|
|
|
...
Hozzávalók: 4 szelet 20-25 dkg -os kicsontozott rostélyos szelet, 15 dkg füstölt szalonna, 15 dkg fehérrépa, 15 dkg sárgarépa, 2 db savanyú uborka, 2 evőkanál mustár, só, törött bors, 2 evőkanál reszelt vöröshagyma, 1 dl olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, tárkonylevél, 2 dkg liszt, Piros Arany.
Elkészítése: A hússzeleteket szépen kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk... |
2010-10-23 16:47:24 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítése: A két hagymát feldaraboljuk, és kuktába téve kevés olajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, és rátesszük a feldarabolt marhahúst, félbevágott lábakat és a kicsontozott, feldarabolt csülköt. Fölengedjük borral és 1 dl vízzel, sót, borsot, fokhagymát, kakukkfüvet, majoránnát szórunk bele, majd a kuktát lezárjuk, az egészet puhára pároljuk. Közben a ... |
|
2010-10-23 16:37:59 |
|
|
|
|
|
|
...
/ nem foglalkozás, de jó hangzik /
Hozzávalók: A nagyságtól függően 2 - 3 kicsontozott csülök, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, flekkenpor, só, bors, 3 dl világos sör.
Elkészítése: A csülköt besózzuk és bedörzsöljük a borssal, flekkenporral. Megtűzdeljük fokhagymával, egy éjszaka a hűtőszekrényben tartjuk. A csülkök tetejét megkenjük zsírral, kb. 1 dl... |
2010-10-23 16:36:39 |
|
|
|
|
|
|
Tejfölös ürü, vagy báránytokány
Hozzávalók 4 személyre: kb. 1 kg kicsontozott bárány vagy ürücomb (lapocka is lehet), 2 vöröshagyma, őrölt bors, 6-8 dkg zsír, fél kávéskanál őrölt rozmaring vagy zellerlevél, 2 érett paradicsom vagy ugyanennyi paradicsompüré, 2 dl tejföl, só.
Elkészítése: A bárány (vagy az ürü) húsát kisujjnyi vékony csíkokra vágjuk. A zsírban az apróra... |
|
2010-10-23 15:53:28 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1 db kicsontozott csülök, 300 g gomba, 200 g vöröshagyma, 200 g paradicsom, 15 g fűszerpaprika, 1,5 dl olaj, 30 g só, 150 g konzerv zöldborsó
A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk, az olajban aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve, a fűszerpaprikát elkeverjük benne, kevés vizet adunk hozzá, és zsírjára visszapirítjuk. A megtisztított és megmosott csü... |
|
2010-10-23 15:32:34 |
|
|
|
|
|
|
... és kakukkfűágról a leveleket lehúzzuk, apróra vágjuk, úgy hintjük a tokányba. A fokhagymát megtisztítva, apróra vágva adjuk hozzá. Még egy órát együtt puhítjuk, majd a lebőrözött, kicsontozott, szintén csíkokra vágott csirkemellet (vagy borjúhúst) is belekeverjük, és az egészet puhára pároljuk. Ha túlságosan besűrűsödne, kevés vizet öntünk hozzá. A végén egy-két evőkanál ételsűrít... |
2010-10-23 15:25:48 |
|
|
|
|
|
|
Kacsahús almával, burgonyapürével
Hozzávalók: 4 (20 dkg-os, kicsontozott, lebőrözött) konyhakész kacsamell, 2 evőkanál juharszirup, 1 kg burgonya, 5 dkg vaj, 2 nagyobb alma, 4 evőkanál finomra vágott friss petrezselyem, őrölt bors, só
Elkészítés: A húst sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát bekenjük a juharszirup felével. Sütőbe tes... |
2010-10-23 08:28:05 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott pulykamell, 2 db egész tojás, 15 dkg gesztenyemassza, (a gesztenyemassza édes is lehet) 3-4 ek liszt, 1 mk törött fekete bors, Ízlés szerint só, 1 tk mustár,
Elkészítés: A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, húskalapáccsal kissé kiveregetjük és megsózzuk. 15 percre félretesszük. A tojásokat habosra verjük és belekeverjük a gesztenyem... |
2010-10-22 06:10:14 |
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeggel ízesítjük, végén hozzátesszük a szeletekre vágott vöröshagymát. Nem erős tűzön addig főzzük, ameddig sűrű, mártásszerű anyagot kapunk. Finom szűrőn keresztül átszűrjük.
A kicsontozott pulykamellet négy egyforma nagyságú szeletre vágjuk, enyhén kiveregetjük. Sóval, törött borssal ízesítjük, majd a hússzeletek mindkét oldalát vékonyan megkenjük a barbecue mártássa... |
2010-10-22 06:09:06 |
|
|
|
|
|
|
... személyre:
pulykemell 60 dkg, liszt 12 dkg, étolaj 5 cl, karfiol 60 dkg, vaj 12 dkg, tej 3 dl, tojássárgája 2 db, tejszín 1 dl, reszelt sajt 12 dkg, zsemlemorzsa, őrölt fehérbors, só
A kicsontozott pulykamellet szeletekre vágjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A rózsáira szedett karfiolt megmossuk és sós vízben roppanó... |
2010-10-22 06:07:53 |
|
|
|
|