Belépés
3. ARAB KONYHA
... ¼ l vizet öntünk rá. Ha a fokhagyma megfőtt benne, visszatesszük a májat, jól összefőzzük.

Egy evőkanál ecetet öntünk rá a végén, összeforraljuk vele néhány percig, majd levesszük a tűzről. Langyosan, vagy hidegen fogyasztható. Két fogás közt adjuk asztalra kicsi adagokban, tunkolnivaló.





27. Borjúnyelv rántva


|...
2012-03-26 22:15:28
2. ARAB KONYHA
... Kb. háromnegyed óra múlva, amikorra a rizs megpuhul ( a vaj összes víztartalma elpárolog, illetve azt a rizs és a só magába szívta), tehetünk bele egy kanál sáfrányt, majd öt perc múlva levesszük a tűzről, és sűrű szövésű ruhán (vásznon, muszlinon) átszűrjük.



LENCSELEVES (Sorabat el adasz)

Hozzávalók:

1 csésze lencse
1 nagy hagyma...
2012-03-26 21:59:30
Olívabogyós,rozmaringos csirkecomb filé recept
... keverünk annyit,hogy krémes állagú legyen majd habzsákkal a paprikákba töltjük. A combokat a páclével együtt tepsibe vagy jénaiba tesszük, és fóliával letakarva, 30-35 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, és még k.b. 20 percig sütjük. Az utolsó 10 percben szórjuk rá az olívabogyót, és együtt sütjük. A combokat a fetás krémmel töltött paprikákkal tálaljuk. Aki nem szereti a hideg k...
2012-03-17 14:07:01
Kinder Paradiso házilag
... cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel.
A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, a keveréket időnként megkavargatva teljesen kihűtjük, és ízesítjük a citromhéjjal és a rummal.
Végül a keményre vert tejszínhabot is beleforgatjuk.

Összeállítás:...
2012-01-23 22:30:34
Krémes hókocka
... vékony lapot sütünk belőle.

A töltelékhez 1/4 liter tejet a vaníliás cukorral felforralunk és lassan hozzákeverjük a 4 kanál liszttel elkevert másik 1/4 liter tejet. Ha pépszerű, levesszük a lángról, és ha kihűlt, összedolgozzuk az előzőleg kikevert 20 dkg vajjal és 30 dkg porcukorral.

Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat. A felső lapra nedves szalvétát borít...
2012-01-22 04:12:50
Nizzai cukkini saláta
... egy réteg burgonyát a tetejére.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd étolajjal megöntözzük, alufóliával letakarjuk a tálat, és 45 percre betesszük a 200 C fokos előmelegített sütőbe. Utána levesszük a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal, és még 10-15 percre visszatesszük, lefedés nélkül a sütőbe, addig amíg a sajt ráolvad, és kicsit megpirul a teteje. Melegen tálalható.
Szakác...
2012-01-12 05:46:36
Indiai gombás csirke
... tennénk, mellészórjuk a felezett gombákat, aláöntünk egy bő fél deci vizet, lefóliázzuk és forró sütőbe toljuk. Bő negyven-ötven perc kell azért neki, hogy a hús jól megpuhuljon. Ezután levesszük a fóliát, és még pár percre visszatesszük a sütőbe takarás nélkül, majd tálra szedjük a húsokat és a gombát.
Ha krumplival tálaljuk, akkor érdemes a tepsiben lévő szaftot beletörni a...
2012-01-04 13:41:18
Töltött batyu
... feldaraboljuk vékony csíkokra és a párolt hagymán meg pirítjuk sózzuk .borsozzuk majd hozzá adjuk a csíkokra metélt zöldségeket is kevergetve pirítjuk és végül a gombát is hozzá adjuk ,ha kész levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Minden tészta kockára rakjunk 2 k. tölteléket,csomagoljuk be .

Előnyös sütőpapírral bélelt tepsibe rakni.

kenjük le to...
2011-12-30 20:33:09
Narancsos kacsasült almás
... lereszeljük.

Elkészítés:A kacsát tepsibe tesszük,a hasüregébe teszünk egy almát és egy narancsot négybe vágva.Kevés vizet öntünk a tepsibe majd lefóliázzuk és közepes lángon . két órát sütjük.Levesszük a fóliát és többször locsolgatva még egy órát sütjük,hogy szép piros és ropogós legyen.Egy lábasban egy-két kanál kacsazsíron arany barnára pirítjuk a cukrot,rátesszük a ...
2011-12-25 16:39:13
Vacsoradiéta
... forrósítunk, az előkészített zöldségeket megpároljuk benne.

Hozzáadjuk a fehérbort, kicsit főzzük. Majd hozzáadjuk a tejet és az erőlevest, sózzuk, borsozzuk és még 3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a sajtot.

A radicchiót megmossuk, és nagyon keskeny csíkokra vágjuk. A tésztára tesszük a gombás mártást, tálaláskor megszórjuk az apróra vágot...
2011-12-06 08:00:08
1 2 3 ..10 11 12 .16 17 .20 21 22 
Címkék: ARAB KONYHA, Kinder Paradiso, fokhagyma megfőtt, evőkanál ecetet, rizs megpuhul, kanál sáfrányt, paprikákba töltjük, páclével együtt, fetás krémmel, maradék tejet, lisztes masszához, keveréket időnként, keményre vert, vaníliás cukorral, előzőleg kikevert, krémmel megtöltjük, felső lapra, réteg burgonyát, reszelt sajttal, sajt ráolvad, felezett gombákat, sütőbe takarás, tepsiben lévő, párolt hagymán, csíkokra metélt, kacsát tepsibe, hasüregébe teszünk, narancsot négybe, tepsibe majd, órát sütjük, lábasban egy-két, előkészített zöldségeket, radicchiót megmossuk, tésztára tesszük, gombás mártást, apróra vágot, összeforraljuk, összedolgozzuk, megkavargatva, visszatesszük, hozzákeverjük, beleforgatjuk, feldaraboljuk, csomómentesre, előmelegített, vacsoradiéta, felforraljuk, fogyasztható, belekeverjük, megborsozzuk, sütőpapírral, tejszínhabot, citromhéjjal, felforralunk, összeállítás, előkészített, tunkolnivaló, mellészórjuk, forrósítunk, zöldségeket, lencseleves, töltelékhez, víztartalma, alufóliával, csomagoljuk, lefóliázzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.