Belépés
H betűs receptek
... készítünk, és besűrítjük vele a levest. A meghámozott almát kockára vágjuk, és külön edényben, cukorral ízesített vízben félpuhára főzzük, majd a levével együtt a levesbe öntjük. Felforraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a maradék tejfölt, amelyet előzőleg a tojássárgával jól kikevertünk.

Hédervári galambleves

Elkészítési idő: 60 perc
Ajánlott it...
2011-01-13 17:36:57
E betűs receptek
... tölteléket befedjük vele. A tetejét tojássárgájával bekenjük, és villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta arany sárgára sül. Kicsit hűlni hagyjuk, majd levesszük róla a tortakarikát, és az aljával együtt csúsztatjuk a tálra. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

Eperjesi babos hús

Hozzávalók: 50-60 dkg comb, 3 dl nagy szemű fehér b...
2011-01-13 15:33:28
B betűs receptek
... kell vizet aláönteni, mert a hús úgyis levet ereszt, ami elegendő a pároláshoz.
Közben szép halvány pirosra kisütjük a burgonyát.
Amikor halljuk, hogy a hús elfőtte a levét, levesszük a fedőt róla, megborsozzuk, rárakjuk a fokhagyma pépet, összekeverjük, és nagyobb hőfokon enyhén megpirítjuk, azután hozzáöntjük a sült burgonyát, az edényt újból lefedjük, és a húst a k...
2011-01-10 14:54:18
Lencseleves
... só

Elkészítése:

A főzésre előkészített, előre beáztatott lencsét feltesszük a sertés-csontból főzött hús levébe főni.A finomra vágott hagymát zsíron megpirítjuk.Mielőtt levesszük a tűzről apróra vágott fokhagymát és piros-paprikát teszünk hozzá, elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez. Cukorral lepirított, barna rántással rántjuk be. Tejföllel simára keverjük, ec...
2011-01-09 09:52:58
Képviselőfánk
... tejszín
* 1 tk porcukor

elkészítés

1. A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Levesszük a tűzről, és egyenként belekeverjük a tojásokat a masszához.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe ringló nagyságú gömböket nyomunk. Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert kb. dup...
2011-01-07 21:06:36
Krémes hókocka
... három vékony lapot sütünk belőle.
A töltelékhez 1/4 liter tejet a vaníliás cukorral felforralunk és lassan hozzákeverjük a 4 kanál liszttel elkevert másik 1/4 liter tejet. Ha pépszerű, levesszük a lángról, és ha kihűlt, összedolgozzuk az előzőleg kikevert 20 dkg vajjal és 30 dkg porcukorral.
Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat. A felső lapra nedves szalvétát borítunk, é...
2011-01-06 14:18:59
Sült gombóc avagy ördögpirula
... tojás.

Elkészítés:
Felforraljuk a vizet a margarinnal együtt, majd hirtelen beleöntjük a lisztet, miközben szaporán kavargatjuk a masszát. Amikor felvesz egy csirizes állapotot, levesszük a lángról.
A tojásokat kettesével ütjük a masszába kevergetés mellett, majd evokanálnyi darabokat szaggatunk ki belole, amelyeket forró olajba teszünk. Érdekességként említe...
2011-01-05 23:21:51
Pudingos kalács
... hólyagosra dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben a töltelékhez a cukrot elkeverjük a pudingporral,kakaóval,hozzáadjuk a tejet és szokásos módon pudingot főzünk. Ha kész levesszük a tűzről és belekeverjük a darabokra vágott margarint.
A megkelt tésztát 6 egyforma cipóra osztjuk,lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk,megkenjük a pudinggal és feltekerjük.A ...
2011-01-05 15:58:36
Ancsuka ajándéka...
... járunk el. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot vagy a diót, ezenkívül a mazsolát, a zsemlemorzsát és a reszelt citrom héját. Levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük....
2010-12-14 17:00:41
Lajcsi szelet
... vaj
40dkg liszt
2 k.kanál szódabikarbóna.

A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett 5 percig kevergetés közben felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet.
A tésztát három felé osztjuk és darabonként kb. 30 x 24-es lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. ...
2010-11-26 17:06:20
1 2 3 ..10 11 .16 17 18 .20 21 22 
Címkék: meghámozott almát, levével együtt, levesbe öntjük, maradék tejfölt, tetejét tojássárgájával, tészta arany, aljával együtt, fedőt róla, fokhagyma pépet, sült burgonyát, edényt újból, főzésre előkészített, sertés-csontból főzött, finomra vágott, tűzről apróra, cukrot felforraljuk, vaníliás cukorral, előzőleg kikevert, krémmel megtöltjük, felső lapra, margarinnal együtt, csirizes állapotot, tojásokat kettesével, masszába kevergetés, cukrot elkeverjük, darabokra vágott, megkelt tésztát, tejet felforrósítjuk, vaníliás cukrot, darált mákot, reszelt citrom, lisztbe keverjük, többi hozzávalót, tálba teszünk, tésztát három, lapokat villával, tojássárgájával, szódabikarbónát, felforrósítjuk, érdekességként, összedolgozzuk, glqdskegfjowbk, szódabikarbóna, képviselőfánk, megszurkáljuk, zsemlemorzsát, összekeverjük, hólyagosodjon, hozzákeverjük, előmelegített, tojássárgával, belekeverjük, tortakarikát, előkészített, sütőpapírral, felforralunk, felforraljuk, rkkeupxrklqu, megborsozzuk, yenwgemhkmgd, pudingporral, hozzáöntjük,
© 2013 TVN.HU Kft.