|
|
|
... tojássárgája
* 3-5 evőkanál zsemlemorzsa
* fél kávéskanál só
Elkészítés:
Az apróra vagdalt májat fehéredésig sütjük kevergetve a vajban, azután hozzáadjuk a petrezselymet. A tejfölben felverjük a tojásokat és sárgákat, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a zsemlemorzsával. Miután a megpirított májat és a zsemlemorzsát is belekevertük, forgassuk... |
2010-08-15 15:41:22 |
|
|
|
|
|
|
... Sózzuk, borsozzuk. Felaprított petrezselyemmel ízesítjük. 2-3 percig forraljuk.
5. A galuskához a gombát és a csirkehúst apróra vágjuk. Hozzáadjuk a tojást, az áztatott zsemlét, a pe... |
|
2010-08-15 15:30:39 |
|
|
|
|
|
|
... ízlés szerint
* negyed-fél citrom leve
* 2-3 ek olívaolaj
elkészítés
1. A petrezselymet felaprítjuk, a zöldhagymát felszeleteljük, a paprikát vékony csíkokra vágjuk.
2. A burgonyákat meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főjenek szét, csak épp megp... |
2010-08-15 15:04:51 |
|
|
|
|
|
|
... Sózzuk, borsozzuk. Felaprított petrezselyemmel ízesítjük. 2-3 percig forraljuk.
5. A galuskához a gombát és a csirkehúst apróra vágjuk. Hozzáadjuk a tojást, az áztatott zsemlét, a pe... |
|
2010-08-15 14:34:34 |
|
|
|
|
|
|
... pehely, ill. csípős paprika)
* pici bors
* só ízlés szerint
* negyed-fél citrom leve
* 2-3 ek olívaolaj
elkészítés
1. A petrezselymet felaprítjuk, a zöldhagymát felszeleteljük, a paprikát vékony csíkokra vágjuk.
2. A burgonyákat meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főjenek szét, csak épp megpu... |
|
2010-08-15 14:31:46 |
|
|
|
|
|
|
... babérlevelet. Puhára pároljuk. Ha már puha, hozzáteszünk a maradék szeletelt hagymát... |
2010-08-14 13:30:26 |
|
|
|
|
|
|
... 1x1 centis kockákra vágom, és egy kis olajjal meglocsolt nagy tepsibe teszem, majd a tepsit 190 fokos sütőbe, hogy itt időzzön, míg megpirul minden oldala egy kicsit. Apróra vágom a petrezselymet, a hagymát és a bacont (ha nem kockázott), és egy másik serpenyőben megfuttatom őket, míg a hagyma megfonnyad kicsit. Egy tálban összedolgozom a kenyérrel, a tojásokkal, a tejjel, és anny... |
2010-08-14 10:23:03 |
|
|
|
|
|
|
... ízesítjük. Zsemlegombóccal, szalonnás zsemlegombóccal vagy csőtésztával... |
2010-08-13 09:59:28 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
3 evőkanál liszt
2 db tojás
só
bors
petrezselyem
vaj
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tejfölt, a tojást, a lisztet, a sót, a borsot és a petrezselymet jól összekeverem. Hozzáadok 10 dkg reszelt sajtot. A csirkemellet apró darabokra vágom és a masszához keverem.
Egy őzgerincformát kivajazok, meghintem zsemlemorzsával, belefe... |
2010-08-13 05:24:55 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsomok és a hagymák megtöltése:
Az elkészített töltelék 2/3-ához adjuk hozzá a kikapart paradicsomhúst, az apróra tört kétszersültet, vagy pirítóst, és az apróra vágott petrezselymet. Jól keverjük össze és töltsük bele a paradicsomokba és a hagymákba. A paradicsomokra tegyük vissza a kalapkákat.
A patisszonok megtöltése:
A maradék 1/3 töltelé... |
2010-08-13 04:31:10 |
|
|
|
|