|
|
|
... kell...
Horváth Józsefné ( gitka58@freemail.hu ) (#2) 2008-10-20 15:40:41
Szia Ditkém!
tegnap Pusztavámon voltunk,halászlét ettünk,már a fülemen jön ki ,viszont a kacsahús nagyon jó volt,az meg pláne,hogy került egy kis kacsazsír is a hűtőbe!
Régen mozdultam ki itthonról,el is fáradtam!:)))
Talán többet kéne menni,de hát télen kevesebb a lehet... |
2008-10-21 09:25:04 |
|
|
|
|
|
|
Szia Erzsikém!
Tegnap Pusztavámon voltunk,halászlét ettünk
már a fülemen jön ki ,viszont a kacsahús nagyon jó volt,
az meg pláne,hogy került egy kis kacsazsír is a hűtőbe!
Régen mozdultam ki itthonról,el is fáradtam!:)))
Talán többet kéne menni,de hát télen kevesebb
a lehetőség,na szóval ilyen finomakat ettünk!!
... |
|
2008-10-20 18:00:29 |
|
|
|
|
|
|
... Lepényhal, pisztráng
ˇ Borsó, bab, padlizsán
ˇ Köles, rozsfélék
ˇ Alma, körte, eper
ˇ Zöldfűszer, gyömbér
Kerülendő tápanyagok:
ˇ Csirke-, sertés- és kacsahús
ˇ Kukoricaliszt, hajdina
ˇ Kagylófélék, tintahal
ˇ Füstölt lazac
ˇ Retek, paradicsom, tök
ˇ Rebarbara, fahéj
D'Adamo kísérletei során felfigyelt a... |
|
2008-09-25 07:30:32 |
|
|
|
|
|
|
Harmincas éveim elején jártam, ott ültem a templomban, és könnyekre fakadtam. Anyák napja volt. A különböző alakú és méretű, öreg és fiatal hölgyeket megtapsolta a családja és az egész gyülekezet. Mindegyikük egy-egy szál gyönyörű rózsát kapott, amikor visszament a padjához, én pedig ott ültem üres kézzel. Elkeseredtem. Meg voltam győződve róla, hogy már elmulasztottam esélyemet a ... |
|
2008-05-04 12:42:11 |
|
|
|
|
|
|
... sárgabarack - akár aszalt formában is -, fokhagyma, napraforgómag, mandarin, narancs, citrom, datolya, petrezselyemzöld, spenót, vöröskáposzta, aszalt szilva, bárány-, liba- és kacsahús, valamint a belsőségek, különösen a máj, a szív és a tüdő.
Ezek után már igazán nem maradt más, mint hogy valóban tegyünk valamint a nyomott hangulat ellen. Ki a szabadba, és... |
2008-04-28 15:24:27 |
|
|
|
|
|
|
..."Kacsasült narancsmártással, burgonyapürével, melegen készített madársalátás rátéttel"
Hozzávalók:
kacsához:
5-6 db pecsenyekacsa-comb
1 db narancs
4 gerezd fokhagyma
1 dl száraz cherry kevés szárított ánizs és k... |
2008-04-15 14:32:40 |
|
|
|
|
|
|
Virtuális határok nélkül - mi újság odaát?
- A legfontosabb kárpát-medencei magyar honlapok
2008.02.25
Bár a schengeni térség nyomulása idővel sztornírozza a határokat magyar és magyar közt a Kárpátok bércei alatt, azért van, ami gyorsabb, mint az EU-s folyamat: az internetes térben már évek óta korlátlanul épül az információs sztráda, az átíve... |
2008-03-01 08:28:18 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg hízott kacsamáj, 30 dkg kacsaháj, 2 db kisebb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél deci tokaji szamorodni (száraz), 1 evőkanál paradicsompüré, só, darált bors, 1 ág friss kakukkfű.
Elkészítése:
Tegyük a kacsahájat egy kisebb lábasba, majd kis lángon állandóan kevergetve süssük ki. Ha elkészült, várjunk vele egy kicsit, míg kih... |
2008-01-08 00:19:34 |
|
|
|
|
|
|
... LÚD, LEGYEN...
Márton-nap közeledtével minden évben rengeteg szó esik a libáról, pedig ez az az időszak, amikor eljön az ideje a kacsának is. Talán mert mostanság jóval kevesebb kacsahúst fogyasztunk, mint régebben. Mivel az egészséges étkezésre törekvőket visszariasztja, hogy a kacsa igencsak zsíros, ám ha jól bevagdaljuk a bőrét, hosszában és keresztben is, a zsír tel... |
2007-11-03 00:28:56 |
|
|
|
|