|
|
|
... a recepteknél, ahol kiemelten ezzel az alapanyaggal javasolják a tészta készítését, ott érdemes tartani magunkat a leírtakhoz.
A kiszaggatott, derelyevágóval felmetélt vagy kiflinek, csigának felcsavart tésztákat a sütőlemezen nagyjából 20 percet hagyjuk kelni, majd kenjük le elhabart tojással, szórjuk meg a beltartalmával harmonizáló maggal, sajttal, fűszerrel, majd 18... |
2011-02-11 09:57:11 |
|
|
|
|
|
|
... irányban, négyrét összehajtogatjuk a tésztát, előzőleg meghintve a deszkát cukros liszttel.
Harmadszori nyújtás után tetszés szerint használhatjuk fel túrós, dió... |
|
2011-02-08 15:11:36 |
|
|
|
|
|
|
... pirosbarnára sütöm.
Általában maradék spagettiszószból szoktam csinálni, a szalonnát ilyenkor csak úgy belekockázom.
A tészta... |
2011-01-28 12:14:13 |
|
|
|
|
|
|
... megkenjük, és forró, 200 fokos sütőben kisütjük. Nagyon egyszerű, olcsó, ugyanakkor finom és alaptésztaként sokféleképpen felhasználható. Hajtogatás nélkül is jó. Lehet például töltött kiflinek sonkásan, sós túrósan, maradék pörkölt darált hússal, dinsztelt káposztával, tepertőkrémmel és májkrémmel.
... |
|
2010-12-12 07:04:57 |
|
|
|
|
|
|
... megkenjük, és forró, 200 fokos sütőben kisütjük. Nagyon egyszerű, olcsó, ugyanakkor finom és alaptésztaként sokféleképpen felhasználható. Hajtogatás nélkül is jó. Lehet például töltött kiflinek sonkásan, sós túrósan, maradék pörkölt darált hússal, dinsztelt káposztával, tepertőkrémmel és májkrémmel
... |
|
2010-11-25 01:09:17 |
|
|
|
|
|
|
... átlósan (hosszú, egyenlőszárú háromszögek)
Tölteni lehet sósnak, de édesnek is.
Sós: 1 virslit 2x hosszába és egyszer keresztbe vágjuk = 8 kis darabka, ez elég 8 kiflinek, mindegyikbe egy darabkát teszünk, pici ketchupot, vagy mustárt nyomunk rá és óvatosan tekerjük fel, ügyelni, hogy ne menjen el ferdére a sodrás.
Édesen: lehet bármi: mogyorókrém,... |
2010-11-09 18:08:43 |
|
|
|
|
|
|
... és a pogácsa alja megs... |
2010-09-26 16:33:58 |
|
|
|
|
|
|
... késhegynyi vékonyra, majd bekenem olvasztott zsírral vékonyan, meghintem liszttel vékonyan. Utána feltekerem, mint a bejglit és 12-őbe vágom. ... |
2010-09-02 21:32:35 |
|
|
|
|
|
|
... megsütjük.
Ha csak egy csipetnyi sót raktok hozzá,bármilyen ... |
2010-04-26 17:01:25 |
|
|
|
|
|
|
... élesztő
Elkészítés:
Mindent a dagasztógépbe raktam.
Dagasztás után 6 gombóc, fél óra állás után a gombócokat egyesével kerek lappá nyújtom,
olvasztott marg... |
2010-04-22 13:17:40 |
|
|
|
|