|
|
|
... ¼ l vizet öntünk rá. Ha a fokhagyma megfőtt benne, visszatesszük a májat, jól összefőzzük.
Egy evőkanál ecetet öntünk rá a végén, összeforraljuk vele néhány percig, majd levesszük a tűzről. Langyosan, vagy hidegen fogyasztható. Két fogás közt adjuk asztalra kicsi adagokban, tunkolnivaló.
27. Borjúnyelv rántva
|... |
2012-03-26 22:15:28 |
|
|
|
|
|
|
... Kb. háromnegyed óra múlva, amikorra a rizs megpuhul ( a vaj összes víztartalma elpárolog, illetve azt a rizs és a só magába szívta), tehetünk bele egy kanál sáfrányt, majd öt perc múlva levesszük a tűzről, és sűrű szövésű ruhán (vásznon, muszlinon) átszűrjük.
LENCSELEVES (Sorabat el adasz)
Hozzávalók:
1 csésze lencse
1 nagy hagyma... |
|
2012-03-26 21:59:30 |
|
|
|
|
|
|
... keverünk annyit,hogy krémes állagú legyen majd habzsákkal a paprikákba töltjük. A combokat a páclével együtt tepsibe vagy jénaiba tesszük, és fóliával letakarva, 30-35 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, és még k.b. 20 percig sütjük. Az utolsó 10 percben szórjuk rá az olívabogyót, és együtt sütjük. A combokat a fetás krémmel töltött paprikákkal tálaljuk. Aki nem szereti a hideg k... |
2012-03-17 14:07:01 |
|
|
|
|
|
|
... cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel.
A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, a keveréket időnként megkavargatva teljesen kihűtjük, és ízesítjük a citromhéjjal és a rummal.
Végül a keményre vert tejszínhabot is beleforgatjuk.
Összeállítás:... |
|
2012-01-23 22:30:34 |
|
|
|
|
|
|
... vékony lapot sütünk belőle.
A töltelékhez 1/4 liter tejet a vaníliás cukorral felforralunk és lassan hozzákeverjük a 4 kanál liszttel elkevert másik 1/4 liter tejet. Ha pépszerű, levesszük a lángról, és ha kihűlt, összedolgozzuk az előzőleg kikevert 20 dkg vajjal és 30 dkg porcukorral.
Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat. A felső lapra nedves szalvétát borít... |
|
2012-01-22 04:12:50 |
|
|
|
|
|
|
... egy réteg burgonyát a tetejére.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd étolajjal megöntözzük, alufóliával letakarjuk a tálat, és 45 percre betesszük a 200 C fokos előmelegített sütőbe. Utána levesszük a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal, és még 10-15 percre visszatesszük, lefedés nélkül a sütőbe, addig amíg a sajt ráolvad, és kicsit megpirul a teteje. Melegen tálalható.
Szakác... |
2012-01-12 05:46:36 |
|
|
|
|
|
|
... tennénk, mellészórjuk a felezett gombákat, aláöntünk egy bő fél deci vizet, lefóliázzuk és forró sütőbe toljuk. Bő negyven-ötven perc kell azért neki, hogy a hús jól megpuhuljon. Ezután levesszük a fóliát, és még pár percre visszatesszük a sütőbe takarás nélkül, majd tálra szedjük a húsokat és a gombát.
Ha krumplival tálaljuk, akkor érdemes a tepsiben lévő szaftot beletörni a... |
2012-01-04 13:41:18 |
|
|
|
|
|
|
... feldaraboljuk vékony csíkokra és a párolt hagymán meg pirítjuk sózzuk .borsozzuk majd hozzá adjuk a csíkokra metélt zöldségeket is kevergetve pirítjuk és végül a gombát is hozzá adjuk ,ha kész levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Minden tészta kockára rakjunk 2 k. tölteléket,csomagoljuk be .
Előnyös sütőpapírral bélelt tepsibe rakni.
kenjük le to... |
2011-12-30 20:33:09 |
|
|
|
|
|
|
... lereszeljük.
Elkészítés:A kacsát tepsibe tesszük,a hasüregébe teszünk egy almát és egy narancsot négybe vágva.Kevés vizet öntünk a tepsibe majd lefóliázzuk és közepes lángon . két órát sütjük.Levesszük a fóliát és többször locsolgatva még egy órát sütjük,hogy szép piros és ropogós legyen.Egy lábasban egy-két kanál kacsazsíron arany barnára pirítjuk a cukrot,rátesszük a ... |
2011-12-25 16:39:13 |
|
|
|
|
|
|
... forrósítunk, az előkészített zöldségeket megpároljuk benne.
Hozzáadjuk a fehérbort, kicsit főzzük. Majd hozzáadjuk a tejet és az erőlevest, sózzuk, borsozzuk és még 3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a sajtot.
A radicchiót megmossuk, és nagyon keskeny csíkokra vágjuk. A tésztára tesszük a gombás mártást, tálaláskor megszórjuk az apróra vágot... |
2011-12-06 08:00:08 |
|
|
|
|