Belépés
Pizza
... tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).
2. A lisztet keverőtálba szitáljuk - így levegősebb lesz, és gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjü...
2007-08-12 19:27:55
Sajtos-sós perec
...
1/2 dl tej
0.5 dkg cukor
2 tojás
1/2 evőkanál só
kevés tej a tésztába
reszelt trappista sajt igény szerint

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a 1/2 dl tejjel és a cukorral. Összegyúrjuk a liszttel, a rámával, a 2 tojás sárgájával, a sóval és szükség szerint egy kevés tejjel! A tészta ne legyen kemény, de lágy sem! Majd kinyújtj...
2007-08-05 18:24:05
pogi..
... só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors és currypor; a tészta tetejére: 1/2 dl tej.

Elkészítés:

A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a vajat szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót, a curryport és a borsot, majd jól összegyúrva, lisztezett,...
2007-08-02 19:45:59
Sajtos-túrós pogácsa
... só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors és currypor; a tészta tetejére: 1/2 dl tej.

Elkészítés:

A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a vajat szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót, a curryport és a borsot, majd jól összegyúrva, lisztezett,...
2007-08-02 00:47:03
Lecsó-körkép
... nyújtáshoz liszt
Előkészítés:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, beletördeljük az élesztőt, jól
elkeverjük, lefedjük, és meleg helyen 10 percig kelesztjük, azaz
"felfuttatjuk". A lisztet, a zsiradékot és 1 kk. sót egy keverőtálba tesszük.
Hozzáadjuk az élesztős tejet, és a robotgép dagasztóspiráljával
fényes-hólyagosra kidolgozzuk. Tiszta konyharuháv...
2007-08-01 17:41:19
Kovásztalan kenyerek
...
4 csésze teljes őrlésű liszt
4 teáskanál só
1 csésze olaj
keverhetünk a tésztába dióbelet, napraforgómagot, tökmagot stb.

Az élesztőt mézes vízben felfuttatjuk. A liszteket az olajjal alaposan elkeverjük, hozzáöntjük az élesztőt.
A tészta ragacsos lesz, ezért hogy könnyebben bánjunk vele, először csak a felét tegyük egy vastagon beliszte...
2007-07-11 10:26:48
Magyaros lángos
... fokhagyma vagy ketchup.

Elkészítése:

A burgonyát héjába sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomón átpasszírozzuk. Az élesztőt a tojással, a vajjal, a csipet cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A liszthez beletesszük a csipet (1 dkg) sót, majd a burgonyát és a felfuttatott tejet a többi tartozékokkal. Kalácstésztává dolgozzuk ki, majd kelni hagyjuk fél órá...
2007-05-25 00:36:55
Fahéjas-mazsolás csiga
... mázhoz: 12 dkg porcukor, fél teáskanál őrölt fahéj.

Elkészítés:

1. A tej felét meglangyosítjuk. Feloldjuk benne az élesztőt, meghintjük 1 teáskanál cukorral, és felfuttatjuk.
2. A lisztet tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, vagy robotgép segítségével összedolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen 15 percig kelesztjük. Közb...
2007-05-01 00:47:22
Pozsonyi táska
... dió, 100 g darált mák, késhegynyi őrölt fahéj, negyed kk. őrölt szegfűszeg, a kenéshez 2 tojás.

1. Egy deci meglangyosított tejben elkeverjük a mokkacukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal/margarinnal, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tejfölben eldolgozott tojássárgáját, sót és reszelt citromhéjat, összegyúrjuk. Két cipóra osztjuk, letakarjuk...
2007-04-10 00:47:04
Négylisztes rozskenyér sütőben
... használok, annak az íze nem érződik, így nem lesz kalácsos íze a kenyérnek), 1 evőkanál olaj, víz (amennyit a tészta felvesz).

A szárított kovászt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval és a szükséges vízmennyiséggel összegyúrjuk. Kemény kalácstészta állagnak kell lennie. Másfél órát kelesztjük, majd átdagasztjuk, és kivajazott kerek tortaformába (...
2007-03-22 17:57:38
1 2 3 ......................138 139 ...........207 208 ...........275 276 277 
Címkék: bögre pereméig, lisztet keverőtálba, közepébe mélyedést, élesztőt felfuttatjuk, kevés tejjel, tészta tetejére, langyos tejben, vajat szétmorzsoljuk, felfutott élesztőt, sajt felét, cukorral meglangyosítjuk, keverőtálba tesszük, élesztős tejet, tésztába dióbelet, élesztőt mézes, olajjal alaposan, tészta ragacsos, felét tegyük, vastagon beliszte, burgonyát héjába, csipet cukorral, liszthez beletesszük, felfuttatott tejet, többi tartozékokkal, lisztet tálba, felfuttatott élesztőt, deci meglangyosított, lisztet elmorzsoljuk, tejfölben eldolgozott, tészta felvesz, szárított kovászt, cukorral langyos, többi hozzávalóval, szükséges vízmennyiséggel, meglangyosítjuk, napraforgómagot, vízmennyiséggel, meglangyosított, szétmorzsoljuk, átpasszírozzuk, kalácstésztává, összedolgozzuk, krumplinyomón, tojássárgáját, beletördeljük, élesztőgombák, tartozékokkal, felfuttatjuk, belekeverjük, elmorzsoljuk, összegyúrjuk, kalácstészta, hozzávalóval, segítségével, felfuttatott, átdagasztjuk, tortaformába, elpusztulnak, mokkacukrot,
© 2013 TVN.HU Kft.