Belépés
Gesztenyés tekercs
... megemeljük, és feltekerjük a sütés nélkül készült gesztenyés süteményt. A megmaradt alapanyagból hasonló módon készítjük el a másik tekercset i...
2006-09-14 07:00:53
Gesztenyés csokikrém
... evőkanál rum
1 tasak vaníliáscukor
5 cl erős kávé

A díszítéshez:
tejszínhab



ELKÉSZÍTÉS

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felolvasztjuk, villával összetörjük, majd a tejjel habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban a tojáss...
2006-09-14 06:59:57
Currys csirkemell
... vöröshagyma, 4,5 dl csirkealaplé, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 mokkáskanál só, frissen őrölt feketebors.

Elkészítése:

A csirke bőrét leszedjük és csíkokra vágjuk. Felolvasztjuk a vajat vagy a margarint egy nagy hőálló edényben, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt enyhén megpirítjuk a húst. Miután kiszedtük sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk é...
2006-09-13 22:23:53
Fehércsokoládés hab
... 7,5 cm-es kör alakú lapokat vágunk a tésztából, és kibéleljük velük a kis tűzálló tortaformákat, majd mindegyikre cseresznyeszemeket teszünk. A habhoz a darabokra tört csokoládét felolvasztjuk, levesszük a tűzről, és kissé hűlni hagyjuk. A tejszínt az édesítővel habbá verjük, majd hozzáadjuk a csokoládét. A tortaformákat sütőpapírral körbetekerjük, úgy, hogy a papírok 4 cm-rel mag...
2006-09-12 15:30:10
Diós falatok
... dkg porcukor
12,5 dkg dió (durvára vágott)
30 dióbél



ELKÉSZÍTÉS

A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett, a vizet is hozzáadva, felolvasztjuk. Belekeverjük a tejszínt, a rumot, és sima krémmé dolgozzuk. Hozzáadjuk a cukrot és a durvára vágott diót. Hideg helyre tesszük, hogy megkeményedjen a massza. Amikor már kemény, de azért ...
2006-09-11 07:28:06
Csokitorta 2.
... 20 percre félretesszük, majd forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amíg kihűl, felforraljuk a tejszínt, levesszük a tűzről, beletördeljük a csokolá...
2006-09-11 07:10:24
Cseresznyés-csokoládés terrin
... cukor

A tálaláshoz:
50 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét és a margarin felét egy vízfürdőbe állított lábasban felolvasztjuk, majd fakanállal kevergetve hűlni hagyjuk. Egy nagy tálban a maradék margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót. A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemén...
2006-09-08 07:34:43
Citromkrém
... díszítéshez
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt 10 percre fagyasztóba tesszük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromok héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk, és a cukorral együtt serpenyőbe tesszük. Felolvasztjuk a cukrot, felforraljuk, majd kislángon 10 percig főzzük. Áttörjük, és 1 evőkanál szirupba belekeverjük a zselatint, ...
2006-09-06 07:17:49
Baklava
... Leforrazuk a mandulabelet es lehuzzuk a hejat.
2. Ledaraljuk a mandulabelet es a
diobelet majd egy talban osszekeverjuk az
egy csesze cukorral es a fahejjal.
3. Felolvasztjuk a margarint.
4. Leteritunk 5-7 lapot egymas kozott jol bekenve a margarinnal egy korulbelul
22-32 cm-s kikent tepsibe, es megkenjuk vastagon a masszaval. Leteritjuk egy
lap...
2006-09-05 23:10:30
Ananászos sütemény
...

20 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
20 dkg liszt
ananászkonzerv
2 evőkanál rum
a sütéshez kevés vaj



ELKÉSZÍTÉS

Kislángon felolvasztjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk. A tojásokból és 20 dkg cukorból elektromos habverővel habot keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a vajat. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapun...
2006-09-05 09:10:02
1 2 3 .............................177 178 ..............265 266 ..............353 354 355 
Címkék: sütés nélkül, megmaradt alapanyagból, másik tekercset, tejjel habosra, tojásfehérjét kemény, csirke bőrét, vajat vagy, nagy hőálló, paradicsomot meghámozzuk, darabokra tört, édesítővel habbá, tortaformákat sütőpapírral, durvára vágott, margarin felét, vízfürdőbe állított, nagy tálban, maradék margarint, cukorral habosra, tojásfehérjét külön-külön, citromok héját, levüket kinyomjuk, cukorral együtt, talban osszekeverjuk, csesze cukorral, sütéshez kevés, gesztenyemasszát, fehércsokoládés, tejszínkrémsajt, megkeményedjen, ananászkonzerv, körbetekerjük, felolvasztjuk, vaníliáscukor, tortaformákat, megolvasztjuk, tojásfehérjét, osszekeverjuk, beletördeljük, csirkealaplé, belekeverjük, mandulabelet, felforraljuk, mentalevelek, félretesszük, paradicsomot, sütőpapírral, alapanyagból, margarinnal, mokkáskanál, összetörjük, cseresznyés, feltekerjük, mindegyikre, elkészítése, megpirítjuk, vöröshagyma, meghámozzuk, díszítéshez, lereszeljük, fagyasztóba, serpenyőbe, csokoládét, hozzáadjuk, megemeljük, kibéleljük, édesítővel,
© 2013 TVN.HU Kft.