|
|
|
...
Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]
Én télire úgy szoktam eltenni a lecsót, hogy összevágom a parikát
/ki, hogy szereti/ a paradicsom eltevésből lecsipett lét felforralom
és csak annyi időre teszem a paprikát bele, míg fellforr. Azonnal
szedem üvegbe és a paradicsomlét rátöltöm, tetejére pici szalicilt
teszek és l... |
2014-06-05 01:43:19 |
|
|
|
|
|
|
... üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a csirke páclevével. Babérlevéllel, szegfűszeggel ízesítjük és felforraljuk. A csirkére öntjük és forró sütőben megsütjük. Kukoricás rizzsel kínáljuk.
Sült csirke főtt zöldségekkel (német)
Hozzávalók (4 sz.): 4 csirkemell, 40 dkg brokkoli, 30 dkg... |
|
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... egész tojás,
10 dkg cukor,
2 dkg vaj,
citromhéj, vagy vaniliáscukor,
5 dkg mazsola.
Elkészítés: A rizst ,a vizet , a tejet a cukor felével és a citrom héjával felforraljuk , /megfőzzük/. A tojás sárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez és utána a fehérjét habbá verjük, és belekeverjük . l kanál prézlit még a kész masszába teszünk.... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
TORTÁK (bevezető)
A torták készítéséhez csak friss tojásokat használjunk. Vigyázzunk arra, hogy a tojásfehérjébe egy csepp sárgája se kerüljön, mert csak így tudjuk megfelelően habbá verni. Az edények, habverők nagyon tiszták, teljesen zsírmentesek legyenek. (Ecettel, sóval kimossuk, hideg vízzel kiöblítjük.)
A torta keverése előtt mindent előkészítünk, a cukrot, ... |
|
2008-12-01 23:27:44 |
|
|
|
|