|
|
|
... vágjuk.
2. A szalonnát mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, üvegesre fonnyasztjuk. Rádobjuk a sárgarépát, aláöntjük a bort és 8 dl vizet, belemorzsoljuk a leveskockát, majd fedő alatt, szelíd forralással puhára főzzük.
3. A levest botmixerrel finom krémmé turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, végül ízlés szerint sóz... |
2006-12-15 00:46:18 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük, és az olvasztott vajon, közepes lángon, kevergetve pároljuk. Enyhén megsózzuk, 1 liter vízzel felöntjük, majd a leveskockát belemorzsoljuk.
2. Amint fölforrt, levesszük a tűzről, és a borral ízesítjük. Közben a zsemlét kis kockákra vágjuk, az olajon megpirítjuk, és 4 tányéron elosztjuk, akárcsak a lereszelt sajtot, s v... |
|
2006-12-08 00:45:49 |
|
|
|
|
|
|
... zsír vagy margarin
3 egész tojás
2 és fél - 3 dl méz
+ ha díszítjük: egy tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor
A porszerű anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a zsiradékot. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összegyúrjuk. (Előfordulhat, hogy a méz kicsit nehezebben veszi fel a lisztet, ezért a liszt egy kis részét ... |
2006-12-07 18:55:05 |
|
|
|
|
|
|
... kg liszt
pici só
2 dkg élesztő
pici cukor
1/2 dl (lehetőleg) olivaolaj
2 dl langyos víz
Elkészítés:
A langyos vízbe beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet megsózzuk, hozzáöntjük az olajat, majd a felfutott élesztőt.
Összedolgozzuk. (kb 1 1/2 perc), majd hagyjuk kelni. (minimum1/2 óra)Tetszés szerinti formára nyújt... |
|
2006-11-17 15:50:56 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
70 dk finomliszt
3 dk élesztő
kb.3 deci víz
2 -2,5 dk só
Lehetőleg a tűzhely közelében, meleg helyen dolgozzunk! Az élesztőt belemorzsoljuk 0,5 deci langyos vízbe, és hozzáadunk 1 evőkanál lisztet.Meleg helyen langyos lábassal letakarva 15-20 percig kelesztjük a kovászt,míg fel nem fut.Az átszitált langyos lisztet tálba öntjük... |
|
2006-09-05 11:59:41 |
|
|
|
|
|
|
... felaprózzuk, a retekszemeket apróra felkockázzuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük.
3. A főzési idő felének elteltével kiveszünk a levesből 2 evőkanálnyi zöldbor... |
2006-08-22 17:31:26 |
|
|
|
|
|
|
... tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük.
2. A főzési idő felének elteltével kiveszünk a levesből 2 evőkanálnyi zöldbors... |
2006-08-04 18:38:05 |
|
|
|
|