Belépés
Csicsóka:
... inulinként van jelen, ezért a cukorbetegségben szenvedők is fogyaszthatják. Sok értékes, könnyen emészthető anyagot tartalmaz. Tápszer, illetve pótkávé is készíthető belőle.

Hogyan fogyasszuk?

A csicsóka elsősorban kalóriaszegény alap-élelmiszernek tekinthető. Természetesen nyersen a leghasznosabb, de a csicsókából készült ételek kellemes ízűek és nagy előnyü...
2009-07-24 12:45:38
Csicseriborsó:
... rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra.
A növény tartalmaz karotint, valamint E-vitamint is. 100 g csicseriborsó energiatartalma 1292 kJ, azaz 314 kcal.

Hogyan fogyasszuk?

A csicseriborsó a XVIII. századtól feledésbe merült, de újabban főzelékhez, salátákhoz használják, de levest is készítenek belőle, sőt egyre népszerűbb a csicseriborsókrém, az ún...
2009-07-24 12:44:22
Cikória:
... tartalma meghatározó, de tartalmaz kalciumot, káliumot, foszfort és meszet is. Karotin- és A-vitamintartalma is jelentős, s gyökerében mintegy 15% inulin található.

Hogyan fogyasszuk?

A cikória a korszerű táplálkozás egyik meghatározó tagja, mivel télen is friss vitaminforráshoz juttatja a szervezetünket. Egyike a legkeresettebb téli zöldségnövényeknek.
...
2009-07-24 12:43:05
Cékla:
... változatát termesztik.
A kutatások szerint Elő-Ázsiából került Ázsiába (itt gyógyításra is használták), majd onnan Európába. A Földközi-tenger környékén őshonos.

Hogyan fogyasszuk?

A céklát főként salátaként, étel-kiegészítőként hasznosítják, illetve fogyasztják.
Közkedvelt élelmiszer alapanyaga az energiaszegény étrendnek. Az élelmiszer-feldolgozó ...
2009-07-24 12:41:24
Brokkoli:
... felírni.
Alighanem, számtalan jótékony egészségügyi hatás bújik még meg a növényben, melyek felkutatása pusztán idő és pénz kérdése. Még a végén gyógyzöldséggé válik!

Hogyan fogyasszuk?

Fogyasztásának fő szezonja az őszi és téli hónapokban van. Vásárláskor frissességét leginkább üde, vízzel telt levelei garantálják. Az apró virágok bimbósan a legfinomabb...
2009-07-24 12:39:38
Burgonya:
... kalória energiaérték van, a szénhidrátértéke 18,4 illetve 20 gramm. Emésztést segítő ballasztanyagokat is bőségesen tartalmaz: tízdekánként 3 gramm rost található benne.

Hogyan fogyasszuk?

A krumpli felhasználhatósága rendkívül változatos: fogyasztjuk sütve, főve, párolva, sósan, fűszeresen, készülhet belőle leves, saláta, köret, tészta és sokfajta egytálétel...
2009-07-24 12:37:51
Articsóka:
... magyar népi orvoslásban nem alkalmazzák gyógynövényként, de néhány dél-európai országban igen. Olaszországban például a levelét, szárát és a gyökerét is használják.

Hogyan fogyasszuk?

A fiatal articsókák vastag sziromlevelei nyugodtan felhasználhatók, míg a fejlettebb, idősebb virágzatok megkeményedett sziromvégei nem alkalmasak étkezésre. Ezeket el kell távo...
2009-07-24 12:36:24
Avokádó:
... reumatikus fájdalmak enyhítésére. Az avokádó olaj táplálja a száraz, öregedő bőrt. Magas A-vitamin- és E-vitamin-tartalmának köszönhetőben jó az ekcéma kezelésére.

Hogyan fogyasszuk?

Az avokádót zöldség-gyümölcs boltokban vásárolhatunk meg. Az éretlen gyümölcs kőkemény, az érettet viszont vajként lehet kenni, ezért érdemes vásárláskor kicsit megtapogatni. Ha ...
2009-07-24 12:34:53
Lencse:
... barnás változatokkal együtt feltálalni. Neki már negyed óra is elég, de még így is hamar szétfő. Valamivel kevesebb energiát 303 kcal-t hordoz, mint barnás rokona.

Hogyan fogyasszuk?

Először is gyakrabban kellene asztalunkra kerülnie. Senkit ne riasszon el tápláló volta, havonta mindenképp jó lenne beiktatni valamilyen kiadós lencsés ételt. Szerencsére a refo...
2009-07-23 21:28:25
Napraforgó:
... élettani hatásainak köszönhető mai népszerűsége. Az egészséges életmód hívei különösen a magas E-vitamin, telítetlen és esszenciális zsírsav tartalma miatt becsülik.

Hogyan fogyasszuk?

Szotyolaként rágcsálva is közkedvelt - aki nem képes ügyesen két foga közt megtörni, nyelvével megforgatva tisztítani, annak a hámozott, tisztított csomagot ajánlható. Vigyázni...
2009-07-23 21:24:58
1 2 3 ........................156 157 ............234 235 ......274 275 276 ......311 312 313 
Címkék: Magas A-vitamin-, cukorbetegségben szenvedők, csicsóka elsősorban, csicsókából készült, növény tartalmaz, korszerű táplálkozás, legkeresettebb téli, kutatások szerint, céklát főként, energiaszegény étrendnek, végén gyógyzöldséggé, apró virágok, fiatal articsókák, avokádó olaj, ekcéma kezelésére, avokádót zöldség-gyümölcs, éretlen gyümölcs, érettet viszont, egészséges életmód, magas E-vitamin, vitaminforráshoz, cukorbetegségben, szénhidrátértéke, felhasználhatók, gyógynövényként, energiatartalma, vitamintartalma, fogyaszthatják, fogyókúrázókra, olaszországban, megkeményedett, energiaszegény, gyógyzöldséggé, fogyasztásának, szervezetünket, kiegészítőként, legkeresettebb, kalóriaszegény, köszönhetőben, természetesen, élelmiszernek, sziromlevelei, leghasznosabb, vásárolhatunk, csicseriborsó, változatokkal, energiaérték, szotyolaként, tízdekánként, frissességét, hasznosítják, rosttartalma, esszenciális, megtapogatni, népszerűsége, egészségügyi, alkalmazzák, legfinomabb, asztalunkra, vásárláskor, megforgatva,
© 2013 TVN.HU Kft.