Belépés
Tallóztam
... tk mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja


Az aszalt gyümölcsöket és az egész mandulát felaprítjuk, a mazsolát legalább 30 percig rumba áztatjuk. Elmorzsoljuk a langyos, pici cukorral elkevert tejben az élesztőt, és felfuttatjuk.

A puha vajhoz hozzáadjuk a tojást, a narancs és citrom héját, a mézes fűszert, és a ...
2017-12-27 11:32:29
Német karácsonyi sütemény - Stollen
... tk mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja


Az aszalt gyümölcsöket és az egész mandulát felaprítjuk, a mazsolát legalább 30 percig rumba áztatjuk. Elmorzsoljuk a langyos, pici cukorral elkevert tejben az élesztőt, és felfuttatjuk.

A puha vajhoz hozzáadjuk a tojást, a narancs és citrom héját, a mézesfűszert, és a...
2017-12-25 09:02:45
RUMOS MAZSOLÁS - Elálló, vendégváró sütemény
... 25 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 15 dkg mazsola, 3 tojás, 1 dl rum, csipet só

A porcukrot, a tojássárgákat és 12 dkg vajat, csipet sóval simára keverjünk. A mazsolát rumba beáztatjuk. a gerincformát vajjal kikenjük és megszórjuk kristály cukorral. Ezután habbá verjük a tojásfehérjéket és hozzátesszük a kikevert masszához. Összekeverjük a liszttel, folyamatosan...
2017-12-14 16:31:44
Máglyarakás
... kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat és a citromhéjat.
3.A kalácsokra öntjük a tojásos egyveleget és 15-20 percig állni hagyjuk.
4.A mazsolát a rumba áztatjuk.
5.Egy kb. 25 x 25 cm-es hőálló tálat kivajazunk és egy réteg áztatott kaláccsal borítjuk az alját. Megszórjuk a mazsolával és a dió felével. Jön még egy réteg kalács, mazsola...
2017-11-15 13:22:00
Édes gesztenyekrémleves
... mazsola
8 dl tej
3 evőkanál
méz
3 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás puding
1 csomag vaníliás cukorrum


Elkészítés:
Áztasd rumba a mazsolát, a gesztenyemasszát villával törd össze. A tejből csorgass a pudingporhoz és a cukorhoz egy decit, és keverd simára. A maradék tejet tedd fel főni. Amikor felforr, öntsd ho...
2017-10-25 16:46:06
Sárgabarackos túrógombóc (Wachaui recept)
... felhasított vaníliarúd kikapart belsejét és félretesszük.
A gyümölcsöt megmossuk és kiskéssel vagy kiskanál nyelével óvatosan eltávolítjuk a magokat. Minden mag helyére 1 db rumba mártott kockacukrot dugunk.
A túrós masszából kb. félökölnyi darabokat csípünk ki. Ezeket szétlapítjuk, beburkolunk velük egy-egy barackot és gombóccá gömbölyítjük.
...
2017-09-28 22:18:18
Az élet egy angolkeringő.......
...... de ez RUMBA :)

Slavik Kryklyvvy és Elena Khorova - Rumba

Ez a világ legszebb rumba előadása.



Mondják, hogy az élet egy angolkeringő, amit eltáncolsz a sírig, életed csak attól függ, hogy kivel táncolod végig.... Igen és az sem mindegy, h...
2017-07-12 19:12:44
Kerecsényi Éva
... nyoma.

Gyorsan jár az óra, mintha versenyt futna,
el kéne dönteni, jobbra-e vagy balra,
kedves kedvem mi lesz, maradsz morcos, lusta,
felkérlek egy táncra, lehet szamba, rumba.

Ó, tudom, mit érzel, vársz egy apró jelre,
léleksimogató, kedves üzenetre,
nincs az életnek se sava, se borsa,
kell csipetnyi fűszer, s az, ki adagolja....
2017-07-08 21:00:20
Négerkocka
... hűlni hagyjuk. A margarint a cukorral kikeverjük és a lehűtött krémhez adjuk. a rummal habosra keverjük.

Összeállítás: Az egyik tésztalapot megkenjük a krém felével és egy doboz rumba áztatott babapiskótát rétegezünk rá, majd a krém másik felét rákenjük és a másik tésztalappal beborítjuk. Egy napig állni hagyjuk és kocka alakúra szeleteljük

....
2017-06-09 13:33:08
Rumba Sencilla
... akármilyen alkotóművésznél így ötven körül már világossá válik, elég világosan kivehető.De az is lehet, hogy az én szemeim nincsenek még mindig eléggé nyitva.

Vargas Andras - Rumba Sencilla



...
2017-06-09 03:00:41
1 2 3 .5 6 7 ............49 50 ........74 75 ........98 99 100 
Címkék: RUMOS MAZSOLÁS, Kerecsényi Éva, Rumba Sencilla, Slavik Kryklyvvy, Elena Khorova, Vargas Andras, aszalt gyümölcsöket, egész mandulát, mazsolát legalább, puha vajhoz, mézes fűszert, mazsolát rumba, gerincformát vajjal, kikevert masszához, kétféle cukorral, olvasztott vajat, kalácsokra öntjük, tojásos egyveleget, rumba áztatjuk, réteg áztatott, réteg kalács, gesztenyemasszát villával, tejből csorgass, maradék tejet, gyümölcsöt megmossuk, túrós masszából, világ legszebb, apró jelre, cukorral kikeverjük, lehűtött krémhez, rummal habosra, egyik tésztalapot, krém felével, doboz rumba, krém másik, másik tésztalappal, napig állni, gesztenyemasszát, tojásfehérjéket, alkotóművésznél, sárgabarackos, léleksimogató, fűszerkeverék, összekeverjük, tojássárgákat, tésztalappal, felfuttatjuk, babapiskótát, hozzátesszük, szétlapítjuk, folyamatosan, elmorzsoljuk, gyümölcsöket, gömbölyítjük, összeállítás, angolkeringő, gerincformát, pudingporhoz, félretesszük, eltávolítjuk, mézesfűszert, kockacukrot, felaprítjuk, mézeskalács, tésztalapot,
© 2013 TVN.HU Kft.