Belépés
Sárgarépa-krémleves
... vágjuk.
2. A szalonnát mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, üvegesre fonnyasztjuk. Rádobjuk a sárgarépát, aláöntjük a bort és 8 dl vizet, belemorzsoljuk a leveskockát, majd fedő alatt, szelíd forralással puhára főzzük.
3. A levest botmixerrel finom krémmé turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, végül ízlés szerint sóz...
2006-12-15 00:46:18
Sajtos hagymaleves
... megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük, és az olvasztott vajon, közepes lángon, kevergetve pároljuk. Enyhén megsózzuk, 1 liter vízzel felöntjük, majd a leveskockát belemorzsoljuk.
2. Amint fölforrt, levesszük a tűzről, és a borral ízesítjük. Közben a zsemlét kis kockákra vágjuk, az olajon megpirítjuk, és 4 tányéron elosztjuk, akárcsak a lereszelt sajtot, s v...
2006-12-08 00:45:49
Mézeskalács
... zsír vagy margarin
3 egész tojás
2 és fél - 3 dl méz
+ ha díszítjük: egy tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor

A porszerű anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a zsiradékot. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összegyúrjuk. (Előfordulhat, hogy a méz kicsit nehezebben veszi fel a lisztet, ezért a liszt egy kis részét ...
2006-12-07 18:55:05
Az igazi olasz pizza
... kg liszt
pici só
2 dkg élesztő
pici cukor
1/2 dl (lehetőleg) olivaolaj
2 dl langyos víz

Elkészítés:
A langyos vízbe beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet megsózzuk, hozzáöntjük az olajat, majd a felfutott élesztőt.
Összedolgozzuk. (kb 1 1/2 perc), majd hagyjuk kelni. (minimum1/2 óra)Tetszés szerinti formára nyújt...
2006-11-17 15:50:56
Kenyértészta ( 1 kg-os fehér k
...

Hozzávalók:
70 dk finomliszt
3 dk élesztő
kb.3 deci víz
2 -2,5 dk só

Lehetőleg a tűzhely közelében, meleg helyen dolgozzunk! Az élesztőt belemorzsoljuk 0,5 deci langyos vízbe, és hozzáadunk 1 evőkanál lisztet.Meleg helyen langyos lábassal letakarva 15-20 percig kelesztjük a kovászt,míg fel nem fut.Az átszitált langyos lisztet tálba öntjük...
2006-09-05 11:59:41
Zöldborsó krémleves retekkel
... felaprózzuk, a retekszemeket apróra felkockázzuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük.
3. A főzési idő felének elteltével kiveszünk a levesből 2 evőkanálnyi zöldbor...
2006-08-22 17:31:26
Zöldborsókrémleves retekkel
... tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük.
2. A főzési idő felének elteltével kiveszünk a levesből 2 evőkanálnyi zöldbors...
2006-08-04 18:38:05
1 2 3 ...................62 63 ..........94 95 .........124 125 126 
Címkék: igazi olasz, szalonnát mérsékelt, áttört fokhagymát, levest botmixerrel, olvasztott vajon, leveskockát belemorzsoljuk, borral ízesítjük, olajon megpirítjuk, lereszelt sajtot, porszerű anyagokat, közepébe öntjük, langyos vízbe, lisztet megsózzuk, felfutott élesztőt, tűzhely közelében, élesztőt belemorzsoljuk, átszitált langyos, retekszemeket apróra, olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk, belemorzsoljuk, felforrósítjuk, összedolgozzuk, retekszemeket, kristálycukor, összekeverjük, leveskockákat, megtisztítjuk, felforraljuk, fonnyasztjuk, vöröshagymát, felkockázzuk, összegyúrjuk, kenyértészta, tojásfehérje, előfordulhat, megpirítjuk, leveskockát, forralással, mézeskalács, evőkanálnyi, főzőtejszín, turmixoljuk, hagymaleves, beleszórjuk, hozzáöntjük, botmixerrel, felaprózzuk, hozzáadunk, kevergetve, nehezebben, hozzáadjuk, fokhagymát, elteltével, kelesztjük, dolgozzunk, elkészítés, olvasztott, finomliszt, sárgarépát, hozzávalók, zsiradékot, zöldborsót, átszitált, levesszük, kiveszünk, beleütjük, felöntjük, letakarva, ízesítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.