|
|
|
... mint élvezet.
- Ha Darcyra gondolsz - kiáltott az öccse -, felőlem le is fekhet, mielőtt a bál kezdődik, mert hogy azt megtartjuk, annyi szent; s mihelyt Mrs. Nicholls elég csirkelevest főzött, azonnal szétküldöm a meghívókat.
- Mennyivel jobban szeretném a bálokat, ha másképpen volnának rendezve. Van abban valami kibírhatatlanul unalmas, ahogyan ezek az össz... |
2012-01-31 11:34:46 |
|
|
|
|
|
|
...-A házasságkötés után a feleség így szól a férjéhez az első ebédjük alatt:
-Be kell vallanom, drágám, hogy én, sajnos, csak krumplis tésztát és csirkelevest tudok főzni. A férj felnéz a tányérból, és fintorogva kérdezi:
-És ez most melyik?
A szőke pizzát rendel az étteremben.
- Hány szeletre óhajtja hogy vágjam?
- kérdi udvariasan a felszolgál... |
|
2011-11-22 20:01:30 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma
1 ek vaj
1 csésze rizs
1 dl tejszín
1 db citrom
2 db csirkemellfilé
Elkészítés:
Rutinosan főzzünk egy nagy adag csirkelevest, lényeg, hogy a csirkemell ne maradjon ki belőle. A megszokott zeller, petrezselyem, hagyma, fokhagyma, bors fűszerkavalkádot dobjuk fel 1 babérlevéllel és 2 szem szegfűszeggel. Az elkész... |
2011-10-24 20:35:05 |
|
|
|
|
|
|
... elpárolgott, kevés liszttel megszórom, és rövid ideig tovább pirítom. Meghintem curryvel, finomra vágott petrezselyemzölddel, hozzáöntöm a száraz fehérbort, a tejszínt és a leszűrt csirkelevest.
Az egészet lassú tűzön, az edényt többször rázogatva, puhára párolom. Amikor megpuhult a csirke, beleteszem az apró kockákra vágott őszibarack-, szilva-, és almabefőttet.
|... |
|
2011-06-20 18:05:35 |
|
|
|
|
|
|
... leveleibe a spenótot, és tűzzük össze fogvájóval, majd vágjuk 3-4 cm-es darabokra. Mikor ezzel elkészültünk, tegyük az asztal közepére helyezett főzőlapra a főzőedényt, és öntsük bele a csirkelevest. Amikor forrni kezd, tegyük bele a csirkedarabokat, és 10-15 percig főzzük. Majd a gombát tegyük a csirke mellé puhulni. A töltött kelt, a póré-, illetve újhagymadarabokat különálló ha... |
|
2011-05-30 08:57:38 |
|
|
|
|
|
|
... a serpenyőből, és félretesszük. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, a megmaradt pecsenyelében a paradicsompürével együtt megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáöntjük a csirkelevest, és összeforraljuk. Beletesszük a kacsadarabokat, és fedő alatt egy órán keresztül pároljuk. Fél óra eltelte után a kacsához tesszük a megtisztított gombát is. Amikor a hús már puha, újból k... |
2011-05-29 10:41:45 |
|
|
|
|
|
|
... szűrőkanállal, tegye félre. Zsírján dinsztelje a hagymát 1 percig kevergetve. Töltse rá az ecetet és bort, forralja míg fele elpárolog, kaparja fel a leragadt csirkemaradványt. Adja hozzá a csirkelevest, paradicsomot és tárkonyt, tegye vissza a csirkét. Forralja fel, majd vegye lejjebb a hőt és párolja 20-25 percig, míg a hús megpuhul. Hagyja lehűlni (eddig előző nap elmehet). Tár... |
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... szűrőkanállal, tegye félre. Zsírján dinsztelje a hagymát 1 percig kevergetve. Töltse rá az ecetet és bort, forralja míg fele elpárolog, kaparja fel a leragadt csirkemaradványt. Adja hozzá a csirkelevest, paradicsomot és tárkonyt, tegye vissza a csirkét. Forralja fel, majd vegye lejjebb a hőt és párolja 20-25 percig, míg a hús megpuhul. Hagyja lehűlni (eddig előző nap elmehet). Tár... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
... ki szűrőkanállal, tegye félre. Olaján a hagymát dinsztelje üvegesre, majd tegye rá a csirkét, zellert vagy petrezselymet és krumplit, sózza-borsozza ízlés szerint. Melegítse fel a csirkelevest, keverje el benne a paradicsompépet, öntse a csirkére. Forralja fel, majd vegye a hőt kicsire, fedje és párolja kb. 30 percig, néhányszor megkeverve.
Megjegyzés: a kolokas egyfajta éde... |
2011-03-19 16:34:39 |
|
|
|
|
|
|
... ki szűrőkanállal, tegye félre. Olaján a hagymát dinsztelje üvegesre, majd tegye rá a csirkét, zellert vagy petrezselymet és krumplit, sózza-borsozza ízlés szerint. Melegítse fel a csirkelevest, keverje el benne a paradicsompépet, öntse a csirkére. Forralja fel, majd vegye a hőt kicsire, fedje és párolja kb. 30 percig, néhányszor megkeverve.
Megjegyzés: a kolokas egyfajta éde... |
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|