|
|
|
... elkeverjük, majd gőz fölött állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a vaníliával felforralt tejet és besűrítjük. Közben kevés sóval és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Egy edényben felolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk a mazsolát, a narancslevet, és a tejet, majd mézeskalács fűszerkeverékkel, rummal és egy csipet sóval ízesítve simára keverjük.
A kész diós piskótát... |
2007-03-24 21:10:29 |
|
|
|
|
|
|
... fehér bor,7 dkgvaj, 50dkg paradicsom,só,fekete bors,pirospaprika.
Munkamenet: A húst nagy kockára vágjuk, és sóval, borssal ízesítve roston megsütjük.
A vajat egy edénybe felolvasztjuk, beletesszük a húst, megszórjuk pirospaprikával,
és ráöntjük a bort.Ha forr, hozzá adjuk a szeletelt paradicsomot, és addig pároljuk,
míg a mártás megsűrűsödik.
A RECEPT 4 ... |
|
2007-03-17 23:31:57 |
|
|
|
|
|
|
... főzőmargarin, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 csomag szezámmag, 1 csomag krumplis tésztapor.
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a mézet, gyömbért, zúzott fokhagymát, a maradék borsot, belerakjuk a hússzeleteket, puhára pároljuk. Ezután a hússzeleteket tepsibe rakjuk, leöntjük a főzőlével, a ... |
2007-03-02 00:56:53 |
|
|
|
|
|
|
... Csokoládégolyók
Hozzávalók:
225 g Boci tejcsokoládé
125 g margarin
3-4 tk. likőr,rum vagy brandy
90 g porcukor
A díszítéshez: tortadara
Elkészítés:
A csokoládét felolvasztjuk.A vízfürdőről levéve hozzáadjuk a vajat,a likőrt és simára keverjük.
Belekeverjük a porcukrot.Hűtőszekrénybe tesszük,míg meg nem szilárdul.
A masszábó... |
|
2007-02-26 12:56:49 |
|
|
|
|
|
|
... kapor
1 evőkanál liszt
10 dkg vaj
olívaolaj
Egy nagy lábasban vizet forralunk, melyet sóval és pár csepp olívaolajjal ízesítünk. Egy nyeles, mély serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a koktélrákot, pár percig kevergetjük, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, picit együtt pirítjuk kevergetve, majd beletesszük a tejszínt, gyorsan habverővel össze... |
|
2007-02-26 01:28:33 |
|
|
|
|
|
|
... póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 db burgonya, 1 zeller, só, bors, fél liter víz vagy húsleves, 1-2 ek. liszt, fél liter tej, friss petrezselyem
Elkészítése:
Felolvasztjuk a vajat, és megpároljuk rajta a már felkockázott zöldségeket (5-10 percig). Egy kis frissen őrölt borsot és sót adunk hozzá, majd felengedjük fél liter vízzel vagy húslevessel. Ha minden meg... |
2007-02-24 22:59:24 |
|
|
|
|
|
|
Kekszszalámi:
A kekszet durvára ledaráljuk. A kocka margarint felolvasztjuk, bele jön a
cukor, méz, kakaó, meggybefőtt, papaya és a sárgabarack. (Ez utóbbit
előtte rumba áztatjuk).
Az egészet összedolgozzuk. Ha száraz, annyi meggylevet öntünk rá, hogy gyúrható legyen. Végül kiterítünk egy nagy folpack darabot, és a masszát hosszában ráhalmozzuk, ... |
2007-02-24 11:44:15 |
|
|
|
|
|
|
... póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 db burgonya, 1 zeller, só, bors, fél liter víz vagy húsleves, 1-2 ek. liszt, fél liter tej, friss petrezselyem
Elkészítése:
Felolvasztjuk a vajat, és megpároljuk rajta a már felkockázott zöldségeket (5-10 percig). Egy kis frissen őrölt borsot és sót adunk hozzá, majd felengedjük fél liter vízzel vagy húslevessel. Ha minden meg... |
2007-02-23 00:35:52 |
|
|
|
|
|
|
... rászórjuk a petrezselyem felét, felöntjük a húslevessel, és fedő alatt pároljuk tíz perci... |
2007-02-09 00:50:52 |
|
|
|
|
|
|
... amarettólikőr
ELKÉSZÍTÉS
A palacsintához a lisztet, a cukrot, a tojásokat és a tejet csipetnyi sóval összekeverjük, és 15 percig állni hagyjuk. A margarint felolvasztjuk, majd egy serpenyőben, kevés margarinban 8 palacsintát sütünk. Mindegyiknek az egyik oldalát 1-1 teáskanál mézzel meglocsoljuk. A töltelékhez a ricottát villával összetörjük, hozz... |
2007-02-04 11:00:21 |
|
|
|
|