|
|
|
... vágjuk, és a húshoz adjuk. Ezután a többi hozzávalót, a fűszerpaprikát, a csíkokra vágott paprikát, a kis kockákra vágott fokhagymát, az oregánót, a kurkumát, a sót, a chilit, s végül a csirkelevest is a húshoz adjuk. A darált húst körülbelül 2 órán át, pároljuk gyenge tűzön, fedő nélkül úgy, hogy a leve besűrűsödjék. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, és további 30 percig ... |
2010-11-06 07:38:34 |
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi feketebors, 1 citrom leve, néhány gerezd citrom, 1 pohár joghurt
A lencsét megtisztítjuk, megmossuk. Egy nappal a főzés előtt hideg vízben áztatjuk. A már előre elkészített csirkelevest egy fazékban felforraljuk, beletesszük a lencsét, a hagymákból két fej megtisztított, négy részre vágott hagymát, a meghámozott, felszeletelt paradicsomokat, a szétnyomott fokhagymát... |
|
2010-11-05 04:24:49 |
|
|
|
|
|
|
... adjuk. Ezután a többi hozzávalót, a
fûszerpaprikát, a csíkokra vágott paprikát, a kis kockákra vágott
fokhagymát, az oreganót, a kurkumát, a sót, a chilit, s végül a
csirkelevest is a húshoz adjuk. A darált húst körülbelül 2 órán át
pároljuk gyenge tûzön, fedő nélkül úgy, hogy a leve besûrûsödjék.
Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett... |
2010-11-04 04:35:56 |
|
|
|
|
|
|
... sárgarépát és a zellert is hozzáadva, könnyedén forgatva tovább pirítjuk. Végül a húskockákat is a serpenyőbe tesszük, és ropogós barnára sütjük. Ezután meghintjük liszttel, ráöntjük a csirkelevest, és kevergetve besűrítjük. Beleöntjük a bort, és nyitott edényben addig főzzük, amíg a mártás felére befő. A ragut sóval, borssal, babérlevéllel, kakukkfűvel és majoránnával ízesítjük. ... |
|
2010-10-26 05:48:34 |
|
|
|
|
|
|
... sárgarépát és a zellert is hozzáadva, könnyedén forgatva tovább pirítjuk. Végül a húskockákat is a serpenyőbe tesszük, és ropogós barnára sütjük. Ezután meghintjük liszttel, ráöntjük a csirkelevest, és kevergetve besűrítjük. Beleöntjük a bort, és nyitott edényben addig főzzük, amíg a mártás felére befő. A ragut sóval, borssal, babérlevéllel, kakukkfűvel és majoránnával ízesítjük. ... |
|
2010-10-26 04:45:13 |
|
|
|
|
|
|
... lábasban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a kolbász darabokat, 3-4 percig kevergetjük. Felöntjük a borral, amikor a szaft fele elpárolgott, hozzáadjuk a paradicsomot, csirkelevest, kakukkfű szálakat, babérleveleket és cukrot. A csirkecombokat a mártásba belenyomjuk - a szósz lepje el teljesen a húst! 20 percig fedő alatt rotyogtatjuk.
3. Hozzáadjuk a kr... |
2010-10-07 21:37:56 |
|
|
|
|
|
|
... percig pároljuk.
2. Belerakjuk a sütőtökszeleteket, megszórjuk a cukorral és rendszeresen forgatva a tököket kb. 10 percig sütjük, míg aranyszínű lesz.
3. Beleöntjük a csirkelevest és a halszószt, felforraljuk, és lassú tűzön főzzük, míg elfővi a levét. (A tököket óvatosan végig forgatjuk közben.)
4. Amint kész, limelevet csöpögtetünk rá, megszórjuk borssal... |
2010-10-07 19:52:31 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát, kolbászt és zsályát.
3. Alacsony lángon a hagymát puhára sütjük - a kolbász addigra narancssárga levet ereszt.
4. Hozzáadjuk a csicseriborsót, a forró csirkelevest, sherry-t, paprikát, paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. 1-2 percig főzzük.
5. A paprikás kolbászt átöntjük egy mély tepsibe, majd lefedjük a gyöngytyúk darabokka... |
2010-10-07 17:41:00 |
|
|
|
|
|
|
... ropogós. Zöldséges húsételekben is megállja a helyét a kínai kel ., készülhet belőle rakott zöldség rakott kel és főzelék is. Feldobja a zöldség-, hús- és csontleveseket is, de egy csirkelevest is kipróbálhatunk sok-sok kínai kellel.
Hat-nyolc hónapos kortól babáknak is adhatjuk. Díszítésre is jól használhatjuk: tálalhatjuk a vendgváró falatkákat, különféle salátákat a hal... |
2010-09-21 11:06:53 |
|
|
|
|
|
|
... főleg bélszínt kockára vágnak, felöntik zsírtalan húslevessel, fûszerezik, majd kb. 3 órát gőzölve forralják. Említhetjük még az irlandi ürügulyást -Iris stew- vagy az angol csirkelevest -Cooki leeki-, de készítenek zöldség- és gyümölcsleveseket is, pl. spenót-, uborka-, kelkáposztalevest, gesztenyelevest, meggylevest stb.
Az angol konyhán nagy számban szerepelnek h... |
2010-09-13 20:11:08 |
|
|
|
|