|
|
|
... megemeljük, és feltekerjük a sütés nélkül készült gesztenyés süteményt. A megmaradt alapanyagból hasonló módon készítjük el a másik tekercset i... |
2006-09-14 07:00:53 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál rum
1 tasak vaníliáscukor
5 cl erős kávé
A díszítéshez:
tejszínhab
ELKÉSZÍTÉS
A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felolvasztjuk, villával összetörjük, majd a tejjel habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban a tojáss... |
|
2006-09-14 06:59:57 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 4,5 dl csirkealaplé, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 mokkáskanál só, frissen őrölt feketebors.
Elkészítése:
A csirke bőrét leszedjük és csíkokra vágjuk. Felolvasztjuk a vajat vagy a margarint egy nagy hőálló edényben, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt enyhén megpirítjuk a húst. Miután kiszedtük sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk é... |
2006-09-13 22:23:53 |
|
|
|
|
|
|
... 7,5 cm-es kör alakú lapokat vágunk a tésztából, és kibéleljük velük a kis tűzálló tortaformákat, majd mindegyikre cseresznyeszemeket teszünk. A habhoz a darabokra tört csokoládét felolvasztjuk, levesszük a tűzről, és kissé hűlni hagyjuk. A tejszínt az édesítővel habbá verjük, majd hozzáadjuk a csokoládét. A tortaformákat sütőpapírral körbetekerjük, úgy, hogy a papírok 4 cm-rel mag... |
|
2006-09-12 15:30:10 |
|
|
|
|
|
|
... dkg porcukor
12,5 dkg dió (durvára vágott)
30 dióbél
ELKÉSZÍTÉS
A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett, a vizet is hozzáadva, felolvasztjuk. Belekeverjük a tejszínt, a rumot, és sima krémmé dolgozzuk. Hozzáadjuk a cukrot és a durvára vágott diót. Hideg helyre tesszük, hogy megkeményedjen a massza. Amikor már kemény, de azért ... |
|
2006-09-11 07:28:06 |
|
|
|
|
|
|
... 20 percre félretesszük, majd forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amíg kihűl, felforraljuk a tejszínt, levesszük a tűzről, beletördeljük a csokolá... |
2006-09-11 07:10:24 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
A tálaláshoz:
50 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét és a margarin felét egy vízfürdőbe állított lábasban felolvasztjuk, majd fakanállal kevergetve hűlni hagyjuk. Egy nagy tálban a maradék margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót. A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemén... |
2006-09-08 07:34:43 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt 10 percre fagyasztóba tesszük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromok héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk, és a cukorral együtt serpenyőbe tesszük. Felolvasztjuk a cukrot, felforraljuk, majd kislángon 10 percig főzzük. Áttörjük, és 1 evőkanál szirupba belekeverjük a zselatint, ... |
2006-09-06 07:17:49 |
|
|
|
|
|
|
... Leforrazuk a mandulabelet es lehuzzuk a hejat.
2. Ledaraljuk a mandulabelet es a
diobelet majd egy talban osszekeverjuk az
egy csesze cukorral es a fahejjal.
3. Felolvasztjuk a margarint.
4. Leteritunk 5-7 lapot egymas kozott jol bekenve a margarinnal egy korulbelul
22-32 cm-s kikent tepsibe, es megkenjuk vastagon a masszaval. Leteritjuk egy
lap... |
2006-09-05 23:10:30 |
|
|
|
|
|
|
...
20 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
20 dkg liszt
ananászkonzerv
2 evőkanál rum
a sütéshez kevés vaj
ELKÉSZÍTÉS
Kislángon felolvasztjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk. A tojásokból és 20 dkg cukorból elektromos habverővel habot keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a vajat. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapun... |
2006-09-05 09:10:02 |
|
|
|
|