és tej keverékével.
A tepsit hideg sütőbe toljuk, majd a hőfokot 180 fokra állítjuk és szép aranybarnára sütjük a kalácsokat! Forrás: Facebook- Gyurc...
2019-02-13 09:09:11
Szalagos fánk nagyon egyszerűen, elronthatatlanul recept
... tészta, adjuk hozzá a tojást is. Addig kell adagolni a lisztet, amíg a nokedli állagú tésztánkból jól kezelhető tészta nem lesz. Szükség esetén pótoljuk.

Letakarjuk és 50 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát jól átgyúrjuk, azután kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Lisztezzünk nagyon vékonyan alá.

Pohárral vagy pogácsa szaggatóval szaggassuk ki. Konyharuhár...
2019-02-04 21:01:05
Farsangi fánk
... rumot, majd az élesztőt is és összegyúrjuk.

Amikor már rudalmas a tészta, akkor gyúrjuk bele a vajat/margarint (és a mazsolát).

Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát deszkára borítjuk, majd kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval (vagy ennek hiányában pohárral) kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és k...
2019-01-13 12:16:46
Karácsonyi szokások
... robotgéppel bedagasztjuk, hogy sima, lágy kelt tésztát kapjunk. (Ha a tészta túl kemény lenne, egy kevés langyos tejet adhatunk hozzá.) A tésztát letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lazán átgyúrjuk, és két részre osztjuk, a két részt hengerré sodorjuk. A két hengert egyenként 30 korongra vágjuk. A korongokat lisztben megforgatjuk, és a vajjal kikent tep...
2018-12-25 09:07:19
Almafánk......
... közepesen kemény tésztát kapjunk.

A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Bő, forró olajban, fedő alatt sütjük a fánkok ...
2018-12-23 16:39:08
10 csodálatos pogácsa: Imádni fogjátok!
... felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A margarint habosra kavarjuk a sajtkrémmel. Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát. Egy kanál domború oldalával szépen elsim...
2018-10-29 11:54:20
Kakaós csiga burgonyás tésztából
... élesztőt, a cukrokat és a tojást. A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, majd kihűtve a lisztes adalékhoz keverjük. Jól összegyúrjuk, és kb. 1- 1,5 órán át langyos helyen kelesztjük.
Amikor a tészta duplájára kelt, 2 részre vágjuk. Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a cukorral elkevert kakaópor felével, és óvatosan feltekerjük....
2018-08-27 23:26:40
Focaccia
Irom is a hozzavalokat :
500 gr liszt,350 ml langyos viz, 1 kk cukor, 6 ek olivaolaj,1 kis kanal so, 1 kiskanal oragano, 1 ek instant eleszto. A hozzavalokbol tesztat dagastzunk, kicsit lagyabb tesztat kapunk mint a pizzatesztanal szokas. kiolajozott talba tesszuk, es duplajara kelesztjuk. Mikor duplajara kelt, 8 reszre osztjuk, kb 10-12 dkg lesz mindegyik. Egesz vekonyra nyu...
2018-08-20 16:37:03
1 2 3 4 ...................64 65 ..........96 97 .........127 128 129 
Címkék: Facebook- Gyurc, tészta összeállt, olvasztott vajat, előzőt beledolgozza, langyos tejben, lisztet dagasztótálba, maradék cukorral, tejben felfuttatjuk, élesztőt hozzákeverjük, liszthez adjuk, olvasztott langyos, kalácsokat sütőpapírral, tojás sárga, tepsit hideg, nokedli állagú, megkelt tésztát, leeső részeket, kevés langyos, tésztát letakarjuk, korongokat lisztben, vajjal kikent, cipóvá formált, reszelt almát, szoba hőmérsékletű, tojás sárgáját, duplájára kelesztjük, margarint habosra, kanál domború, lisztes adalékhoz, tészta duplájára, cukorral elkevert, hozzavalokbol tesztat, pizzatesztanal szokas, elronthatatlanul, fánkszaggatóval, belemorzsoljuk, pizzatesztanal, dagasztótálba, hozzavalokbol, összekeverjük, hozzákeverjük, beledolgozzuk, hőmérsékletű, összegyúrjuk, aranybarnára, kidagasztjuk, bedagasztjuk, beledolgozza, felfuttatjuk, sütőpapírral, kiszaggatjuk, vastagságúra, hozzavalokat, megforgatjuk, kidagaszjuk, szaggatóval, konyharuhár, kiolajozott, lisztezzünk, töltelékkel, feltekerjük, sajtkrémmel,
© 2013 TVN.HU Kft.