|
|
|
... (mell, farhát, comb),
3 felsőcomb,
6 db csirkeláb,
6 db csirkemáj (dupla),
20 dkg füstölt hús (comb),
só,
8 szem egész feketebors,
1 pici darabka szerecsendió,
1 nagyon pici darab (10 cm-es sárgarépa),
1 pici fehérrépa,
1/2 pingponglabdányi zeller vagy
1 csokor zellerlevél,
2-3 darabka szárított vargánya vagy
4-5 dar... |
2010-08-29 09:17:19 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
* 1 liter főzőtejszín
* szerecsendió
* 1 kg csirkemell (pulykamellből is készíthető)
* 1 kukoricakonzerv
* só
Elkészítés:
A kockákra vágott csirkemellet besózzuk, majd a szerencsendióval főszerezett tejszínnel feltesszük főni. Amikor puha a hús, hozzákeverünk egy doboz kukoricát. Főtt tész... |
|
2010-08-14 12:57:02 |
|
|
|
|
|
|
... (TATYI) [Kovác...
Egyben sült karaj meggyszósszal
Hozzávalók:
3 db póré hagyma
só
ételízesítő
méz
tej
gyömbér
reszelt szerecsendió
karaj
meggy
Elkészítés:
A karajt felöntöm annyi tejjel amennyi ellepi. A tejbe rakok 1-2 evőkanál mézet, őrölt gyömbért, reszelt szerecsendiót. Félig megfőzöm, ut... |
2010-08-06 14:02:33 |
|
|
|
|
|
|
... kikent tűzálló tálba/ tepsibe ültetjük.
4. A burgonyák tetejét és a kivájt közepét villával összetörjük, hozzáadunk 8 dkg vajat, 1 tojás sárgáját, a tömlős sajtot, sót, borsot, szerecsendiót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és jól összekeverjük, végül a felvert tojásfehérjét lazán belekeverjük.
5. A keveréket visszatöltjük a burgonyákba és beborítjuk 1-1 szelet... |
|
2010-08-03 19:26:49 |
|
|
|
|
|
|
... keverék ( zöldborsó , csemegekukorica , sárgarépa )
* 2 tk ételízesítő
* őrölt cayenne bors
* őrölt feketebors
* durvára darált színesbors
* szerecsendió
* petrezselyem zöldje ízlés szerint
* 3 gerezd fokhagyma
* só
elkészítés
1. A mexikói keveréket megfőzzük. Előkészítjük a sertésda... |
|
2010-07-22 11:32:15 |
|
|
|
|
|
|
... keverék ( zöldborsó , csemegekukorica , sárgarépa )
* 2 tk ételízesítő
* őrölt cayenne bors
* őrölt feketebors
* durvára darált színesbors
* szerecsendió
* petrezselyem zöldje ízlés szerint
* 3 gerezd fokhagyma
* só
... |
2010-07-22 11:07:52 |
|
|
|
|
|
|
... (vagy 1 ek ételízesítő), 1 nagy kígyóuborka (kb. 50 dkg), 1/2 csokor kapor, 1 ek citromlé, 150 g crème fraiche (vagy helyette sűrű, 20% zsírtartalmú tejföl), frissen reszelt szerecsendió, kb. 8 dkg füstölt lazac vagy sonka, só, fehér bors
Elkészítése:
1. Kb. 3 dl vizet felforralunk, belemorzsoljuk a leveskockát, és 5 percig főzzük. (Az ételízesítőt csak egys... |
2010-07-20 11:25:01 |
|
|
|
|
|
|
... cukrászipar és a konzervipar is, például kedvelt bébiételek, ivólevek készülnek belőle. Édeskés, de nem markáns ízű, így sokféle fűszert alkalmazhatunk hozzá, például a belőle főzött leveshez szerecsendió, római kömény, koriandermag, curry és gyömbér is illik. Krumplit kiváltható köret, püré is készülhet belőle alkalmanként, ez esetben rozmaringgal is lehet ízesíteni. Édességként ... |
2010-07-01 15:27:16 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál zsemlemorzsa (nem púpozott)
- só, bors, egy kis ételízesítő (finoman, nehogy túl sós legyen)
- egy pici őrölt szerecsendió (de ezt én kihagytam)
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük/gyúrjuk, majd lisztes kézzel egy belisztezett lapítón kis henger formájúra gyúrjuk. Forró olajban szép... |
2010-06-20 16:55:44 |
|
|
|
|