|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
3 nagyobb alma, 50 + 80 g vaj/margarin, 5 tojás, 50 + 50 g cukor, 200 g rétesliszt, 2 dl tej, 1 citrom héja, 2 dl tejszín, 1 tasak habfixáló, fahéjas porcukor, 80 g sűrű sárgabaracklekvár, 20-25 felezett dió, néhány citromfűbóbita.
1. Az almákat megmossuk és meghámozzuk. 50 g vajat/margarint felolvasztunk. A tojásokat kettéválasztjuk... |
2006-10-23 23:13:39 |
|
|
|
|
|
|
... belőle és azokat késsel 10 cm-es darabokra vágjuk. A rudakat patkóformára hajlítjuk és sütőlemezre helyezve, előmelegített sütőben (180 C fokon) 10-15 perc alatt megsütjük. Forrón, vaníliás porcukorba fogatjuk, a végeit olvasztott csokiba mártogatjuk. Forrón törékeny, frissen ropogós, másnapra megpuhul. Sokáig eláll.
Fatörzs
Tésztája 5 tojásból készült piskót... |
|
2006-10-22 17:56:43 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 25 dkg porcukor, 25 dkg tehéntúró, 1 üveg kimagozott meggy, 4 dl tej, 2 tojás, 10 dkg margarin, 4 kanál olaj, 1 púpozott teáskanál sütőpor, 1 citrom lereszeIt héja, 1 mokkáskanál só.
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, porcukorral és reszelt citromhéjjal. Margarinnal kikenjük a tepsi alját és oldalát, b... |
2006-10-20 18:51:58 |
|
|
|
|
|
|
... babérlevél
só
60 dkg savanyú káposzta
3 evőkanál olaj
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
1 kisebb szál póréhagyma
2 evőkanál citromlé (ízlés szerint kihagyható)
1 evőkanál porcukor
fél csokor metélőhagyma
Elkészítés:
A szárazbabot a főzést megelőző napon éjszakára hideg vízbe tesszük, és ázni hagyjuk. Másnap leszűrjük, ma... |
|
2006-10-19 18:05:38 |
|
|
|
|
|
|
... egjharmadnyi zsírt adunk.
- Palackot, tennoszl, fűszertartó tégelyeket kimosás után ne dugaszoljuk be, mert megdohosodnak.
- Rántáshoz mindig sima lisztet használjunk.
- Só, porcukor nem csomósodik, nem nyirkosodik meg, ha a tartóba egy darabka itatóspapít vagy néhány szem rizst teszünk.
- Tojásfőzéskor tegyünk sót a vízbe, így a tojás nem reped meg.
- Ub... |
|
2006-10-11 01:53:47 |
|
|
|
|
|
|
Csokis süti mikróban
Hozzávalók:
10 dkg csokoládé
15 dkg margarin
3 egész tojás
1/2 dl tej
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál rum (rumaroma)
20 dkg liszt
maréknyi apróra vágott dió
10 dkg vegyesíz (sütésálló
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A csokoládét megolvas... |
2006-10-07 22:50:25 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcs
7,5 dkg étcsokoládé
2 evőkanál pisztácia
40 dkg ricotta sajt
2,5 dl cukorszirup
1 kerek piskótatorta
2 dl curaçao likőr
csipetnyi őrölt fahéj
50 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
ELKÉSZÍTÉS
20 dkg cukrozott gyümölcsöt felkockázunk, a csokoládét lereszeljük, a pisztáciát apróra vágjuk. A ricottát... |
2006-10-05 15:03:55 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
25 dkg leveles tészta
10 dkg cukor
10 dkg kész tejberizs
1 evőkanál citromlé
32 szem málna
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A leveles tésztát több rétegben egymásra tesszük, derelyemetélővel pogácsa méretű darabokat vágunk ki belőle, és kivajazott tepsibe rakjuk. Meleg sütőben pirosra sütjük. A cukrot 2 evőkan... |
2006-10-05 15:01:10 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt
18 dkg margarin
18 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál porcukor
2 tojás
1 narancs reszelt héja
1 evőkanál sütőpor
1 alma
25 dkg szeder
ELKÉSZÍTÉS
A porcukrot a fahéjjal egy kis tálkában összekeverjük. A lisztet, a margarint és a cukrot elmorzsoljuk, majd h... |
2006-10-05 14:59:42 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg keményítő
25 dkg porcukor
2 tojás
2 tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
30 dkg margarin
A töltelékhez:
8 dkg mandula (őrölt)
1 (kb. 20 dkg) rétesalma
3 dkg zsemlemorzsa
70 dkg szeder
5 dkg cukor
A díszítéshez:
1 tojássárgája
1 ev... |
2006-10-05 14:58:44 |
|
|
|
|