Belépés
5 magyaros étel, ami nem hizlal
... pirospaprikát, és engedd fel 5-6 liter vízzel. Az apróra vágott kishalakat szintén add hozzá, de a pontyszeleteket még ne tedd bele, hanem sózd meg és tedd hűtőbe őket. Amikor a kis haldarabok már puhák, vedd le a lét a tűzről, és passzírozd át az egészet. Használhatsz halpasszírozót, vagy egy kisebb lyukú szűrőt is. Tedd vissza a tűzre a sűrű levet, majd szórd bele a karikára vág...
2015-10-11 17:10:55
Fóliában sült hal zöldfűszerrel
... is)
1-2 fej hagyma

bors
vaj
ízlés szerint néhány gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

Helyezzük a sózott, borsozott haldarabokat egyenként 1-1 darab vajjal megkent alufóliára, tegyünk rá valamelyik zöldfűszerből, karikázzunk rá hagymát, ha szeretjük, tegyünk hozzá zúzott fokhagymát is.

Csomagoljuk be, ...
2015-08-07 22:10:46
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
2015-07-30 08:15:48
Grillre fel! - 1. rész: A grillezés aranyszabályai
... másféle, aromás fűszernövény hatására az étel még finomabb lesz.

A nyársakra húzott hús- és zöldségdarabokat lehetőleg egyforma méretűre vágd!

Ahogy a nyársakat, úgy a haldarabokat is oldalanként kb. 5 percig süsd! A karikákra vágott zöldségeket (pl. cukkinit, padlizsánt) vagy a gombafejeket először olajjal kend át, majd szórd meg fűszersóval! Utána forró gri...
2015-05-29 22:41:29
Halételek
... nagyobb darabokra felvágom. Besózom. A fejét egyliternyi vízzel felteszem főni, hogy legyen egy kevés hal alaplevem. A vöröshagymát finomra vágom, kevés zsírban megfuttatom, és ráteszem a haldarabokat. Néhány percnyi pirítás után beleteszem a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, és meghintem pirospaprikával. Óvatosan megkeverem, keverem, felöntöm a leszűrt hal alap lével, és ...
2015-04-07 10:01:52
Halas receptek.
... törött bors

Elkészítés:
A megtisztított halat feldaraboljuk, irdaljuk, sóval bedörzsöljük és egy órát állni hagyjuk. Vizet forralunk, megsózzuk. Amikor forr, belerakjuk a haldarabokat, és 35 percig főzzük. 15 dkg apróra vágott füstölt szalonnát és nagy fej reszelt vöröshagymát sárgára pirítunk. Késhegynyi paprikát és borsot szórunk rá, ebbe rakjuk a halszeleteket. ...
2015-04-07 09:50:41
Csuka receptek
... egyenlő részre vágjuk. A törzsdarabokat mélyen beirdaljuk. Fejét, farkát, valamint a belsőségeket a hagymával megfőzzük, majd áttörjük. Az így kapott lébe tesszük fel a káposztát főni. A haldarabokat megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, forró zsírban kisütjük. Mikor a káposzta puha, felét kiszedjük, beletesszük a sült haldarabokat, majd rá vissza a kiszedett káposztát. A tet...
2015-04-06 10:13:11
Palacsintakörkép
... juharszirupig.
• Különböző alakzatokba rendezheted, mint amilyen a háromszög, teker...
2015-02-22 20:07:06
Harcsapaprikás csuszatésztával
... tűzhelyen is készíthetjük, de lehetőleg nagyobb aljú lábast válasszunk, hogy egy rétegben beleférjen a harcsa. Közben sós vízben kifőzöm a házi csuszát, m...
2014-12-25 08:03:27
Tőkehalfalatok rántva
... halat kiolvasztjuk, felvágjuk 5 centis darabokra. Sózzuk, meglocsoljuk citromlével.

A zsemlemorzsához ízlés szerint oreganót adunk, felverjük a tojásokat, kicsit sózzuk. A haldarabokat megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában.

Forró olajban megsütjük, papírral bélelt edénybe szedjük sütés után, hogy a felesleges olajat felszívja....
2014-10-06 23:14:13
1 2 3 4 .9 10 .14 15 .17 18 19 
Címkék: Üregi Éva, grillezés aranyszabályai, apróra vágott, kisebb lyukú, sűrű levet, hozzávalók mindig, nyársakra húzott, karikákra vágott, gombafejeket először, fejét egyliternyi, vöröshagymát finomra, feldarabolt zöldpaprikát, megtisztított halat, órát állni, törzsdarabokat mélyen, hagymával megfőzzük, káposztát főni, haldarabokat megsózzuk, káposzta puha, sült haldarabokat, kiszedett káposztát, rétegben beleférjen, házi csuszát, zsemlemorzsához ízlés, haldarabokat megforgatjuk, felesleges olajat, palacsintakörkép, zöldségdarabokat, csuszatésztával, zsemlemorzsában, zsemlemorzsához, pirospaprikával, pontyszeleteket, aranyszabályai, tőkehalfalatok, harcsapaprikás, törzsdarabokat, halpasszírozót, pirospaprikát, megtisztított, feldaraboljuk, zöldfűszerrel, halszeleteket, zöldfűszerből, juharszirupig, belsőségeket, haldarabokat, meglocsoljuk, megforgatjuk, zöldpaprikát, fűszernövény, kiolvasztjuk, bedörzsöljük, készíthetjük, vöröshagymát, használhatsz, paradicsomot, gombafejeket, csomagoljuk, rendezheted, alakzatokba,
© 2013 TVN.HU Kft.