|
|
|
... cincáljuk szét. A hagymát apró
kockára vagdaljuk. Összekeverjük az egészet a hozzáadott
reszelt sajttal. Tejfölből, majonézből tartármártást
készítünk. Ízesítjük sóval, borssal, porcukorral és
mustárral. A kész tartármártást ráöntjük az előzőleg
összevágottakra. Annyi mártás kell, hogy a massza ne
folyjon, de ne legyen száraz se, és kenhet... |
2006-09-17 21:53:48 |
|
|
|
|
|
|
... után hozzákeverjük. A húst az
uborkát és a két paradicsomot apróra vágjuk. A vajkrémet
három részre osztjuk. Az elsőt a tarjával és a
snidlinggel, a másodikat a sonkával és borssal, a
harmadikat a zöldségekkel keverjük össze. Ízlés szerint
sózzuk. A kenyér héját levágjuk, s a belét vizszintesen
4 lapra vágjuk, a háromféle krémmel megkenjük, egymásra... |
|
2006-09-17 21:52:36 |
|
|
|
|
|
|
... 1/4 fej vöröshagyma,
só, bors, kevés mustár
... |
2006-09-17 21:52:14 |
|
|
|
|
|
|
... törött bors, currypor, piros fuszerpaprika ízlés
szerint.
A reszelt rokfortot 5 dkg vajjal, 1 teáskanál tejföllel,
csipetnyi sóval, borssal és 1 gerezd összezúzott
fokhagymával habosra keverjük. A krémsajtot a dióval
összekeverjük. A körözöttet pirospaprikával és a
snidling felével kikeverjük. A szalámi f... |
|
2006-09-17 21:49:12 |
|
|
|
|
|
|
... 4 db fott tojas
2 db szarzeller
2 ek majonez
2 ek tejfel
so, bors, citromle, mustar
A majonezt osszekeverjuk a t... |
|
2006-09-17 21:47:22 |
|
|
|
|
|
|
... zúza már majdnem puha, a levesbe beletesszük a sárgarépát, a májat, a tárkonyt, és összepirítjuk. Felengedjük egy liter v... |
2006-09-14 19:20:46 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa, 4 ek. olívaolaj, 1 üveg bazsalikomos paradicsomszósz, 15 dkg mozzarella sajt
Előkészítés: A húst összegyúrjuk a bazsalikommal, tojással, zsemlemorzsával, és sóval, borssal ízesítjük.
Elkészítés:
1. Nedves kézzel kis golyókat formázunk a húsmasszából, és a felforrósított olajban körös-körül megpirítjuk őket. Hozzáöntünk 2 dl vizet, a paradic... |
2006-09-14 19:18:44 |
|
|
|
|
|
|
... alapmajonézt készítünk. Habverő géppel bátrabban dolgozhatunk. A sűrű masszát tejföllel és joghurttal (vagy kefirrel) hígítjuk, ráöntjük a hagymáról a citromlevet, majd mustárral, cukorral, kis borssal, szükség esetén sóval ízesítjük. A burgonyát óvatosan összekeverjük a lilahagymával, egy picit állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a majonézes öntetet. Ecetes uborkával és piros aranynya... |
2006-09-13 18:03:39 |
|
|
|
|
|
|
... (zöld)
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tejszínbe keverjük. A ricottát és 2 apróra vágott mentalevelet is beledolgozunk. Sóval, borssal ízesítjük. A dinnyét meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, húsát kis hasábokra vágjuk, és a citromlével együtt a sajtos krémbe keverjük. Hosszú... |
2006-09-11 07:25:35 |
|
|
|
|
|
|
... csíkokra vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk egy kávéskanál sóval és kihűtjük. Hat egész tojást felverünk, egy pohár tejfölt, 2 púpos evőkanál lisztet, és a dinsztelt hagymát egy csipetnyi őrölt borssal összekeverjük. Közben a tésztánk megkelt, amit akkorára nyújtunk, hogy a tepsi oldalait is félig takarja. ĺgy rakjuk a tepsibe, ráöntjük a tölteléket, és 200 fokon kb. 5 percig sütjük... |
2006-09-08 21:02:49 |
|
|
|
|