Belépés
Nagymama májas pogácsája
... tojássárgája
* 3-5 evőkanál zsemlemorzsa
* fél kávéskanál só

Elkészítés:

Az apróra vagdalt májat fehéredésig sütjük kevergetve a vajban, azután hozzáadjuk a petrezselymet. A tejfölben felverjük a tojásokat és sárgákat, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a zsemlemorzsával. Miután a megpirított májat és a zsemlemorzsát is belekevertük, forgassuk...
2010-08-15 15:41:22
Gombakrémleves gombagaluskával
... Sózzuk, borsozzuk. Felaprított petrezselyemmel ízesítjük. 2-3 percig forraljuk.
5. A galuskához a gombát és a csirkehúst apróra vágjuk. Hozzáadjuk a tojást, az áztatott zsemlét, a pe...
2010-08-15 15:30:39
Török burgonyasaláta
... ízlés szerint
* negyed-fél citrom leve
* 2-3 ek olívaolaj

elkészítés

1. A petrezselymet felaprítjuk, a zöldhagymát felszeleteljük, a paprikát vékony csíkokra vágjuk.
2. A burgonyákat meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főjenek szét, csak épp megp...
2010-08-15 15:04:51
Gombakrémleves gombagaluskával
... Sózzuk, borsozzuk. Felaprított petrezselyemmel ízesítjük. 2-3 percig forraljuk.
5. A galuskához a gombát és a csirkehúst apróra vágjuk. Hozzáadjuk a tojást, az áztatott zsemlét, a pe...
2010-08-15 14:34:34
Török burgonyasaláta
... pehely, ill. csípős paprika)
* pici bors
* só ízlés szerint
* negyed-fél citrom leve
* 2-3 ek olívaolaj

elkészítés

1. A petrezselymet felaprítjuk, a zöldhagymát felszeleteljük, a paprikát vékony csíkokra vágjuk.
2. A burgonyákat meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főjenek szét, csak épp megpu...
2010-08-15 14:31:46
Magdi hagymalevese
... babérlevelet. Puhára pároljuk. Ha már puha, hozzáteszünk a maradék szeletelt hagymát...
2010-08-14 13:30:26
Vadas
... 1x1 centis kockákra vágom, és egy kis olajjal meglocsolt nagy tepsibe teszem, majd a tepsit 190 fokos sütőbe, hogy itt időzzön, míg megpirul minden oldala egy kicsit. Apróra vágom a petrezselymet, a hagymát és a bacont (ha nem kockázott), és egy másik serpenyőben megfuttatom őket, míg a hagyma megfonnyad kicsit. Egy tálban összedolgozom a kenyérrel, a tojásokkal, a tejjel, és anny...
2010-08-14 10:23:03
Vadas marha
... ízesítjük. Zsemlegombóccal, szalonnás zsemlegombóccal vagy csőtésztával...
2010-08-13 09:59:28
sajtos-tejfölös csirkemell
... tejföl
3 evőkanál liszt
2 db tojás

bors
petrezselyem
vaj
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tejfölt, a tojást, a lisztet, a sót, a borsot és a petrezselymet jól összekeverem. Hozzáadok 10 dkg reszelt sajtot. A csirkemellet apró darabokra vágom és a masszához keverem.

Egy őzgerincformát kivajazok, meghintem zsemlemorzsával, belefe...
2010-08-13 05:24:55
Apró töltött zöldségek
... paradicsomok és a hagymák megtöltése:

Az elkészített töltelék 2/3-ához adjuk hozzá a kikapart paradicsomhúst, az apróra tört kétszersültet, vagy pirítóst, és az apróra vágott petrezselymet. Jól keverjük össze és töltsük bele a paradicsomokba és a hagymákba. A paradicsomokra tegyük vissza a kalapkákat.

A patisszonok megtöltése:

A maradék 1/3 töltelé...
2010-08-13 04:31:10
1 2 3 ............305 306 ......453 454 455 .458 459 ......610 611 612 
Címkék: apróra vagdalt, tejfölben felverjük, megpirított májat, csirkehúst apróra, áztatott zsemlét, petrezselymet felaprítjuk, zöldhagymát felszeleteljük, paprikát vékony, burgonyákat meghámozzuk, maradék szeletelt, másik serpenyőben, hagyma megfonnyad, tálban összedolgozom, csirkemellet apró, masszához keverem, őzgerincformát kivajazok, hagymák megtöltése, elkészített töltelék, kikapart paradicsomhúst, apróra tört, apróra vágott, paradicsomokra tegyük, patisszonok megtöltése, petrezselyemmel, zsemlegombóccal, gombagaluskával, zsemlemorzsával, gombakrémleves, burgonyasaláta, paradicsomhúst, őzgerincformát, paradicsomokba, felszeleteljük, paradicsomokra, petrezselymet, összedolgozom, kétszersültet, összekeverjük, zsemlemorzsát, csőtésztával, petrezselyem, összekeverem, hagymalevese, zsemlemorzsa, csirkemellet, babérlevelet, belekevertük, paradicsomok, tojássárgája, hozzáteszünk, fehéredésig, megpirított, serpenyőben, meghámozzuk, felaprított, patisszonok, burgonyákat, zöldhagymát, megfuttatom, felaprítjuk, elkészített,
© 2013 TVN.HU Kft.