Belépés
A skandináv népek étkezési szo
... málna, a szeder. Az étkezések végén nem esznek desszerteket, süteményeket.
Étkezés előtt egy borókaillatú pálinkát vagy rozspálink...
2010-11-27 16:00:04
Háromszéki pogácsa
... dkg liszt, 2,5 dl aludttej, 5 dkg vaj, késhegynyi köménymag, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál só.
Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd beledolgozzuk az aludttejet, a sót, a köményt és a szódabikarbónát. Sima tésztává gyúrva lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőlemezre tesszük, és forró sütőben pirosr...
2010-11-18 20:46:40
Háromszéki pogácsa
... dkg liszt, 2,5 dl aludttej, 5 dkg vaj, késhegynyi köménymag, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál só.
Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd beledolgozzuk az aludttejet, a sót, a köményt és a szódabikarbónát. Sima tésztává gyúrva lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőlemezre tesszük, és forró sütőben pirosr...
2010-11-16 21:42:44
joghurtos vegyes saláta
... megtisztított zellert tetszés szerint földaraboljuk.
Az uborkát héjastul fölkarikázzuk. A paradicsomokat negyedekbe vágjuk. Minden zöldséget beleszórunk egy mély salátástálba. Az aludt...
2010-11-14 13:47:10
A vasról....
... cseresznye.

Olajos magvak közül rendszeresen fogyasszunk diót, mogyorót és a mandulát.

Ajánlatos még a vashiányos állapotban fogyasztani különböző tejtermékeket: pl. az aludttejet, a natúr joghurtot, a kefirt, a kecsketejet és juhsajtot, a különböző sajtokat: pl. edami-t, az óvári-t.

Sokszor együnk halféléket: busát, heringet, lazacot, tőkehalat....
2010-11-13 20:00:21
Aludttejes-uborkás burgonya
... főtt burgonyát meghámozom, és karikára vágva beleterítem egy közepes nagyságú tepsibe. A kovászos uborkát az almareszelő durva fokán héjastól lereszelem és rászórom a burgonyára. Az aludttejet simára keverem, sóval, porcukorral és a törött borssal fűszerezem, majd hozzákeverem a zúzott fokhagymát és a megmosott, lecsöpögtetett, finomra metélt kaprot. A kapros keverékkel lelocsolom...
2010-11-12 20:26:18
Joghurtos vegyes saláta 1
... megtisztított zellert tetszés szerint földaraboljuk.
Az uborkát héjastul fölkarikázzuk. A paradicsomokat negyedekbe vágjuk. Minden zöldséget beleszórunk egy mély salátástálba. Az aludt...
2010-11-11 20:15:26
Lisztes terc krumplival könnyí
... majd a levében ö...
2010-10-28 19:52:25
Ilona aranygaluskája
... héja

=Az élesztőt 1 dl tejjel, kis kanál cukorral megfuttatjuk. A lisztet keverőtálba szitáljuk és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzátesszük a tojás sárgáját és annyi aludttejet vagy savót - ezek híján tejet -, hogy könnyen dagasztható tészta legyen. Jól összekeverjük, majd addig dagasztjuk, míg a kéz tisztán jön ki. Cipót formálunk belőle, megli...
2010-10-28 05:11:05
Lapcsánka erdész módra
... Barnamártást
- Gombás szarvas pecsenyét
Remélem, azért nem kapok ki érte?
=A hússzeleteket szalonnával sûrûn megtûzdeljük. Tálba tesszük, majd ráöntjük az aludttejet és hûtőbe téve, 2-3 napig pácoljuk. Ebben az ,,aludttejes pácban" zamatossá puhul a hús anélkül, hogy elvesztené vad jellegét.
=A felaprított zöldséget, szalonná...
2010-10-28 05:06:43
1 2 3 ...14 15 ..21 22 23 .28 29 30 
Címkék: skandináv népek, étkezések végén, borókaillatú pálinkát, vajat elmorzsoljuk, uborkát héjastul, paradicsomokat negyedekbe, mély salátástálba, vashiányos állapotban, natúr joghurtot, különböző sajtokat, közepes nagyságú, kovászos uborkát, almareszelő durva, aludttejet simára, törött borssal, zúzott fokhagymát, kapros keverékkel, lisztet kever&#245, tojás sárgáját, szódabikarbónát, lecsöpögtetett, aranygaluskája, paradicsomokat, szódabikarbóna, fölkarikázzuk, földaraboljuk, tejtermékeket, megtisztított, beledolgozzuk, összekeverjük, hússzeleteket, salátástálba, elmorzsoljuk, hozzákeverem, borókaillatú, desszerteket, hozzátesszük, barnamártást, süteményeket, megfuttatjuk, rendszeresen, porcukorral, beleterítem, fogyasztani, sütőlemezre, mokkáskanál, beleszórunk, kecsketejet, fogyasszunk, almareszelő, szalonnával, dagasztható, felaprított, aludttejes, lisztezett, negyedekbe, dagasztjuk, cseresznye, fokhagymát, aludttejet, állapotban, pogácsákat, háromszéki, elvesztené, elkészítés, szaggatunk, krumplival, vashiányos, lereszelem,
© 2013 TVN.HU Kft.