Belépés
Mexikói bab darált hússal
... vágjuk, és a húshoz adjuk. Ezután a többi hozzávalót, a fűszerpaprikát, a csíkokra vágott paprikát, a kis kockákra vágott fokhagymát, az oregánót, a kurkumát, a sót, a chilit, s végül a csirkelevest is a húshoz adjuk. A darált húst körülbelül 2 órán át, pároljuk gyenge tűzön, fedő nélkül úgy, hogy a leve besűrűsödjék. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, és további 30 percig ...
2010-11-06 07:38:34
Lencseleves
... csipetnyi feketebors, 1 citrom leve, néhány gerezd citrom, 1 pohár joghurt
A lencsét megtisztítjuk, megmossuk. Egy nappal a főzés előtt hideg vízben áztatjuk. A már előre elkészített csirkelevest egy fazékban felforraljuk, beletesszük a lencsét, a hagymákból két fej megtisztított, négy részre vágott hagymát, a meghámozott, felszeletelt paradicsomokat, a szétnyomott fokhagymát...
2010-11-05 04:24:49
Mexikói bab darált hússal
... adjuk. Ezután a többi hozzávalót, a
fûszerpaprikát, a csíkokra vágott paprikát, a kis kockákra vágott
fokhagymát, az oreganót, a kurkumát, a sót, a chilit, s végül a
csirkelevest is a húshoz adjuk. A darált húst körülbelül 2 órán át
pároljuk gyenge tûzön, fedő nélkül úgy, hogy a leve besûrûsödjék.
Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett...
2010-11-04 04:35:56
Zöldséges pulykaragu
... sárgarépát és a zellert is hozzáadva, könnyedén forgatva tovább pirítjuk. Végül a húskockákat is a serpenyőbe tesszük, és ropogós barnára sütjük. Ezután meghintjük liszttel, ráöntjük a csirkelevest, és kevergetve besűrítjük. Beleöntjük a bort, és nyitott edényben addig főzzük, amíg a mártás felére befő. A ragut sóval, borssal, babérlevéllel, kakukkfűvel és majoránnával ízesítjük. ...
2010-10-26 05:48:34
Zöldséges pulykaragu
... sárgarépát és a zellert is hozzáadva, könnyedén forgatva tovább pirítjuk. Végül a húskockákat is a serpenyőbe tesszük, és ropogós barnára sütjük. Ezután meghintjük liszttel, ráöntjük a csirkelevest, és kevergetve besűrítjük. Beleöntjük a bort, és nyitott edényben addig főzzük, amíg a mártás felére befő. A ragut sóval, borssal, babérlevéllel, kakukkfűvel és majoránnával ízesítjük. ...
2010-10-26 04:45:13
Kolbászos csirkecomb
... lábasban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a kolbász darabokat, 3-4 percig kevergetjük. Felöntjük a borral, amikor a szaft fele elpárolgott, hozzáadjuk a paradicsomot, csirkelevest, kakukkfű szálakat, babérleveleket és cukrot. A csirkecombokat a mártásba belenyomjuk - a szósz lepje el teljesen a húst! 20 percig fedő alatt rotyogtatjuk.
3. Hozzáadjuk a kr...
2010-10-07 21:37:56
Ázsiai fűszeres sütőtök
... percig pároljuk.
2. Belerakjuk a sütőtökszeleteket, megszórjuk a cukorral és rendszeresen forgatva a tököket kb. 10 percig sütjük, míg aranyszínű lesz.
3. Beleöntjük a csirkelevest és a halszószt, felforraljuk, és lassú tűzön főzzük, míg elfővi a levét. (A tököket óvatosan végig forgatjuk közben.)
4. Amint kész, limelevet csöpögtetünk rá, megszórjuk borssal...
2010-10-07 19:52:31
Paprikás gyöngytyúk
... fokhagymát, kolbászt és zsályát.
3. Alacsony lángon a hagymát puhára sütjük - a kolbász addigra narancssárga levet ereszt.
4. Hozzáadjuk a csicseriborsót, a forró csirkelevest, sherry-t, paprikát, paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. 1-2 percig főzzük.
5. A paprikás kolbászt átöntjük egy mély tepsibe, majd lefedjük a gyöngytyúk darabokka...
2010-10-07 17:41:00
Az őszi napok kedvence
... ropogós. Zöldséges húsételekben is megállja a helyét a kínai kel ., készülhet belőle rakott zöldség rakott kel és főzelék is. Feldobja a zöldség-, hús- és csontleveseket is, de egy csirkelevest is kipróbálhatunk sok-sok kínai kellel.
Hat-nyolc hónapos kortól babáknak is adhatjuk. Díszítésre is jól használhatjuk: tálalhatjuk a vendgváró falatkákat, különféle salátákat a hal...
2010-09-21 11:06:53
Az angol konyha
... főleg bélszínt kockára vágnak, felöntik zsírtalan húslevessel, fûszerezik, majd kb. 3 órát gőzölve forralják. Említhetjük még az irlandi ürügulyást -Iris stew- vagy az angol csirkelevest -Cooki leeki-, de készítenek zöldség- és gyümölcsleveseket is, pl. spenót-, uborka-, kelkáposztalevest, gesztenyelevest, meggylevest stb.
Az angol konyhán nagy számban szerepelnek h...
2010-09-13 20:11:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: őszi napok, angol konyha, húshoz adjuk, többi hozzávalót, csíkokra vágott, darált húst, leve besűrűsödjék, lecsöpögtetett babot, lencsét megtisztítjuk, főzés előtt, fazékban felforraljuk, szétnyomott fokhagymát, leve bes&#251, serpenyőbe tesszük, mártás felére, ragut sóval, kolbász darabokat, szaft fele, mártásba belenyomjuk, szósz lepje, tököket óvatosan, hagymát puhára, kolbász addigra, forró csirkelevest, paprikás kolbászt, mély tepsibe, gyöngytyúk darabokka, vendgváró falatkákat, irlandi ürügulyást, angol csirkelevest, angol konyhán, gesztenyelevest, paradicsomokat, fűszerpaprikát, kipróbálhatunk, lecsöpögtetett, csirkecombokat, csicseriborsót, csontleveseket, babérleveleket, babérlevéllel, megtisztított, megtisztítjuk, használhatjuk, besűrűsödjék, majoránnával, narancssárga, csirkelevest, csöpögtetünk, paradicsomot, felforraljuk, szerpaprikát, rotyogtatjuk, rendszeresen, felszeletelt, húsételekben, szétnyomott, húskockákat, meghámozott, húslevessel, lencseleves, tálalhatjuk, elkészített, kevergetjük,
© 2013 TVN.HU Kft.