|
|
|
... teszünk egy almakarikàt. Lisztben megmàrtjuk, a tojàsban meghempergetjük és morzsàban megforgatjuk. Ismét tojàsba, végül ujra morzsába forgatjuk, végül bö, forró olajban megsütjük. A màrtàshoz a felhevitett vajban habzásig melegitjük a lisztet, majd azonnal felöntjük forró tejjel és folytonosan kevergetve, gyenge lángon kiforraljuk. Szerecsendióv... |
2007-04-17 19:50:06 |
|
|
|
|
|
|
... sütéshez, pecsenyelé, 1 kk. étkezési keményítő, 2 ek. száraz fehérbor.
A pulykamellbol nagy szeleteket vágunk és kb. 20 dkg-nyit ledarálunk belőle. A hagymát finomra vágjuk, és olajban megparoljuk.. Ha kihűlt összedolgozzuk a petrezselyemmel, a tojással, a sóval, a borssal, a curryvel, s ha kell, zsemlemorzsával. A pulykaszeleteket sózzuk, borsozzuk és beteritjuk a sonk... |
|
2007-04-17 19:47:40 |
|
|
|
|
|
|
... vörösbor (ha gyerekek is esznek belőle, ezt hagyjuk ki)
só, zöld fűszerek (friss vagy szárított) vagy friss rozmaring
A hagymát apróra vágjuk, megfonnyasztjuk az olívaolajban.
Hozzáadjuk a tört fokhagymát és a cukrot, majd 2 percig pirítjuk.
A répát szeletelve adjuk hozzá (de ne vágjuk túl vékonyra), és 2-3 percig pároljuk.
Azután a paradicsomok... |
2007-04-17 17:25:04 |
|
|
|
|
|
|
... vörösbor (ha gyerekek is esznek belőle, ezt hagyjuk ki)
• só, zöld fűszerek (friss vagy szárított) vagy friss rozmaring
A hagymát apróra vágjuk, megfonnyasztjuk az olívaolajban. Hozzáadjuk a tört fokhagymát és a cukrot, majd 2 percig pirítjuk. A répát szeletelve adjuk hozzá (de ne vágjuk túl vékonyra), és 2-3 percig pároljuk.
Azután a paradicsomokat, a... |
|
2007-04-17 10:47:32 |
|
|
|
|
|
|
... majd öblítsük le. Közben a húst, sajtot, tojást, sót, borsot, zsemlemorzsát, tejet, petrezselymet és fokhagymát keverjü... |
|
2007-04-15 11:10:50 |
|
|
|
|
|
|
... meghámozott és feldarabolt friss paradicsomot, és a sós vízben kifőzött tésztát. Jól forrósítsuk össze, és tálaljuk kis tálkákba. Tetejét reszelt parmezán sajttal szórjuk meg.
Ha olívaolajban eltett aszalt paradicsomot használunk, akkor azt az olajat használjuk a ragu elkészítéséhez.
Brokkol... |
2007-04-15 09:51:25 |
|
|
|
|
|
|
... óvatosan beletesszük a tojás felvert habját is. Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházat, karikákra vágjuk, esetleg... |
2007-04-15 09:46:43 |
|
|
|
|
|
|
... mint a hagyományos palacsinta tészta. Ha kész a massza, a banánokat hámozzuk meg majd nagyobb darabokra szeleteljük fel,ezt követően forgassuk bele a masszába a banán darabokat, majd forró olajban hirtelen süssük meg, folyamatosan forgatva a banánokat. Végezetül tálalásnál a sült banánokat hintsük meg porcukorral, majd díszítésképp öntsük le csokoládé öntettel.
[b... |
2007-04-14 13:32:48 |
|
|
|
|
|
|
... földimogyoró
Elkészítése:
A paprikákból kiszedjük a magot, és a hússal együtt apró kockákra vágjuk. A szójaszószt a húshoz keverjük, majd rövid ideig érleljük. Ezután forró olajban 10 másodpercig sütjük. A wokból kiöntjük az olajat, és egy cseppnyi maradék olajban továbbsütjük a paprikát a hússal. Alaposan összekeverjük, majd elzárjuk a lángot. Belekeverjük a... |
2007-04-13 00:35:25 |
|
|
|
|
|
|
... csipet fűszerpaprikával. Uborka-, paradicsom és hagymakockákkal gazdagítva jéghidegen tálaljuk.
Mártásnak
Avokádóöntet halfiléhez
Keverjünk össze aprított és olajban fonnyasztott fokhagymát avokádóval, citromlével és tejszínnel, majd öt percig melegítsük össze nagyon enyhe tűzön. A szószt gazdagítsuk tárkonnyal, csirkemellel vagy füstölt lazaccal, így ku... |
2007-04-12 05:43:02 |
|
|
|
|