|
|
|
Hozzávalók:
* 100 db paprika
* 1 liter 10%-os ecet
* 3 liter víz
* 25 dkg cukor
* 10 dkg só
* 3 dl étolaj
* 1 kávéskanál tartósítószer
Elkészítés:
A léhez valókat (tartósítószer nélkül) felfőzzük, ha forr, beledobjuk a paprikákat. Ha a paprikák megfonnyadtak, a tűzről levesszük, és nem egé... |
2010-08-17 10:19:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 2 kg paprika
* A felöntőléhez, 1 liter vízhez:
* 2 dl 10%- os ecet
* 1 dl étolaj
* 2 dkg cukor
* tartósítószert tartalmazó savanyúság fűszerkeverék
Elkészítés:
Készíthetjük vastag, fehér húsú zöldpaprikából, paradicsompaprikából vagy almapaprikából is. A vizet és az ecetet cukorral és... |
|
2010-08-17 10:17:56 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 2 kg piros színű paprika
* A felöntőléhez, 1 l vízhez:
* 1 dl salátaolaj
* 1 dl almaecet
* 2 babérlevél
* 8 szem feketebors
* 5 dkg torma
* 1 mokkáskanál tartóstószer
* 3 dkg só
Elkészítés:
A vizet és a salátaolajat a sóval, a babérlevéllel és a feketeborssa... |
2010-08-17 10:17:04 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 50 dkg liszt
* 5 dkg élesztő
* 3 dl tej
* 1 evőkanál só
* kevés cukor
* 1,5 dl olaj
Elkészítés:
Az élesztőt a meleg tejjel (1,5 dl) és a cukorral elkeverem. A lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a sót, amikor az élesztő felfutott, hozzáadom a liszthez, hozzáteszem a maradék tejet és... |
|
2010-08-17 10:16:09 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 5 dkg élesztő
* 1 evőkanál cukor
* 2 csapott evőkanál só
* 2 dl langyos olaj
* 5 dl langyos tej
* 1 kg liszt
* 1 tojás a kiflik megkenéséhez
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd összedolgozzuk az alapanyagokat, aztán kelni hagyjuk, amíg kétszeresére nő. A megkelt tésztá... |
|
2010-08-17 10:15:03 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 1 kg liszt
* 1/2 l tej
* 2 dl olaj
* 1 evőkanál só
* 1 evőkanál cukor
* 5 dkg élesztő
* 25 dkg sütőmargarin
* 10 dkb reszelt sajt
* 1 tojás a megkenéshez
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejben a cukorral néhány percig állni hagyjuk. A hozzávalókat a margarin é... |
2010-08-17 10:13:57 |
|
|
|
|
|
|
... tudjuk keverni, gyúrni.
7. Gombócokat formázunk belőle, majd azokat egyenként kinyújtjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy teáskanálnyi káposztát. Újra gombóccá for... |
2010-08-16 19:58:42 |
|
|
|
|
|
|
... tudjuk keverni, gyúrni.
7. Gombócokat formázunk belőle, majd azokat egyenként kinyújtjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy teáskanálnyi káposztát. Újra gombóccá... |
2010-08-16 17:30:47 |
|
|
|
|
|
|
... lassabban emészthetők és B-vitaminban gazdagok. A fehér liszt és cukor kerülendő, hiszen inkább a teljes kiőrlésű gabonafélékből készült ételek, a friss zöldségek és gyümölcsök, a halfélék és az olajos magvak hatnak kedvezően a hangulatunkra.
Tervezzük meg, milyen tennivalók állnak előttünk a hazaérkezés után! Készítsünk napirendet fontossági sorrendben, így a feladatok... |
2010-08-16 10:34:54 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 1 kg hering,
* 3-4 dkg só,
* 4 dl olaj,
* 4 babérlevél,
* 1-1 csapott evőkanál koriander és mustármag,
* 2 szem chili vagy cseresznyepaprika,
* 1 kávéskanál egész bors
Elkészítés:
A heringet kívül-belül sózzuk, 3-4 óra múlva a kukta betétjére máglyába berakjuk. Ráöntjük az ol... |
2010-08-16 10:28:35 |
|
|
|
|