|
|
|
... málna, a szeder. Az étkezések végén nem esznek desszerteket, süteményeket.
Étkezés előtt egy borókaillatú pálinkát vagy rozspálink... |
2010-11-27 16:00:04 |
|
|
|
|
|
|
... dkg liszt, 2,5 dl aludttej, 5 dkg vaj, késhegynyi köménymag, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál só.
Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd beledolgozzuk az aludttejet, a sót, a köményt és a szódabikarbónát. Sima tésztává gyúrva lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőlemezre tesszük, és forró sütőben pirosr... |
|
2010-11-18 20:46:40 |
|
|
|
|
|
|
... dkg liszt, 2,5 dl aludttej, 5 dkg vaj, késhegynyi köménymag, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál só.
Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd beledolgozzuk az aludttejet, a sót, a köményt és a szódabikarbónát. Sima tésztává gyúrva lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőlemezre tesszük, és forró sütőben pirosr... |
2010-11-16 21:42:44 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított zellert tetszés szerint földaraboljuk.
Az uborkát héjastul fölkarikázzuk. A paradicsomokat negyedekbe vágjuk. Minden zöldséget beleszórunk egy mély salátástálba. Az aludt... |
|
2010-11-14 13:47:10 |
|
|
|
|
|
|
... cseresznye.
Olajos magvak közül rendszeresen fogyasszunk diót, mogyorót és a mandulát.
Ajánlatos még a vashiányos állapotban fogyasztani különböző tejtermékeket: pl. az aludttejet, a natúr joghurtot, a kefirt, a kecsketejet és juhsajtot, a különböző sajtokat: pl. edami-t, az óvári-t.
Sokszor együnk halféléket: busát, heringet, lazacot, tőkehalat.... |
|
2010-11-13 20:00:21 |
|
|
|
|
|
|
... főtt burgonyát meghámozom, és karikára vágva beleterítem egy közepes nagyságú tepsibe. A kovászos uborkát az almareszelő durva fokán héjastól lereszelem és rászórom a burgonyára. Az aludttejet simára keverem, sóval, porcukorral és a törött borssal fűszerezem, majd hozzákeverem a zúzott fokhagymát és a megmosott, lecsöpögtetett, finomra metélt kaprot. A kapros keverékkel lelocsolom... |
2010-11-12 20:26:18 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított zellert tetszés szerint földaraboljuk.
Az uborkát héjastul fölkarikázzuk. A paradicsomokat negyedekbe vágjuk. Minden zöldséget beleszórunk egy mély salátástálba. Az aludt... |
2010-11-11 20:15:26 |
|
|
|
|
|
|
... majd a levében ö... |
2010-10-28 19:52:25 |
|
|
|
|
|
|
... héja
=Az élesztőt 1 dl tejjel, kis kanál cukorral megfuttatjuk. A lisztet keverőtálba szitáljuk és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzátesszük a tojás sárgáját és annyi aludttejet vagy savót - ezek híján tejet -, hogy könnyen dagasztható tészta legyen. Jól összekeverjük, majd addig dagasztjuk, míg a kéz tisztán jön ki. Cipót formálunk belőle, megli... |
2010-10-28 05:11:05 |
|
|
|
|
|
|
... Barnamártást
- Gombás szarvas pecsenyét
Remélem, azért nem kapok ki érte?
=A hússzeleteket szalonnával sûrûn megtûzdeljük. Tálba tesszük, majd ráöntjük az aludttejet és hûtőbe téve, 2-3 napig pácoljuk. Ebben az ,,aludttejes pácban" zamatossá puhul a hús anélkül, hogy elvesztené vad jellegét.
=A felaprított zöldséget, szalonná... |
2010-10-28 05:06:43 |
|
|
|
|