Belépés
Kávés krém
... keverjük a cukorral, míg a keverék ki nem fehéredik. Folyamatos kevergetés mellett beleöntjük az illatos tejszínes tejet. Az egészet átöntjük egy serpenyőbe. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrítjük addig, míg a krém be nem fedi a fakanalat. (Ne hagyjuk forrni!) A krémet két adagban ráöntjük a csokoládéra, és símára keverjük. Poharakba öntjük, és legalább 2 órára a hűtőszekré...
2010-12-04 20:34:38
Gesztenyés bomba
... kitapasztjuk, hogy az alját és az oldalát egyenletesen betakarja. Amíg a töltelék elkészül, a hűtőszekrénybe tesszük. A töltelékhez a zselatint fél deci hideg vízzel simára keverjük, kevergetve fél percig forraljuk, majd langyosra hűtjük. Ezalatt a 4 dl tejszínt kemény habbá verjük, a porcukorral ízesítjük, végül a feloldott zselatint is belekeverjük. A gesztenyével bélelt formába...
2010-12-04 20:24:22
Finom kókuszos
... dkg kókuszreszeléket. A krém: 1 csomag Dr.Oetker karamellás pudingport 2,5 dl tejjel, 3 tojás sárgájával és 20 dkg cukorral megfőzünk, hozzákeverünk 3 evőkanál forró feketekávét, majd kevergetve kihűtjük. 25 dkg margarint könnyű, habosra keverünk.
Elkészítés:
A tésztát zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Kb. fél óra,...
2010-12-04 20:20:18
Eszterházi torta 1.
... elmozdítjuk a helyéről, különben leragad. A krémhez a pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, ezalatt krémszerűen besűrűsödik. Megvárjuk, amíg kihűl, majd apránként a habosra kevert vajhoz adjuk. A megsült tésztakorongokat egy 23 centis tortakarikával kiszúrjuk,...
2010-12-04 20:15:56
Diós csúcsok
... liszttel beszórt sütőlemezre kis halmokat alakítunk. 170 C?-on 8-10 percig sütjük. A krémhez a tejszínt és a csokoládét tűzön felolvasztjuk úgy, hogy a tejszín ne forrjon. Tűzről levéve kevergetve kihűtjük. Mikor már teljesen kihűlt, robotgéppel habosra verjük. A margarint kihabosítva hozzákeverjük, legvégül a rumot adagoljuk a krémhez. Nyomózsákból kúpokat húzunk, hűtőben dermesz...
2010-12-04 20:04:12
Csokoládés rakott palacsinta
... szorosan felálligatjuk. Majd jó habosra kikeverünk 1 tojássárgáját, belekeverünk 1 evőkanál lisztet és 5 dl tejet, belete...
2010-12-04 20:01:57
Csokoládékrém körtével
... citromlé, a díszítéshez csokoládéreszelék és citromfű.
Elkészítés:
A kétféle csokoládét darabokra tördeljük. A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a csokoládét, és állandóan kevergetve felolvasztjuk, de nem forraljuk. A krémet egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük. A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, és 2 dl vízbe tesszük. Cukorral, citromlével ízesítjük, és kb. 5 pe...
2010-12-04 19:54:28
Csokoládéfondue
... szemű szőlő kb. 20 dkg, 4 karika ananász, 8 db babapiskóta és további tejszín.
Elkészítés:
A nem tejes étcsokoládét apró darabokra tördeljük, és egy kevés vízzel, állandóan kevergetve felolvasztjuk (innen származik az elnevezés ui. franciául: fondre=olvasztani). A tejszín és a konyak - ha gyermeknek készítjük, utóbbit elhagyjuk -, hozzáadásával beleöntjük a fondue-edényb...
2010-12-04 19:53:31
Sült pulykamell gesztenyemártással
... tejszínnel és édes fehérborral, majd kiforraljuk. Végül beleszórjuk a reszelt füstölt sajtot és összefőzzük. Külön edényben a maradék mézet felhevítjük, majd az egész gesztenyéket sűrűn...
2010-12-04 19:18:06
Vörösboros vaddisznópörkölt
... vörösbor

Elkészítés:
A zsírban aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd beleforgatjuk az inaitól megtisztított, felkockázott vaddisznóhúst. Sózzuk, majd időnként kevergetve saját levében pörköljük. Mikor zsírjára sült rászórjuk a pirospaprikát. Beletesszük a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára pároljuk. (fél dl bornál töb...
2010-12-04 19:12:48
1 2 3 ............311 312 313 ......467 468 ......622 623 624 
Címkék: illatos tejszínes, egészet átöntjük, oldalát egyenletesen, töltelék elkészül, hűtőszekrénybe tesszük, porcukorral ízesítjük, feloldott zselatint, gesztenyével bélelt, tésztát zsírozott, kevés tejjel, többi tejet, cukorral felforraljuk, tojásos masszát, habosra kevert, megsült tésztakorongokat, csokoládét tűzön, margarint kihabosítva, rumot adagoljuk, díszítéshez csokoládéreszelék, kétféle csokoládét, tejszínt felmelegítjük, körtét meghámozzuk, kevés vízzel, reszelt füstölt, maradék mézet, egész gesztenyéket, zsírban aranysárgára, apróra vágott, inaitól megtisztított, vaddisznópörkölt, kókuszreszeléket, tésztakorongokat, csokoládéfondue, hűtőszekrényben, hűtőszekrénybe, tortakarikával, hozzákeverjük, felolvasztjuk, beleforgatjuk, hozzákeverünk, előmelegített, pirospaprikát, megtisztított, hozzáadásával, felálligatjuk, felmelegítjük, csokoládékrém, vaddisznóhúst, tojássárgáját, belekeverjük, felforraljuk, aranysárgára, folyamatosan, gesztenyével, belekeverünk, kitapasztjuk, babérlevelet, étcsokoládét,
© 2013 TVN.HU Kft.