Belépés
Hentes rostélyos
...
Hozzávalók: 4 szelet 20-25 dkg -os kicsontozott rostélyos szelet, 15 dkg füstölt szalonna, 15 dkg fehérrépa, 15 dkg sárgarépa, 2 db savanyú uborka, 2 evőkanál mustár, só, törött bors, 2 evőkanál reszelt vöröshagyma, 1 dl olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, tárkonylevél, 2 dkg liszt, Piros Arany.
Elkészítése: A hússzeleteket szépen kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk...
2010-10-23 16:47:24
Erdész pörkölt.
...
Elkészítése: A két hagymát feldaraboljuk, és kuktába téve kevés olajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, és rátesszük a feldarabolt marhahúst, félbevágott lábakat és a kicsontozott, feldarabolt csülköt. Fölengedjük borral és 1 dl vízzel, sót, borsot, fokhagymát, kakukkfüvet, majoránnát szórunk bele, majd a kuktát lezárjuk, az egészet puhára pároljuk. Közben a ...
2010-10-23 16:37:59
Csülök szépasszony módra.
...
/ nem foglalkozás, de jó hangzik /
Hozzávalók: A nagyságtól függően 2 - 3 kicsontozott csülök, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, flekkenpor, só, bors, 3 dl világos sör.
Elkészítése: A csülköt besózzuk és bedörzsöljük a borssal, flekkenporral. Megtűzdeljük fokhagymával, egy éjszaka a hűtőszekrényben tartjuk. A csülkök tetejét megkenjük zsírral, kb. 1 dl...
2010-10-23 16:36:39
Tejfölös ürü, vagy báránytokán
Tejfölös ürü, vagy báránytokány
Hozzávalók 4 személyre: kb. 1 kg kicsontozott bárány vagy ürücomb (lapocka is lehet), 2 vöröshagyma, őrölt bors, 6-8 dkg zsír, fél kávéskanál őrölt rozmaring vagy zellerlevél, 2 érett paradicsom vagy ugyanennyi paradicsompüré, 2 dl tejföl, só.
Elkészítése: A bárány (vagy az ürü) húsát kisujjnyi vékony csíkokra vágjuk. A zsírban az apróra...
2010-10-23 15:53:28
Mexikói csülöktokány
...
Hozzávalók: 1 db kicsontozott csülök, 300 g gomba, 200 g vöröshagyma, 200 g paradicsom, 15 g fűszerpaprika, 1,5 dl olaj, 30 g só, 150 g konzerv zöldborsó
A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk, az olajban aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve, a fűszerpaprikát elkeverjük benne, kevés vizet adunk hozzá, és zsírjára visszapirítjuk. A megtisztított és megmosott csü...
2010-10-23 15:32:34
Hétvezér tokány 3.
... és kakukkfűágról a leveleket lehúzzuk, apróra vágjuk, úgy hintjük a tokányba. A fokhagymát megtisztítva, apróra vágva adjuk hozzá. Még egy órát együtt puhítjuk, majd a lebőrözött, kicsontozott, szintén csíkokra vágott csirkemellet (vagy borjúhúst) is belekeverjük, és az egészet puhára pároljuk. Ha túlságosan besűrűsödne, kevés vizet öntünk hozzá. A végén egy-két evőkanál ételsűrít...
2010-10-23 15:25:48
Kacsahús almával, burgonyapüré
Kacsahús almával, burgonyapürével

Hozzávalók: 4 (20 dkg-os, kicsontozott, lebőrözött) konyhakész kacsamell, 2 evőkanál juharszirup, 1 kg burgonya, 5 dkg vaj, 2 nagyobb alma, 4 evőkanál finomra vágott friss petrezselyem, őrölt bors, só

Elkészítés: A húst sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát bekenjük a juharszirup felével. Sütőbe tes...
2010-10-23 08:28:05
Gesztenyés pulykamell
Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott pulykamell, 2 db egész tojás, 15 dkg gesztenyemassza, (a gesztenyemassza édes is lehet) 3-4 ek liszt, 1 mk törött fekete bors, Ízlés szerint só, 1 tk mustár,

Elkészítés: A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, húskalapáccsal kissé kiveregetjük és megsózzuk. 15 percre félretesszük. A tojásokat habosra verjük és belekeverjük a gesztenyem...
2010-10-22 06:10:14
Rostélyon sült pulykamell
... szegfűszeggel ízesítjük, végén hozzátesszük a szeletekre vágott vöröshagymát. Nem erős tűzön addig főzzük, ameddig sűrű, mártásszerű anyagot kapunk. Finom szűrőn keresztül átszűrjük.
A kicsontozott pulykamellet négy egyforma nagyságú szeletre vágjuk, enyhén kiveregetjük. Sóval, törött borssal ízesítjük, majd a hússzeletek mindkét oldalát vékonyan megkenjük a barbecue mártássa...
2010-10-22 06:09:06
Pulykamell Dubary módon
... személyre:
pulykemell 60 dkg, liszt 12 dkg, étolaj 5 cl, karfiol 60 dkg, vaj 12 dkg, tej 3 dl, tojássárgája 2 db, tejszín 1 dl, reszelt sajt 12 dkg, zsemlemorzsa, őrölt fehérbors, só

A kicsontozott pulykamellet szeletekre vágjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A rózsáira szedett karfiolt megmossuk és sós vízben roppanó...
2010-10-22 06:07:53
1 2 3 ......................70 71 72 ...........106 107 ...........141 142 143 
Címkék: Pulykamell Dubary, Piros Arany, hússzeleteket szépen, feldarabolt marhahúst, kuktát lezárjuk, egészet puhára, nagyságtól függően, csülköt besózzuk, hűtőszekrényben tartjuk, csülkök tetejét, megtisztított vöröshagymát, olajban aranysárgára, tűzről levéve, fűszerpaprikát elkeverjük, leveleket lehúzzuk, fokhagymát megtisztítva, órát együtt, végén egy-két, húst sózzuk, juharszirup felével, gesztenyemassza édes, pulykamellet vékony, tojásokat habosra, szeletekre vágott, kicsontozott pulykamellet, hússzeletek mindkét, barbecue mártássa, kevés olajban, rózsáira szedett, gesztenyemassza, hűtőszekrényben, pirospaprikával, burgonyapürével, fűszerpaprikát, paradicsompüré, visszapirítjuk, húskalapáccsal, feldaraboljuk, flekkenporral, fűszerpaprika, hússzeleteket, kakukkfűágról, megtisztított, szegfűszeggel, kicsontozott, burgonyapüré, báránytokány, belekeverjük, hozzátesszük, tárkonylevél, kiveregetjük, félretesszük, zsemlemorzsa, megborsozzuk, vöröshagymát, petrezselyem, pulykamellet, tojássárgája, csirkemellet,
© 2013 TVN.HU Kft.