|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
2 füstölt köröm, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyem, 10 dkg zellergumó, 3 ek. olaj, 40 dkg fehérbab, 2 babérlevél, 1 ek. liszt, 1 tk. fűszerpaprika, 1 ek. vágott zellerlevél.
1. A körmöket megtisztítjuk, négybe vágjuk, egy órára beáztatjuk. Közben
a zöldségeket is megtisztítjuk, megmossu... |
2007-01-28 00:37:54 |
|
|
|
|
|
|
Levesek
Borjúragu leves
-Hozzávalók:
25 dkg borjúhús
25 dkg borjúcsont
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
1 zellergumó
1 kis fej kelkáposzta
4-5 goma
1 fej hagyma
1 zöldpaprika
só
bors
olaj
citromlé
-Elkészítés:
A csontot főni te... |
|
2006-12-16 10:47:42 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (6 személyre):
2 kg vegyes disznóság(csülök, köröm, bőr)
15 dkg vöröshagyma
8 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
3 dkg zellergumó
fokhagyma
feketebors (szemes)
só
A megtisztított (szükség esetén leperzselt) disznóságokat alaposan mosd meg, s annyi hideg vízben tedd fel főni, amennyi ellepi (max. 3 liter). Ha a víz felforrt, ... |
2006-11-10 20:39:47 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
0,5 kg csontos csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zellergumó, 1 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, 2 db tojássárgája, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors, csipetnyi tengeri só.
Elkészítése:
Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és... |
|
2006-08-13 20:22:46 |
|
|
|
|