|
|
|
... keverjük a cukorral, míg a keverék ki nem fehéredik. Folyamatos kevergetés mellett beleöntjük az illatos tejszínes tejet. Az egészet átöntjük egy serpenyőbe. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrítjük addig, míg a krém be nem fedi a fakanalat. (Ne hagyjuk forrni!) A krémet két adagban ráöntjük a csokoládéra, és símára keverjük. Poharakba öntjük, és legalább 2 órára a hűtőszekré... |
2010-12-04 20:34:38 |
|
|
|
|
|
|
... kitapasztjuk, hogy az alját és az oldalát egyenletesen betakarja. Amíg a töltelék elkészül, a hűtőszekrénybe tesszük. A töltelékhez a zselatint fél deci hideg vízzel simára keverjük, kevergetve fél percig forraljuk, majd langyosra hűtjük. Ezalatt a 4 dl tejszínt kemény habbá verjük, a porcukorral ízesítjük, végül a feloldott zselatint is belekeverjük. A gesztenyével bélelt formába... |
|
2010-12-04 20:24:22 |
|
|
|
|
|
|
... dkg kókuszreszeléket. A krém: 1 csomag Dr.Oetker karamellás pudingport 2,5 dl tejjel, 3 tojás sárgájával és 20 dkg cukorral megfőzünk, hozzákeverünk 3 evőkanál forró feketekávét, majd kevergetve kihűtjük. 25 dkg margarint könnyű, habosra keverünk.
Elkészítés:
A tésztát zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Kb. fél óra,... |
2010-12-04 20:20:18 |
|
|
|
|
|
|
... elmozdítjuk a helyéről, különben leragad. A krémhez a pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, ezalatt krémszerűen besűrűsödik. Megvárjuk, amíg kihűl, majd apránként a habosra kevert vajhoz adjuk. A megsült tésztakorongokat egy 23 centis tortakarikával kiszúrjuk,... |
|
2010-12-04 20:15:56 |
|
|
|
|
|
|
... liszttel beszórt sütőlemezre kis halmokat alakítunk. 170 C?-on 8-10 percig sütjük. A krémhez a tejszínt és a csokoládét tűzön felolvasztjuk úgy, hogy a tejszín ne forrjon. Tűzről levéve kevergetve kihűtjük. Mikor már teljesen kihűlt, robotgéppel habosra verjük. A margarint kihabosítva hozzákeverjük, legvégül a rumot adagoljuk a krémhez. Nyomózsákból kúpokat húzunk, hűtőben dermesz... |
|
2010-12-04 20:04:12 |
|
|
|
|
|
|
... szorosan felálligatjuk. Majd jó habosra kikeverünk 1 tojássárgáját, belekeverünk 1 evőkanál lisztet és 5 dl tejet, belete... |
2010-12-04 20:01:57 |
|
|
|
|
|
|
... citromlé, a díszítéshez csokoládéreszelék és citromfű.
Elkészítés:
A kétféle csokoládét darabokra tördeljük. A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a csokoládét, és állandóan kevergetve felolvasztjuk, de nem forraljuk. A krémet egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük. A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, és 2 dl vízbe tesszük. Cukorral, citromlével ízesítjük, és kb. 5 pe... |
2010-12-04 19:54:28 |
|
|
|
|
|
|
... szemű szőlő kb. 20 dkg, 4 karika ananász, 8 db babapiskóta és további tejszín.
Elkészítés:
A nem tejes étcsokoládét apró darabokra tördeljük, és egy kevés vízzel, állandóan kevergetve felolvasztjuk (innen származik az elnevezés ui. franciául: fondre=olvasztani). A tejszín és a konyak - ha gyermeknek készítjük, utóbbit elhagyjuk -, hozzáadásával beleöntjük a fondue-edényb... |
2010-12-04 19:53:31 |
|
|
|
|
|
|
... tejszínnel és édes fehérborral, majd kiforraljuk. Végül beleszórjuk a reszelt füstölt sajtot és összefőzzük. Külön edényben a maradék mézet felhevítjük, majd az egész gesztenyéket sűrűn... |
2010-12-04 19:18:06 |
|
|
|
|
|
|
... vörösbor
Elkészítés:
A zsírban aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd beleforgatjuk az inaitól megtisztított, felkockázott vaddisznóhúst. Sózzuk, majd időnként kevergetve saját levében pörköljük. Mikor zsírjára sült rászórjuk a pirospaprikát. Beletesszük a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára pároljuk. (fél dl bornál töb... |
2010-12-04 19:12:48 |
|
|
|
|