|
|
|
... készítünk, és besűrítjük vele a levest. A meghámozott almát kockára vágjuk, és külön edényben, cukorral ízesített vízben félpuhára főzzük, majd a levével együtt a levesbe öntjük. Felforraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a maradék tejfölt, amelyet előzőleg a tojássárgával jól kikevertünk.
Hédervári galambleves
Elkészítési idő: 60 perc
Ajánlott it... |
2011-01-13 17:36:57 |
|
|
|
|
|
|
... tölteléket befedjük vele. A tetejét tojássárgájával bekenjük, és villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta arany sárgára sül. Kicsit hűlni hagyjuk, majd levesszük róla a tortakarikát, és az aljával együtt csúsztatjuk a tálra. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Eperjesi babos hús
Hozzávalók: 50-60 dkg comb, 3 dl nagy szemű fehér b... |
|
2011-01-13 15:33:28 |
|
|
|
|
|
|
... kell vizet aláönteni, mert a hús úgyis levet ereszt, ami elegendő a pároláshoz.
Közben szép halvány pirosra kisütjük a burgonyát.
Amikor halljuk, hogy a hús elfőtte a levét, levesszük a fedőt róla, megborsozzuk, rárakjuk a fokhagyma pépet, összekeverjük, és nagyobb hőfokon enyhén megpirítjuk, azután hozzáöntjük a sült burgonyát, az edényt újból lefedjük, és a húst a k... |
2011-01-10 14:54:18 |
|
|
|
|
|
|
... só
Elkészítése:
A főzésre előkészített, előre beáztatott lencsét feltesszük a sertés-csontból főzött hús levébe főni.A finomra vágott hagymát zsíron megpirítjuk.Mielőtt levesszük a tűzről apróra vágott fokhagymát és piros-paprikát teszünk hozzá, elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez. Cukorral lepirított, barna rántással rántjuk be. Tejföllel simára keverjük, ec... |
|
2011-01-09 09:52:58 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
* 1 tk porcukor
elkészítés
1. A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Levesszük a tűzről, és egyenként belekeverjük a tojásokat a masszához.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe ringló nagyságú gömböket nyomunk. Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert kb. dup... |
|
2011-01-07 21:06:36 |
|
|
|
|
|
|
... három vékony lapot sütünk belőle.
A töltelékhez 1/4 liter tejet a vaníliás cukorral felforralunk és lassan hozzákeverjük a 4 kanál liszttel elkevert másik 1/4 liter tejet. Ha pépszerű, levesszük a lángról, és ha kihűlt, összedolgozzuk az előzőleg kikevert 20 dkg vajjal és 30 dkg porcukorral.
Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat. A felső lapra nedves szalvétát borítunk, é... |
2011-01-06 14:18:59 |
|
|
|
|
|
|
... tojás.
Elkészítés:
Felforraljuk a vizet a margarinnal együtt, majd hirtelen beleöntjük a lisztet, miközben szaporán kavargatjuk a masszát. Amikor felvesz egy csirizes állapotot, levesszük a lángról.
A tojásokat kettesével ütjük a masszába kevergetés mellett, majd evokanálnyi darabokat szaggatunk ki belole, amelyeket forró olajba teszünk. Érdekességként említe... |
2011-01-05 23:21:51 |
|
|
|
|
|
|
... hólyagosra dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben a töltelékhez a cukrot elkeverjük a pudingporral,kakaóval,hozzáadjuk a tejet és szokásos módon pudingot főzünk. Ha kész levesszük a tűzről és belekeverjük a darabokra vágott margarint.
A megkelt tésztát 6 egyforma cipóra osztjuk,lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk,megkenjük a pudinggal és feltekerjük.A ... |
2011-01-05 15:58:36 |
|
|
|
|
|
|
... járunk el. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot vagy a diót, ezenkívül a mazsolát, a zsemlemorzsát és a reszelt citrom héját. Levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük.... |
2010-12-14 17:00:41 |
|
|
|
|
|
|
... vaj
40dkg liszt
2 k.kanál szódabikarbóna.
A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett 5 percig kevergetés közben felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet.
A tésztát három felé osztjuk és darabonként kb. 30 x 24-es lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. ... |
2010-11-26 17:06:20 |
|
|
|
|