|
|
|
... pirospaprikát, és engedd fel 5-6 liter vízzel. Az apróra vágott kishalakat szintén add hozzá, de a pontyszeleteket még ne tedd bele, hanem sózd meg és tedd hűtőbe őket. Amikor a kis haldarabok már puhák, vedd le a lét a tűzről, és passzírozd át az egészet. Használhatsz halpasszírozót, vagy egy kisebb lyukú szűrőt is. Tedd vissza a tűzre a sűrű levet, majd szórd bele a karikára vág... |
2015-10-11 17:10:55 |
|
|
|
|
|
|
... is)
1-2 fej hagyma
só
bors
vaj
ízlés szerint néhány gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
Helyezzük a sózott, borsozott haldarabokat egyenként 1-1 darab vajjal megkent alufóliára, tegyünk rá valamelyik zöldfűszerből, karikázzunk rá hagymát, ha szeretjük, tegyünk hozzá zúzott fokhagymát is.
Csomagoljuk be, ... |
|
2015-08-07 22:10:46 |
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... másféle, aromás fűszernövény hatására az étel még finomabb lesz.
A nyársakra húzott hús- és zöldségdarabokat lehetőleg egyforma méretűre vágd!
Ahogy a nyársakat, úgy a haldarabokat is oldalanként kb. 5 percig süsd! A karikákra vágott zöldségeket (pl. cukkinit, padlizsánt) vagy a gombafejeket először olajjal kend át, majd szórd meg fűszersóval! Utána forró gri... |
|
2015-05-29 22:41:29 |
|
|
|
|
|
|
... nagyobb darabokra felvágom. Besózom. A fejét egyliternyi vízzel felteszem főni, hogy legyen egy kevés hal alaplevem. A vöröshagymát finomra vágom, kevés zsírban megfuttatom, és ráteszem a haldarabokat. Néhány percnyi pirítás után beleteszem a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, és meghintem pirospaprikával. Óvatosan megkeverem, keverem, felöntöm a leszűrt hal alap lével, és ... |
|
2015-04-07 10:01:52 |
|
|
|
|
|
|
... törött bors
Elkészítés:
A megtisztított halat feldaraboljuk, irdaljuk, sóval bedörzsöljük és egy órát állni hagyjuk. Vizet forralunk, megsózzuk. Amikor forr, belerakjuk a haldarabokat, és 35 percig főzzük. 15 dkg apróra vágott füstölt szalonnát és nagy fej reszelt vöröshagymát sárgára pirítunk. Késhegynyi paprikát és borsot szórunk rá, ebbe rakjuk a halszeleteket. ... |
2015-04-07 09:50:41 |
|
|
|
|
|
|
... egyenlő részre vágjuk. A törzsdarabokat mélyen beirdaljuk. Fejét, farkát, valamint a belsőségeket a hagymával megfőzzük, majd áttörjük. Az így kapott lébe tesszük fel a káposztát főni. A haldarabokat megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, forró zsírban kisütjük. Mikor a káposzta puha, felét kiszedjük, beletesszük a sült haldarabokat, majd rá vissza a kiszedett káposztát. A tet... |
2015-04-06 10:13:11 |
|
|
|
|
|
|
... juharszirupig.
• Különböző alakzatokba rendezheted, mint amilyen a háromszög, teker... |
2015-02-22 20:07:06 |
|
|
|
|
|
|
... tűzhelyen is készíthetjük, de lehetőleg nagyobb aljú lábast válasszunk, hogy egy rétegben beleférjen a harcsa. Közben sós vízben kifőzöm a házi csuszát, m... |
2014-12-25 08:03:27 |
|
|
|
|
|
|
... halat kiolvasztjuk, felvágjuk 5 centis darabokra. Sózzuk, meglocsoljuk citromlével.
A zsemlemorzsához ízlés szerint oreganót adunk, felverjük a tojásokat, kicsit sózzuk. A haldarabokat megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában.
Forró olajban megsütjük, papírral bélelt edénybe szedjük sütés után, hogy a felesleges olajat felszívja.... |
2014-10-06 23:14:13 |
|
|
|
|