|
|
|
... maradjanak.
Mintaétrend kalciumban gazdag összetevőkből
Reggeli: 2 dl tejalapú ital, teljes kiőrlésű kenyér, zöldségkrém
Tízórai: 150 g narancs
Ebéd: zöldborsó leves, paradicsomos burgonyafőzelék, sült csirkemell
Uzsonna: 50 g natúr joghurt 50 g reszelt almával és 1 teáskanál zabpehellyel
Vacsora: 2 dl tejalapú ital, kenyér, házilag készített húskrém,... |
2011-06-20 09:10:49 |
|
|
|
|
|
|
... majdnem jó, tedd bele a tésztát, és főzd a tasakon jelzett ideig a levessel együtt. Ha kész, ízesítsd utána némi szójaszósszal. Gazdag leves, akár könnyű ebédnek is megteszi
Paradicsomos zöldbab - köretnek vagy könnyű vacsorának
Hozzávalók:
fél kg friss zöldbab
negyed kg paradicsom
bazsalikom, só, cukor
pici olí... |
|
2011-06-19 19:18:11 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kis doboz bármilyen fajta paradicsomos ízesítésű halkonzerv,
50 dkg héjában főtt burgonya,
1/2 citrom leve,
1 dl sűrű majonéz,
2 dl kefir,
1 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só
Elkészítése:
A mártáshoz a majonézt simára keverjük a citromlével, a hal leszűrt, paradicsomos levével é... |
2011-06-19 18:15:30 |
|
|
|
|
|
|
...1 kg halfilé
20 dkg szeletelt sajt, lehet felesbe füstölt és natúr
5-6 db. nagyobb méretű paradicsom
só, bors, bazsalikom olívaolaj
panírozáshoz: liszt, 3 tojás, zsemlemorzsa
Elkészítés:
A halfilét besózzuk, bazsalikommal és borssal megszórjuk. 2 órát állni hagyjuk.
Bepanírozzuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Mint a rántott hal... |
|
2011-06-19 17:43:28 |
|
|
|
|
|
|
... chorizo vastag karikákra vágva
200 g kisebb sertéskolbász vagy virsli (magyarosíthatod debrecenivel is)
3 gerezd fokhagyma
200 ml fehérbor
660 g készen kapható paradicsomos-bazsalikomos tészta-mártás
2x410 g fehérbab (be kell áztatni, de ha nem szereted a macerát a konzerv is jó)
6 teáskanál friss, aprított petrezselyem
Elkészítése:|... |
|
2011-06-18 11:42:58 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csomag tészta
1 db póréhagyma
1 dl olívaolaj
10 db paradicsom
5 gerezd áttört fokhagyma
1 csipet só
1 csipet bors
3 dl paradicsomlé
1 csipet bazsalikom levél
1 csipet finomra vágott zöldpetrezselyem
10 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
Elsőként tegyük fel a tésztát és főzzük... |
2011-06-16 14:46:16 |
|
|
|
|
|
|
... hozzákeverjük. Egy akkora tepsit, vagy tűzálló tálat kivajazunk, amiben 3 lasagne lap elfér egymás mellett. Néhány kanál sajtos mártást teszünk az aljára, majd a tésztát ráfektetjük. Erre paradicsomos-gombás mártást locsolunk, amire sajtos mártás kerül, majd megint tészta. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart. A lényeg, hogy a tetején sajtos mártás legyen, külö... |
2011-06-15 11:12:52 |
|
|
|
|
|
|
... olíva olajjal öntsük fel. Elkészíthetjük napraforgó olajjal is. 2-3 hét elteltével használhatjuk is.
Felhasználható: salátához, majonéz készítéséhez, pácoláshoz, főzéshez. Bab és paradicsomos ételekhez.
Kakukkfüves olaj
Tegyünk bele jó pár ágacska friss kakukkfüvet, pár teáskanálnyi curry port,egész borsot, babérlevelet majd várjunk vele szintén pár hetet.... |
2011-06-15 09:21:31 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
0.5 kg spagetti
2 ek étolaj
4 db paprika
1 db cukkini
1 db hagyma
1 db póréhagyma
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet bazsalikom
1 csipet oregáno
6 ek paradicsompüré
Elkészítés:
A zöldségeket csíkokra vágom és egy wokba szórom őket, majd összepirítom. Ha megpirultak, rárakom a... |
2011-06-11 23:46:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg gnocchi
70 dkg paradicsompüré
10 dkg reszelt parmezán
1 fej hagyma
5 gerezd áttört fokhagyma
1 marék bazsalikom levél
Elkészítés:
A gnocchit szórd bele forrásban lévő, sós vízbe és főzd roppanósra. Vigyázz, ne legyen túl puha, mert az olasz tészták legtöbbje, kicsit kemény állapotban az igazi. A vö... |
2011-06-11 10:36:14 |
|
|
|
|