|
|
|
... (aki szereti, egy kis Triple Sec-el meglocsolhatja a tortalapokat) és ezután megkenjük a málnakrémmel.
2. A tejszínhabos krémhez: habbá verjük a hideg tejszínt, majd hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót.
3. A betöltött tortát körbehúzzuk tejszínhabbal, és tejszínrózsákkal feldíszítjük a szélét. Majd a tortára feltesszük a félretett 16 db legszebb lecsepegtetett m... |
2010-05-13 18:41:08 |
|
|
|
|
|
|
... csomag vaníliás cukor
- gyümölcs
- 1 csomag tortazselé
Elkészítés
Egy közepes méretű tepsi aljára sorba lefektetjük a háztartási kekszet. A tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot alaposan összekeverjük, és ráöntjük a kekszek tetejére. Ezután egy újabb sor keksz következik. Minden keksz tetejére egy darab gyümölcsöt rakunk, és leöntjük a már elkés... |
|
2010-05-13 18:10:50 |
|
|
|
|
|
|
... száradjon!
Miután elkészültek a mézeskalácsok, kedvünk szerint díszíthetjük őket.
Cukormáz készítése:
1 tojás fehérjétfel kell verni, majd hozzáadni 15-20 dkg porcukrot. 15 dkg-n túl óvatosan kell hozzáadni a cukrot, nehogy túl kemény és sűrű legyen az anyag. Zacskóba, vagy cukrászformázóba beletöltjük, a zacskó csücskét kivágjuk, és már "rajzolhat... |
2010-05-13 16:44:06 |
|
|
|
|
|
|
... tetejénél, éles késsel levágjuk a felesleges piskótát.
7... |
|
2010-05-12 21:57:53 |
|
|
|
|
|
|
... (Tűpróba!)
4. Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerem és hűlni hagyom.
5. Addig elkészítem a krémet. Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverem a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforralom, majd hozzáadom a cukros-pudingos-tejet is. Állandó keverés mellett sűrűre főzőm. Hűlni hagyom.
6. Habverővel krémesre keverem a puha margar... |
|
2010-05-12 21:54:15 |
|
|
|
|
|
|
... és felrakjuk a tűzre forrni. (Így legalább mosogatni is könnyebb lesz ;-)
2. A tojásfehérjét egy fém tálba tesszük, és habverővel verni kezdjük, majd fokozatosan belekeverjük a porcukrot, sót és citromlevet.
3. Amikor a víz már forr, mérsékeljük a lángot és a gőz fölött (fontos, hogy a tál ne érjen bele a vízbe!) addig verjük a tojásfehérjét, amíg kemény és csillog... |
2010-05-12 21:49:07 |
|
|
|
|
|
|
... méz
* 5 dkg vaj (vagy sütőmargarin)
* 2 ek kakaó
* 2 db tojás
elkészítés
1. A tojást, a kakaót, a mézet, a vajat vagy sütőmargarint és a porcukrot gőz fölött összekeverjük.
2. Ha langyosra kihűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd két lapot sütünk belőle.
3. A két lapot a... |
2010-05-12 21:44:35 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgájával együtt. Jól összegyúrjuk, ha kell még hozzá tej, tegyünk bele, hogy jól nyújtható legyen a tésztánk.
2. A töltelékhez felverjük a tojásfehérjét habbá, hozzáadjuk a porcukrot, és kettévesszük a habot, egyik felébe a diót, a másikba a mákot keverjük.
3. A tésztából 4 cipót készítünk, kb. közepes méretű tepsi nagyságúra nyújtjuk, és megkenjük lekvárral... |
2010-05-12 21:21:03 |
|
|
|
|
|
|
... kihűtjük.
Töltelék készítése:
1. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
2. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
3. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a te... |
2010-05-12 21:05:07 |
|
|
|
|
|
|
... * 6 dkg margarin
* 9 dkg finomliszt
elkészítés
1. A lisztet, a margarint és a porcukrot tésztává gyúrjuk.
2. 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
3. Az epret félbevágjuk (ha nagyobb, akkor negyedeljük) és egy tűzálló tálba tesszük.
4. A mélyhűtőből elővett tész... |
2010-05-12 20:45:21 |
|
|
|
|