|
|
|
... felszeleteljük. A tűzálló tálba úgy állítjuk be a szeleteket, mintha a sonka egy darabban lenne, a bőrős felével felfelé. 3 narancsot meghámozunk (a belső fehér héját is gondosan leszedjük), és a gerezdeket kockákra vágjuk. A sonkát körbe rakjuk a narancskockákkal. A maradék két narancsot félbevágjuk, levét kicsavarjuk, és elkeverjük a vörösborral, a mustárral, a szegfűszeggel, ki... |
2008-12-01 23:30:51 |
|
|
|
|
|
|
... db fejes saláta levél, só-bors, ízlés szerint.
A kenyeret mindkét oldalán olajban megpirítjuk, úgy, hogy a közepe puha maradjon. Ezután kenjük meg alaposan fokhagymával (a gerezdeket dörzsöljük el rajta) és ízlés szerint sózzuk. Helyezzük el a szeleteket egy cserépedényben (római tál), locsoljuk meg vízzel, csavarjuk rá a 2 citrom levét.
Az uborkát meghámozzu... |
|
2008-11-29 22:12:18 |
|
|
|
|
|
|
Almás csirkefasírt
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
2008-11-29 20:06:28 |
|
|
|
|
|
|
... füstölt szalonna, 40 dkg trappista sajt.
A tésztát a szokásos módon elkészítjük, megkelesztjük. Amíg a tészta kel, elvégezzük a következő munkákat:
A foghagyma gerezdeket megtisztítjuk és présen átnyomva a tejfölhöz keverjük. A vöröshagymákat megtisztítjuk és félbe vágva vékonyan felszeleteljük. A szalonna bőrét levágjuk, majd apróra kockázzuk. A trappista ... |
|
2008-11-25 17:25:02 |
|
|
|
|
|
|
... gondolatainkon.
Az antioxidánsok javítják szellemi képességeinket
- A C-vitamin antioxidáns hatását régóta ismerik. Nemrég derült ki, hogy ebből a narancs héjában van a legtöbb. A gerezdeket elválasztó hártyák önmagukban is fontos anyagok. Fokozzák a C-vitamin jótékony hatását, gátolják lebomlását.
- A B1-vitamin az idegrendszer működésében játszik szerepet. E... |
|
2008-11-22 16:53:11 |
|
|
|
|
|
|
Mediterrán tepsis burgonya
Fél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra. 1 fej fokhagymat megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom. Jénai tál aljára pici vajat teszek+krumpli+fokhagyma+friss rozmaring (kb. 10 centis ágacska)+5-6 levél zsályával fűszerezem, ujjnyi vizet teszek alá, megsózom, megborsozom, majd beteszem a sütőbe, magas fokozaton s... |
2008-10-20 10:31:23 |
|
|
|
|
|
|
... e napra, ha emlékezek.
Aztán vígan a kádba léptél.
Tapostad a gerezdeket.
Akár egy antik görög isten,
ringtál a mustoskád felett.
... |
2008-10-05 16:09:28 |
|
|
|
|
|
|
... különben nagyon megolvasztja a fagylaltot.
Desszertes tányérra helyezzünk személyenként két gombóc fagylaltot, és borítsuk a fagyi oldalához a mézes, likőrben párolt barack gerezdeket. A gombócok tetejére nyomjunk tejszínhab rózsákat, és helyezzünk a tejszínhab tetejére egy-egy mentalevelet, végezetül hintsük meg kevés fahéjjal! Ha elég hely maradt a tányérok szélén, od... |
2008-09-21 21:07:06 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlye,
2 kisebb burgonya v. 1 nagyobb,
pirospaprika, petrezselyemzöld,
só vagy delikát , bors
A kiolvadt darált pulykahúsra rádarálom a párizsit, a fokhagyma gerezdeket, a burgonyát es végül a száraz zsemlyét.
Hozzáadom a pirospaprikát, petrezselyemzöldet, sót, borsot és összedolgozom, majd diónyi gombocokat formálok és forró olajban kisütöm.
... |
2008-07-08 21:58:14 |
|
|
|
|
|
|
... sütőben kb. 45 perc alatt puhára sütjük. Tegyünk alájuk tepsit vagy grilltálcát, mert lecsepeg a levük.
Sütés után hagyjuk hűlni őket, majd kézzel kinyomkodjuk héjukból a gerezdeket és villával összetörjük. Közben krémesre kikeverjük a sajtot, a brindzát és a tejszínt, a tejszín adagolásával szabályozva az állagát (attól függően, mennyire híg kencét szeretnénk). Végül b... |
2008-07-02 14:41:02 |
|
|
|
|