Belépés
Eper torta
... rácson hagyjuk hűlni, a formát elmossuk és visszatesszük bele a tésztalapot. (az alján rajta marad a sütőpapír!)
Kirakjuk az oldalát félbevágott eperszemekkel körben.
A krémhez botmixerrel pürésítjük az epret a citromlével, a püré felét kis lábosba öntjük, kézi habverővel elkeverjük benne a zselatint és félretesszük.
A maradék eperpürét összekeverjük a joghurttal és...
2022-05-02 17:59:34
GYÖMBÉRLEKVÁR gyömbérlekvár
...

A befőttesüvegeket sterilizáljuk.

Öntsük egy lábosba a vizet, adjuk hozzá a gyömbért és a cukrot. Közepes hőfokon főzzük 35-40 percig. Vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza a tűzhelyre, tegyük bele az agaragart, nyomjuk bele a citrom levét, és főzzük 10 percig. Ha keletkezett a tetején hab, azt szedjük le róla.

Még forrón ...
2021-11-05 19:24:41
Birsalmasajt hozzávalói 1,5 kg birsalma 1 citrom leve ...
... vizébe,
akkor szedem ki egyesével őket, ha már kezd megrepedni a héjuk, ez kb.35 perc,
a léből lehet italt készíteni, (én nem szoktam),
lecsepegtetem a gyümölcsöket,
botmixerrel alaposan pépesítem,
egy szélesebb lábasban felteszem a pépet főni,
újabb fél citrom levével állandó kevergetés mellett főzöm,
akkor jó, ha keveréskor meglátni a lábas alj...
2021-09-08 07:22:13
Rizses-fokhagymás fasírt
... ledaráljuk,
hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a tojást, a zúzott fokhagymát és a majoránnát,
ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a főtt rizst és elkeverjük, majd botmixerrel pürésítjük.
Nedves kézzel fasírtokat vagy korongokat formázunk,
zsemlemorzsába forgatjuk, bő olajban megsütjük.

...
2021-08-24 15:02:54
Vaniliás mazsolás túrókrém házilag
Hozzávalók:

2 csomag túró kb 90 dkg
0.5 l Natúr joghurt
1dl 2.8-as Tej
4x8 g vaniliás cukor
Kb 3-4 evőkanál kristálycukor
1db tojás sárgája

Botmixerrel simára kevered egy keverőtálban ezt így egyben.
Majd ha csomómentes, akkor hozzáadod az 1 csomag mazsolát
amit vízben fél órát előáztattál. Lereszelsz 2db citromnak a héjj...
2021-07-29 07:11:18
Padlizsánkrémrecept Hozzávalók: két darab közepes méretű
... bors.


Elkészítése: a padlizsánt grillen, vagy sütőben megsütjük, majd meghámozzuk. A fokhagyma gerezdeket egy csepp olajban megsütjük és a padlizsánnal együtt tálba tesszük, botmixerrel pépesítjük. A petrezselyem zöldet és a zeller levelet apróra vagdossuk, rászórjuk a padlizsánra és hozzáadjuk a mustárt és a kétféle olajat, majd krémesre keverjük, sózzuk, borsozz...
2021-04-15 20:01:47
Sárgarépa krémleves
... szerint sóval, borssal, kis darabka reszelt gyömbérrel, végül
nyomd bele a fokhagymát. Főzd körülbelül 20 percig.

Ha a zöldségek megpuhulnak, vedd le a tűzről a levest. Botmixerrel krémesítsd,
majd tedd vissza a tűzhelyre, és öntsd bele a tejszínt.

Hagyd, hogy kicsit összeforrjon. Tálalás előtt szórd meg aprított metélő
hagymával és petrezs...
2020-10-15 08:31:42
Egy zsák krumpli
... vizet, mint amennyi ellepi, majd fűszerezd
ízlés szerint sóval, borssal, babérlevéllel. Főzd puhára a
krumplit körülbelül 20 perc alatt.

Ha szeretnéd, krémesítsd botmixerrel.

A habaráshoz keverd simára a tejfölt a liszttel, majd
adj hozzá egy merőkanál főzőlevet, és csorgasd a
forrásban lévő krumplihoz. Forrald össze, rakd a
te...
2020-08-27 07:38:05
Hideg szilvakrémleves habgaluskával
... és a szegfűszeget, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára főzzük (5-7 perc). A citromhéjat és a fűszereket kidobjuk.

3. Elkeverjük a pudingport 7,5 dl vízzel és a tejföllell. Botmixerrel péppé-krémmé zúzzuk a szilvát, hozzáadjuk a pudingos keveréket, fedő nélkül felforraljuk (könnyen kifut!). Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, és legalább 3 órára hidegre tesszük.
...
2019-11-06 13:24:29
Márton-Napi
... langyos tejjel hígítjuk. Szép selymes állagú pürét turmixolunk belőle.
Sóval, borssal, szerecsendióval és dijoni mustárral ízesítjük. 10 dkg hideg vajat dobjunk bele, és az egészet a botmixerrel dolgozzuk össze. Tálalásig melegen tartjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A libamellet kettévágjuk, lehártyázzuk és szép szabályosra körbevágjuk.Papírtörlővel letöröljük az el...
2019-11-03 12:46:21
1 2 3 4 .................107 108 .........161 162 .........214 215 216 
Címkék: Padlizsánkrémrecept Hozzávalók, zsák krumpli, formát elmossuk, alján rajta, oldalát félbevágott, krémhez botmixerrel, püré felét, maradék eperpürét, befőttesüvegeket sterilizáljuk, citrom levét, léből lehet, szélesebb lábasban, pépet főni, lereszelt sajtot, zúzott fokhagymát, főtt rizst, padlizsánt grillen, fokhagyma gerezdeket, csepp olajban, padlizsánnal együtt, petrezselyem zöldet, zeller levelet, kétféle olajat, zöldségek megpuhulnak, habaráshoz keverd, merőkanál főzőlevet, fűszereket kidobjuk, pudingos keveréket, botmixerrel dolgozzuk, sütőt előmelegítjük, libamellet kettévágjuk, befőttesüvegeket, szilvakrémleves, szerecsendióval, zsemlemorzsába, papírtörlővel, gyömbérlekvár, visszatesszük, kristálycukor, habgaluskával, összekeverjük, sterilizáljuk, lecsepegtetem, eperszemekkel, babérlevéllel, előmelegítjük, birsalmasajt, szegfűszeget, petrezselyem, keverőtálban, padlizsánnal, összeforrjon, felforraljuk, félretesszük, gyümölcsöket, lehártyázzuk, előáztattál, félbevágott, keletkezett, botmixerrel,
© 2013 TVN.HU Kft.