|
|
|
... sütöm.
8. Résnyire nyitott sütőben hagyom kihűlni, majd kiveszem a formából.
9. Papírbó... |
2010-05-12 20:31:32 |
|
|
|
|
|
|
... megszórom kristálycukorral. 15 pe... |
|
2010-05-12 20:29:25 |
|
|
|
|
|
|
... másik felével, ha fényes, hozzáadjuk óvatosan a tojássárgákhoz, végül lazán elkeverjük a hozzászitált liszttel. Papírral kibélelt tepsibe öntjük. A kimagozott meggyre ráhintünk 10 dkg porcukrot, a levétől gyengén kinyomkodjuk és a tésztára szórjuk. Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Amikor elkészült, néhány percig szikkadni hagyjuk a tepsiben. Kockákra szeleteljük, cukorral meghintj... |
2010-05-12 18:29:54 |
|
|
|
|
|
|
... mivel 5 dl-es kiszerelésben vettem)
- 1,5 tasak habfixáló (én 2 tasakot használtam)
+ a díszítéshez eper
A zselatinlapokat beáztattam bő hideg vízbe. A túrót, 60 g porcukrot, az alaposan megmosott citrom reszelt héját és 2 evőkanál átszűrt citromlét simára kevertem. A zselatint kinyomkodtam és annyi vízzel amennyit magába szívott egy lábasban, gyenge tűzön fel... |
|
2010-05-12 10:50:06 |
|
|
|
|
|
|
... méz
* 5 dkg vaj (vagy sütőmargarin)
* 2 ek kakaó
* 2 db tojás
elkészítés
1. A tojást, a kakaót, a mézet, a vajat vagy sütőmargarint és a porcukrot gőz fölött összekeverjük.
2. Ha langyosra kihűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd két lapot sütünk belőle.
3. A két lapot az előm... |
|
2010-05-11 14:51:57 |
|
|
|
|
|
|
... róla a sütőpapírt. A kréme... |
2010-05-11 11:14:12 |
|
|
|
|
|
|
... belecsepegtetjü... |
2010-05-11 11:11:11 |
|
|
|
|
|
|
A keserűfűfélék családját a virágtakaró leegyszerűsödése jellemzi. A mintegy negyven rebarbarafaj Közép-Ázsiában, Kína különböző részein, elsősorban a hegyvidéken honos, innen terfedt el fokozatosan más földrészekre is. A növények 2-3 m magasra nőnek meg, szárukon jellegzetesek és feltűnőek a szárcsomók (nóduszok). Levelei nagyok, egyszerűek, szórt állásúak, ép szélűek, kerekdedek,... |
2010-05-11 10:10:11 |
|
|
|
|
|
|
... díszíteni
sajtkrém:
250 g krémsajt, mint például a Philadelphia
5 evőka... |
2010-05-09 16:40:19 |
|
|
|
|
|
|
... ml
1 tk. vaníliaaroma,
20 dkg rebarbara felszeletelve,
1 1 / 2 ek. cukor
fahéj.
elkészitése:
a tésztát kikeverem és a formába rakom és a porcukrot,fahéjat összekeverem és
a sütés előtt a tészta tetejét megszoróm veleés 200 fokon 20-24 perc alatt megsül.
http://s1.images.www.tvn.hu/2010/05/ 09/15/11/www.tvn.hu... |
2010-05-09 15:09:23 |
|
|
|
|